Arts-onderzoeker Cardiologie

Arts-onderzoeker Cardiologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 23 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeker wil je ertoe doen. Je wilt een verschil maken in het leven van mensen met een cardiovasculaire aandoening. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor een baan bij de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en klinische praktijk met elkaar verweven zijn. We vertalen problemen die we in de klinische praktijk ervaren naar wetenschappelijk onderzoek. We verbeteren de patiëntenzorg met de resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek. We geloven dat door talent ruimte te geven om zich te ontwikkelen, uiteindelijk voor elke cardiovasculaire aandoening een oplossing kan worden gevonden. Als arts-onderzoeker biedt UMCG Cardiologie je daarom volop kansen om je interesses te volgen en je talent ruimte te geven.

Het project
Hartfalen is een groot gezondheidsprobleem, wat ernstige symptomen en verhoogde mortaliteit veroorzaakt. Tekorten in essentiële micronutriënten komen vaak voor bij patiënten met hartfalen, wat bijdraagt aan de ernst van de ziekte. De belangrijkste hiervan zijn tekorten aan selenium (prevalentie 25%) en ijzer (50-60%).

Voor dit project zal de arts-onderzoeker klinische en epidemiologische onderzoeken uitvoeren om de optimale behandelmethode te identificeren voor de micronutriëntendeficiënties. Dit omvat het onderzoeken van de toedieningsroute, specifieke chemische verbindingen, het werkingsmechanisme en algehele doeltreffendheid. Samenwerking met een mede-promovendus gericht op translationeel onderzoek omvat het valideren van werkingsmechanismen in menselijk hartweefsel in het laboratorium. De kandidaat dient interesse te hebben in klinische cardiologie. Verantwoordelijkheden omvatten het uitvoeren van klinische studies: inclusie van patiënten, behandelingstoediening en follow-up, evenals het uitvoeren van statistische analyses. Bovendien kan de arts-onderzoeker, indien geïnteresseerd, actief deelnemen aan translationele projecten gericht op het begrijpen van de pathofysiologie van micronutriënt deficiënties, met name in 3D hartspierweefsels. De resultaten van de studies zullen worden gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften en zullen leiden tot een academische dissertatie (promotie).

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt de opleiding Geneeskunde succesvol afgerond en bent BIG-geregistreerd.
- Je hebt interesse in de Cardiologie.
- Je bent in staat om je mondeling en schriftelijk uit te drukken in het Nederlands en het Engels.

Het UMCG hanteert een preventief Hepatitis B-beleid. Het UMCG kan je de vaccinatie verstrekken, mocht dit vereist zijn voor je functie. Voor bepaalde beroepen is een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Een fulltime arbeidsovereenkomst voor één jaar (36 uur per week), met de mogelijkheid tot verlenging voor maximaal vier jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG je 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Hartcentrum

Je bent lid van een uitzonderlijk team met sterke interactie tussen experimentele, genetische, epidemiologische en klinische onderzoeksgroepen, allemaal gevestigd op dezelfde verdieping. Onder leiding van de Principal Investigator (PI) worden interacties met teamleden gestimuleerd en leidt hij wekelijkse vergaderingen. Binnen onze goed gefinancierde omgeving heb je onbeperkte toegang tot alle benodigde middelen voor een succesvolle uitvoering van je project. Je zult nauw samenwerken met diverse promovendi en postdocs die zich richten op hetzelfde onderzoeksthema, waarbij een samenwerkende teamsdynamiek wordt bevorderd. Bovendien onderhoudt ons team sterke banden met de translationele cardiologische gemeenschap, zowel in Europa als in de VS. Na succesvolle afronding van je PhD streven we ernaar om door te stromen naar de opleiding tot cardioloog in het UMCG.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3493 per maand
  • Universitair
  • 240424

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you