Hoofd Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

Hoofd Centre of Expertise Smart Sustainable Cities

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 26 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat ga je doen bij Hogeschool Utrecht

Als Hoofd Center of Expertise Smart Sustainable Cities (CoE), ben jij het boegbeeld van het CoE, zowel binnen als buiten de HU. Met jouw enthousiaste leiderschapskwaliteiten geef je sturing en draag je de eindverantwoordelijkheid voor de resultaten. Dit doe je met een scherpe blik op de externe samenwerkingsverbanden én binnen de HU met ons onderwijs en de kenniscentra.

Het CoE is 10 jaar geleden gestart. Inmiddels staat er een stevige publiek private samenwerking van kennisinstellingen (HU, ROC Midden Nederland, UU), provincie Utrecht, gemeenten in de regio Utrecht en bedrijven. Met programma’s en projecten werkt het CoE aan het realiseren van de “slimme duurzame stad”. Centraal in de samenwerking staat het integraal verbinden van ons beroepsonderwijs en praktijkgericht onderzoek van de kennisinstellingen aan de maatschappelijk vragen van de regio, en in het bijzonder de innovatievragen van bedrijven.

Jij hebt de belangrijke taak om onze initiatieven te vergroten zoals bijvoorbeeld binnen het Earth Valley ecosysteem en het Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven. Als natuurlijke verbinder ga je bijdragen aan het versterken van onze samenwerkingen en het realiseren van tastbare successen met oog voor belangen van alle betrokken partijen. Of het nu gaat om een bijdrage aan het expertisegebied Samen Duurzaam, het ontwikkelen van onderwijsmodules of het ondersteunen van innovatiepilots, alles in lijn met zowel de onderwijsvisie als de praktijkbehoeften.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Jouw profiel

Jij bent een realist met een duidelijke visie op de slimme duurzame stad wat betreft energietransitie, mobiliteit en gezonde leefomgeving. Hierbij heb je ook oog voor de burger, voor het sociale aspect en de maatschappelijke belangen. Je weet wat er speelt in het bedrijfsleven en begrijpt de essentie van de onmisbare verbinding met onderzoek, onderwijs en praktijk. Dit vul je aan met:

 • Aantoonbare ervaring in het opzetten en onderhouden van regionale samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven en een passend netwerk.
 • Academische achtergrond in een relevant vakgebied voor de duurzaamheidstransitie
 • Affiniteit met zowel onderwijs als praktijkgericht onderzoek binnen het hbo.
 • Ervaring met het formeel en informeel leiden van een team van professionals.
 • Kennis en ervaring met werven en uitvoeren van (inter)national subsidieprojecten.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en in het Engels, inclusief het vermogen om complexe ideeën duidelijk over te brengen naar diverse doelgroepen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Wat bieden wij jou

Bij ons krijg je de mogelijkheid om te werken aan studentsucces en een voortrekkersrol te pakken bij de aanpak van maatschappelijke opgaven in de regio. Daarnaast bieden wij goede arbeidsvoorwaarden om te komen werken bij de HU:

 • We starten met een jaarcontract (D4) met een omvang van 0,8 fte met de intentie deze om te zetten naar een vast contract. Interne sollicitanten behouden hun huidige contractvorm.
 • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden vindt inschaling plaats in schaal 13, met een minimum van € 5.745,15 met een maximum salaris van € 6.997,66 bij een voltijd-aanstelling.
 • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar en een internet vergoeding van €37,50 netto bij een voltijd-aanstelling.
 • Een NS Business Card zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding.
 • Wij bieden je uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden via het eigen HU Ontwikkelportaal, gericht op ontplooiing als onderzoeker en als docent.
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar en 45 duurzame inzetbaarheidsuren.

Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. 

Werkgever

Jij komt werken bij Hogeschool Utrecht

Hogeschool Utrecht (HU) is een grote gemeenschap van bijna 40.000 studenten en ruim 4.000 docenten, onderzoekers en medewerkers. Wij werken intensief samen met de beroepspraktijk en met elkaar. Hier komt alles samen. Want hoe meer wij samen optrekken, hoe beter we in staat zijn om onze studenten en professionals te leren werken aan oplossingen voor de vraagstukken van deze tijd. Als HU-gemeenschap geven we zo vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van morgen.

 

Afdeling

Met wie werk je samen binnen de HU?

In het CoE wordt nauw samengewerkt met lectoren en onderzoekers uit alle 4 de kenniscentra. Het CoE maakt deel uit van het Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven. Daarnaast werkt het CoE nauw samen met diverse opleidingen van de HU, zoals bij voorbeeld het Institute for Design & Engineering.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Landbouw; Techniek
 • max. 32 uur per week
 • €5745—€6997 per maand
 • Universitair
 • AT HU 20240508

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 7, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you