Postdoc Interventies voor jongeren in de georganiseerde criminaliteit (0,6fte)

Postdoc Interventies voor jongeren in de georganiseerde criminaliteit (0,6fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 16 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Postdoc onderzoeker Effectieve (preventieve) interventies voor jongeren in de georganiseerde criminaliteit (0,6fte)

Functieomschrijving

Wat werkt om te voorkomen dat jongeren betrokken raken bij georganiseerde criminaliteit? Wat voor interventies werken als jongeren al betrokken zijn bij georganiseerde criminaliteit? Hoe kunnen we in de praktijk doen wat werkt en wat is nodig voor goede implementatie? Ben je nieuwsgierig naar deze vragen en wil je deel uitmaken van een dynamisch, multidisciplinair samenwerkingsverband van universiteiten, praktijkinstellingen en gemeenten? Kom dan bij het EPIC consortium!

Functie-omschrijving
EPIC is een samenwerkingsverband van onderzoekers van universiteiten, hogescholen en relevante praktijkpartners dat de komende vier jaar onderzoek gaat doen naar manieren waarop jongeren betrokken raken bij georganiseerde criminaliteit en georganiseerde criminaliteitsgroepen, en hoe dit het beste kan worden voorkomen. Drie universiteiten (de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie & psychosociale zorg van het Amsterdam UMC, de afdeling Youth & Family van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de afdeling Orthopedagogiek: en Pedagogische Wetenschappen, Forensische Orthopedagogiek van Universiteit Utrecht) zijn als partners in het EPIC-consortium verantwoordelijk voor het interventieonderzoek dat we gaan uitvoeren.

Als onderdeel van EPIC is de Erasmus Universiteit Rotterdam op zoek naar een postdoc-kandidaat voor vier jaar voor een onderzoek naar het optimaliseren van lokaal aanwezige (preventieve) interventies gericht op jongeren in de georganiseerde criminaliteit en het onderzoeken van de effectiviteit van deze programma’s.

In het EPIC-project zijn er drie promovendi die zich richten op het verbeteren of de effectiviteit van preventie- en interventiestrategieën gericht op jongeren om hun betrokkenheid in georganiseerde criminaliteit te voorkomen of verminderen. Onderzoeksvragen die in deze promotieonderzoeken centraal staan zijn onder andere:
 • Wat zijn potentieel effectieve interventies om toetreding tot en betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit te verminderen?
 • Wat is de effectiviteit van preventieve interventies gericht op betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit?
 • Wat is de effectiviteit van interventies gericht op betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit?

Als postdoc ondersteun je deze drie promovendi tijdens het onderzoek en onderhoud je o.a. contact met gemeentes en praktijkorganisaties voor het uitvoeren van het onderzoek.

Jouw taken
Je gaat onderzoek doen binnen het door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) gefinancierde EPIC-project. Het doel van het project is het effectief verminderen van de betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit. Je belangrijkste taak is het onderhouden van contact met gemeentes en praktijkorganisaties bij het uitvoeren van het onderzoek. Daarnaast heb je als taken:
 • Het organiseren van en ondersteunen bij het uitvoeren van de dataverzameling bij gemeenten, jongeren en professionals;
 • Het analyseren van de verkregen kwalitatieve en kwantitatieve data;
 • Het schrijven van (Engelstalige) artikelen voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften in samenwerking met promovendi op dit project;
 • Actieve participatie in het EPIC-consortium;
 • Het presenteren van onderzoeksbevindingen op (inter)nationale congressen en voor maatschappelijke partners.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • PhD in de (forensische) psychologie, (forensische) (ortho)pedagogiek, criminologie, of een ander relevant vakgebied;
 • Ervaring met toegepast (interventie) onderzoek;
 • Ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve dataverzameling;
 • Ervaring en affiniteit met statistische analysetechnieken;
 • Aantoonbaar goede Nederlands- en Engelstalige schrijfvaardigheden;
 • Goede sociale vaardigheden en vermogen tot samenwerken met zowel onderzoekers, praktijkprofessionals als jongeren en ouders;
 • Ervaring met actieonderzoek, single case experimental design/herhaalde N=1 studies en/of randomized controlled trials is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) € 4.332 bruto per maand, schaal 11, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). De functie heeft een omvang van 0,6 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van een jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden worden verlengd.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)
De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen- en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen. Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Afdeling

Department of Psychology, Education and Child Studies (DPECS)

Ons departement bestaat uit 6 teams en bevat de disciplines van Psychologie, Onderwijswetenschappen en Pedagogische Wetenschappen; drie nauw verwante disciplines met elk een eigen profiel. De verschillende psychologische specialisatiegebieden van DPECS richten zich op het begrijpen van cognitief, fysiek, en sociaal functioneren en welzijn in de context van mentale gezondheid, onderwijs en werk. De onderwijswetenschappen richten zich op vraagstukken over effectiviteit en inclusie in het primair, secundair en tertiar onderwijs. De pedagogische wetenschappen richten zich op vraagstukken over de dagdagelijkse en de problematische ontwikkeling en opvoeding binnen gezinnen, op school en in de jeugdzorg. De disciplinaire perspectieven van DPECS vullen elkaar aan en delen de missie om maatschappelijke impact te genereren met wetenschappelijk hoogwaardig onderzoek naar actuele maatschappelijke vraagstukken, en met gebruik van innovatieve methoden en technieken en open science. De bachelor- en masterprogramma's van DPECS bouwen voort op deze missie en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals voor de samenleving van de toekomst.

Meer informatie over het onderzoek bij DPECS is hier te vinden: https://www.eur.nl/en/essb/information/researchers/lab-society

Meer informatie over de onderwijsprogramma’s bij DPECS is hier te vinden: https://www.eur.nl/essb/onderwijs

Our departement heeft ook toegang tot een uitstekend laboratorium voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Het Erasmus Behavioural Lab biedt uitmuntende faciliteiten, waaronder video observatie, EEG, eye-tracking, virtual reality, experience sampling, en biofeedback: https://www.eur.nl/essb/informatie-voor/onderzoekers/erasmus-behavioural-lab

Youth & Family
Toekomstige generaties verdienen de best mogelijke kansen op persoonlijke groei, levensgeluk en mentale gezondheid. Bij het team Jeugd en Gezin genereren we de theoretische kennis, toepassingen en professionele kunde die nodig is om invloedrijke omgevingsfactoren te optimaliseren. Dat doen we met fundamenteel onderzoek en met actie- en toepassingsgericht onderzoek, samen met praktijkpartners. Daarvoor gebruiken we verschillende innovatieve onderzoeksmethoden zoals observaties, dagboekstudies, kwalitatief onderzoek en co-design en longitudinaal vragenlijstonderzoek. Teamleden verzorgen onderwijs in de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen, en de masterspecialisaties Orthopedagogiek en Opvoedvraagstukken in een diverse samenleving.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 24 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 4266

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you