Universitair docent Algemene Rechtswetenschap

Universitair docent Algemene Rechtswetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 23 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij je ontwikkelen als juridisch onderzoeker met een robuust onderzoeksprofiel én een brede visie op het recht? Heb je een talent voor het enthousiasmeren van studenten? Dan is dit de plek voor jou! Als universitair docent Algemene Rechtswetenschap draag je bij aan kwalitatief hoogwaardig juridisch onderzoek en onderwijs binnen de Nijmeegse rechtenfaculteit.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste universitair docent met een serieuze onderzoeksambitie (45% van de aanstelling), een groot engagement met onderwijs (45% van de aanstelling) en bereidheid om facultaire bestuurs- en beheerstaken op zich te nemen (10% van de aanstelling).

Vanwege de belangrijke, vormende functie van ons onderwijs binnen het curriculum zoeken wij een gedreven docent met uitstekende onderwijsevaluaties. Je geeft in ieder geval werkgroeponderwijs in de vakken Inleiding tot de rechtswetenschap en Academische (schrijf)vaardigheden alsmede hoorcollegeonderwijs in het vak Recht en bestuur (inleiding recht voor bestuurskundigen). Daarnaast coördineer je het vak Recht en bestuur en het Tutoraat (ouderejaars studenten die optreden als tutor voor de eerstejaars). Ook draag je bij aan de doorontwikkeling van al deze vakken. Ontwikkeling van eigen masteronderwijs is op termijn bespreekbaar.

De afdeling Algemene Rechtswetenschap bestaat op dit moment uit zo’n 15, voornamelijk jonge medewerkers en is aangesloten bij het publiekrechtelijke Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Met het oog op samenwerking binnen dit onderzoekscentrum, heb je een goed onderzoeks-track record en enthousiasmerende toekomstplannen, die aansluiten bij een van de deelprogramma's van het SteR. Binnen deze randvoorwaarden is veel mogelijk. In de huidige vaksectie is een brede variatie aan (vooral publiekrechtelijke) onderzoeksexpertise vertegenwoordigd.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een universitaire promotie in de rechtsgeleerdheid, dan wel een vergevorderd promotietraject met zicht op een promotie.
 • Je hebt een overtuigende onderzoeks-track record en enthousiasmerende onderzoeksplannen die passen in een of meerdere programma’s van het onderzoekcentrum.
 • Je hebt een brede interesse in verschillende rechtsgebieden.
 • Je beschikt over uitstekende didactische en contactuele vaardigheden en gedrevenheid als docent (in het bezit van een BKO certificaat of bereid dit te behalen).
 • Je bent creatief en neemt initiatief bij het ontwikkelen van nieuw onderwijs en onderzoek. Je hebt bestuurlijke kwaliteiten en bent enthousiast en betrokken bij zowel studenten als collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 of 12 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Onder begeleiding van de vaksectie Algemene Rechtswetenschap maken de Nijmeegse eerstejaars rechtenstudenten kennis met de fundamentele beginselen en uitgangspunten van ons rechtsstelsel. Daartoe verzorgt de vaksectie de propedeusevakken Inleiding tot de rechtswetenschap, Tutoraat, Academische vaardigheden, Recht en bestuur alsmede de mastervakken Overheidsaansprakelijkheid, Rechtspleging I en Rechtspleging II. Leden van de vaksectie begeleiden ook bachelor- en masterscripties.

Het onderzoek van de leden van de vaksectie is gericht op de thema's rechtsstaat, rechtspraak en overheidsaansprakelijkheid. De vaksectie participeert in het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Dit centrum biedt een stimulerende omgeving voor het verrichten van hoogwaardig, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek op het terrein van het (inter)nationaal publiekrecht. Het SteR draagt zijn wetenschappelijke inzichten uit via gezaghebbende nationale en internationale publicaties, voordrachten, congressen en symposia. Kruisbestuiving tussen wetenschap, rechtspraktijk en onderwijs is van groot belang voor zowel de vaksectie als het SteR.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • 22.011.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you