Docent Filosofie (Logica)

Docent Filosofie (Logica)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei 15 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de afdeling Filosofie, verzorgt de Logic and Language groep onderwijs o.a. in de BA Filosofie. De groep draagt ook bij aan het onderwijs in de BA Liberal Arts and Sciences bij de Amsterdam University College. Het volledige onderwijsprogramma is te vinden via https://studiegids.uva.nl/xmlpages/page/2024-2025/zoek-opleiding/opleiding/8019 .

Wat ga je doen?
Je draagt bij aan het onderwijs op het brede gebied van de logica door het verzorgen, op inspirerende wijze, van twee (Nederlandstalige) werkcolleges ‘Logica en de Linguistic Turn’ (LLT) voor de BA Filosofie in de periode september 2024 t/m januari 2025 en twee (Engelstalige) werkcolleges ‘Logic, Information, Argumentation’ in de BA Liberal Arts and Sciences bij het Amsterdan University College (AUC) in de periode februari t/m juni 2025, onder de leiding van een coördinator van de vakken.

Taken en verantwoordelijkheden
Onder supervisie van de (hoofd)docent het verzorgen van onderwijs binnen de BA Filosofie en de BA Liberal Arts and Sciences, op het gebied van de logica:
 • verzorgen (hoor)colleges en werkgroepsonderwijs;
 • bijwonen overleg en hoorcolleges, voorbereiden onderwijs, actualiseren en vertalen van lesmateriaal of opdrachten, werkvormen kiezen, in overleg met collega’s en hoofddocent;
 • nakijken (eind)opdrachten, scripties en papers en input geven over toetsing(svragen) en invoeren cijfers;
 • coördineren praktische zaken rondom eigen werkgroeponderwijs (zoals administratie, communicatie met studenten);

Wat vragen we van jou?
Je hebt een Masteropleiding in de Filosofie afgerond en je hebt een substantiële achtergrond in de logica en/of je hebt de Master of Logic afgerond en je hebt een substantiële achtergrond in de filosofie, in het bijzonder in de vroege analytische filosofie. Je bent communicatief, betrouwbaar, proactief, en stressbestendig in tijden van drukte en pieken.

Jouw ervaring en profiel
Kandidaten dienen in het bezit te zijn van de volgende kwalificaties:
 • afgestudeerd in een relevant vakgebied;
 • aantoonbare ervaring met het geven van onderwijs in de logica en in de vroege analytische filosofie;
 • affiniteit met het gebruik van ICT in academisch onderwijs;
 • uitstekende organisatorische ervaring en vaardigheden;
 • betrouwbare teamspeler-kwaliteiten;
 • goede beheersing van het Nederlands en Engels.

Wat bieden we jou?
We bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden, met ingang van 1 september 2024. Het dienstverband is voor 22,8 uur per week. De arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd omdat de werkzaamheden tijdelijk zijn ter vervanging van een staflid dat tijdelijk (gedeeltelijk) elders werkzaam is.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.226 tot € 5.090 bruto per maand, op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
 • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder deelname aan het Docent Ontwikkelprogramma (DOP) en tijd voor professionele ontwikkeling;
 • het behalen van deel 1 van de Basiskwalificatie Onderwijs;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan Nederlands als Tweede Taal programma II;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad. Docenten en onderzoekers van de faculteit werken samen in interdisciplinaire onderzoeksverbanden en zijn actief in uiteenlopende onderwijsprogramma’s.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Voor vragen over de functie of afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link tot 15 juni 2024 online solliciteren. Je brief, cv, een lijst van publicaties en de namen en emailadressen van twee referenties ontvangen we graag in 1 pdf, te uploaden in het verplichte veld ‘CV’.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op begin juli 2024.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

 • Lector
 • Taal en cultuur
 • max. 22.8 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 13058

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 48, 1012CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you