Projectmanager Universiteitsbibliotheek

Projectmanager Universiteitsbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 27 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je vernieuwing binnen de Universiteitsbibliotheek mede vormgeven? Dan ben jij de projectmanager die wij zoeken.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in de steeds veranderende bibliothecaire wereld? Wil je vernieuwing binnen de Universiteitsbibliotheek mede vormgeven? Dan ben jij de projectmanager die wij zoeken.

Wetenschappelijke informatie is steeds meer digitaal en open beschikbaar. De manier waarop onze gebruikers (onderzoekers, docenten en studenten) wetenschappelijk materiaal vinden en gebruiken verandert continu. En ook het gebruik van de bibliotheekgebouwen vraagt om aansluiting op deze ontwikkelingen. Projectmanagement speelt hierin een belangrijke rol.

Wat ga je doen?
Je werkterrein als projectmanager is divers: je werkt aan projecten waar meerdere afdelingen bij betrokken zijn en meestal aan meerdere projecten tegelijkertijd. Je organiseert en faciliteert het proces in samenspraak met je opdrachtgever. Je bent samen met de andere projectmanagers onderdeel van een bredere afdeling waar ook de communicatiecollega’s en de beleidsadviseurs onder vallen. In je projecten werk je veel samen met verschillende collega’s binnen de bibliotheek en andere onderdelen van de Universiteit Utrecht. Waar nodig leg je contact met het bredere (landelijke en internationale) werkveld.

Enkele voorbeelden van recente en lopende projecten zijn: de selectie en implementatie van een nieuw repository voor wetenschappelijke output, het faciliteren van de totstandkoming van het nieuwe beleidsplan en de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening op het gebied van Digital Humanities.

Je taken:
 • Je stuurt projecten aan die zich richten op het verbeteren en vernieuwen van bestaande processen of diensten en het ontwikkelen van nieuwe diensten.
 • Je draagt zorg voor het projectplan en de realisatie ervan. Je bewaakt de planning en zorgt voor de eindrapportage en evaluatie van het project.
 • Je schrijft volledige, heldere en goed onderbouwde plannen en adviezen.
 • Je overlegt met de opdrachtgever, gebruikers en betrokken partners over de uit te voeren werkzaamheden, om het project te doen slagen en de kwaliteit te borgen.
 • Je draagt actief bij aan de doorontwikkeling van project- en programmanagement binnen de Universiteitsbibliotheek.

De projecten worden in onderling overleg met je collega’s en de portfoliomanager verdeeld.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als projectmanager werk je ondernemend, zelfstandig en natuurlijk resultaatgericht. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je schakelt makkelijk tussen onderwerpen en kunt mensen en belangen verbinden. Je voelt je thuis in een wereld vol digitale toepassingen. Nieuwe technologische mogelijkheden maken je nieuwsgierig. Verder breng je het volgende mee:
 • Je hebt een afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor je opdrachtgever en creëert draagvlak bij belangrijke stakeholders.
 • Je verdiept je snel in onderwerpen, houdt overzicht en stelt de juiste (kritische) vragen.
 • Je bewaakt de rol- en taakverdeling binnen het team en motiveert en coacht op enthousiaste wijze de leden van het projectteam.
 • Je hebt enkele jaren relevante ervaring als projectmanager of met andere vormen van projectmatig werken, en kennis van projectmethodieken zoals bijvoorbeeld PRINCE2 of AGILE.
 • Kennis van of affiniteit met wetenschappelijke informatievoorziening is een pre.
 • Voor deze functie is een goede beheersing van het Nederlands en het Engels noodzakelijk. Een deel van de overleggen vindt plaats in het Engels en een groot deel in het Nederlands.

We maken ook graag kennis met enthousiaste kandidaten die aan een deel van de voorwaarden en competenties voldoen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 28 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van ervaring schaal 10 of 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • Hybride werken is mogelijk, in overleg
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de Universiteit Utrecht, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 28—40 uur per week
 • €3226—€5929 per maand
 • HBO
 • 3879

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you