Hoogleraar Experimentele Pijngeneeskunde

Hoogleraar Experimentele Pijngeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 24 jun Maastricht
Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) en de Universiteit Maastricht (UM) zijn op zoek naar een Hoogleraar experimentele pijngeneeskunde. Dus wil jij bijdragen aan hoogwaardig basaal en translationeel onderzoek om chronische pijn beter te kunnen herkennen en behandelen reageer dan nu op deze vacature!

Functieomschrijving

Je komt te werken binnen de Medische afdeling Anesthesiologie en Pijngeneeskunde van het MUMC+. Je verricht onderzoek binnen het laboratorium experimentele pijn van het onderzoeksinstituut Mental, Health and Neuroscience (MHeNs) Onderzoek Instituut van de UM. Naast onderzoek verricht je ook onderwijs- en managementactiviteiten voor de UM.

Onderzoek

Als Hoogleraar experimentele pijngeneeskunde sta je aan de basis van ons translationele neurowetenschappelijk onderzoek. Waarbij we vanuit een klinische diagnose en huidige behandeling van ziektebeelden, fundamentele vraagstellingen opstellen. Op basis van deze onderzoeksvragen wordt basaal neurowetenschappelijk onderzoek verricht, waarbij de resultaten worden teruggevoerd naar de kliniek.

Op dit moment richt het onderzoek zich op drie domeinen:

 1. Neuromodulatie (en met name ruggenmergstimulatie) bij chronische neuropathische pijn.
 2. Ontwikkeling van bio-based drug delivery voor chronische pijn.
 3. Predictie en behandeling van chronische postoperatieve pijn.

Jij zorgt voor:

 • Het versterken en uitbouwen van translationeel onderzoek binnen ten minste een van bovengenoemde domeinen.
 • De leiding van het laboratorium experimentele pijngeneeskunde van divisie “Translational Neuroscience’ van het onderzoeksinstituut MHeNs en je werkt daarin nauw samen met andere onderzoekers van de FHML en met collega’s van de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen (FPN), bijvoorbeeld in het kader van het Center for Integrative Neuroscience (CIN).
 • Fondswerving van nieuw onderzoek.
 • Het versterken van het nationale en internationale karakter van de experimentele pijngeneeskunde door middel van het uitbouwen van samenwerkingsverbanden met klinische partners, andere universiteiten en met de industrie.
 • Het vormgeven aan het biotechnologische onderzoek naar chronische lage rugklachten, binnen het SPINE-centrum samen met de afdelingen Orthopedie, Neurochirurgie, Neurologie, Revalidatie en het onderzoeksinstituut MERLN.

Onderwijs

Een van de ambities van onze afdeling is om de rol van anesthesiologie en pijngeneeskunde uit te breiden door te fungeren als brugfunctie tussen klinische en pré klinische vakken. Als Hoogleraar Experimentele pijngeneeskunde:

 • Draag je bij aan het onderwijs van studenten in de opleiding tot basisarts, en studenten van andere gezondheid gerelateerde disciplines, anesthesioloog en pijnspecialist.
 • Begeleid je promovendi tijdens hun promotieonderzoek
 • Begeleid je post-docs en klinisch onderzoekers in hun Universitair (hoofddocent) traject (UHD-traject)
 • Draag je bij aan het opzetten/participeren van relevante masteropleidingen van de faculteiten FHML en FPN van de Universiteit Maastricht.

Specificaties

Maastricht Universitair medisch Centrum+ (MUMC+)

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn opzoek naar iemand met expertise op het gebied van gebied van medische biologie, neurowetenschappen, geneeskunde en/of een gerelateerd vakgebied. Daarnaast heb je internationale onderzoekservaring hetgeen blijkt uit wetenschappelijke publicaties in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften, lidmaatschappen van internationale wetenschappelijke gremia, en uitnodigingen als spreker op internationale congressen. Maar nog belangrijker, wij zijn opzoek naar iemand met een visie om de kloof tussen diagnose en behandeling van pijnbestrijding te verminderen.

Verder beschik je over:

 • Leiderschapskwaliteiten om leiding te geven aan onze onderzoekslijnen en om wetenschappers te begeleiden.
 • Wervend vermogen om nieuwe academici en onderzoeksubsidies binnen te halen.
 • Bewezen ervaring met het succesvol begeleiden van promovendi.
 • Kennis en bereidheid om deel te nemen aan bestuurlijke activiteiten binnen het MUMC+ en de UM.
 • Onderwijservaring om bestaande onderwijssystemen te verbeteren. Je beschikt ook over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of een internationaal equivalent.
 • Samenwerkingsvermogen om het MUMC+ te vertegenwoordigen op congressen en bij onze samenwerkingspartners.
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Arbeidsovereenkomst

De arbeidsovereenkomst wordt op grond van artikel 2.3 van de Cao umc voor onbepaalde tijd van gemiddeld 36 uur per week aangegaan. Met daarbij een benoeming voor 5 jaar op de leerstoel binnen de UM.

Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.

Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 9.361,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A15 van de Cao umc.

Werkgever

MUMC+

Maastricht UMC+, een wereld waarin topzorg samengaat met warmte en aandacht voor het individu. Waarin persoonlijk en professionele groei en ontwikkeling een vanzelfsprekendheid is. Het is een wereld die het begin van een mooie carrière kan zijn!

Met haar ruim 7500 medewerkers behoort het Maastricht UMC+ tot de grootste werkgevers in Limburg terwijl haar onderzoeken, haar kwaliteit van zorg en het onderwijs vermaard zijn over de hele wereld. In die omgeving liggen voortdurend kansen voor al diegenen en die samen met ons willen excelleren.

Afdeling

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)

In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze acht onderzoeksinstituten.

Chronische pijn is een klinisch en maatschappelijk probleem. Veel mensen kampen met pijn dat in de medische wereld kan worden bestempeld als chronische neurotische pijn, lage rugpijn, pijnlijke diabetische polyneuropathie, oncologische pijn en peri of postoperatieve pijn. Vaak is het lastig om een diagnose te stellen voor deze pijnklachten alsmede een effectief behandelplan. Vandaar dat de afdeling Anesthesiologie en Pijngeneeskunde gericht is op translationeel neurowetenschappelijk onderzoek waarbij we ons richten op diagnostiek, behandeling en basaal experimenteel onderzoek.

Additionele informatie

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl

Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Specificaties

 • Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €9361 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP MUMC 20240528

Werkgever

Maastricht Universitair medisch Centrum+ (MUMC+)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229 HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Maastricht Universitair medisch Centrum+ (MUMC+)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Ja, ik wil deze baan!

Wij verzoeken je, vóór 25 juni 2024, digitaal te solliciteren via de sollicitatieknop op deze website. Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Ja, ik wil deze baan!

Wij verzoeken je, vóór 25 juni 2024, digitaal te solliciteren via de sollicitatieknop op deze website. Sollicitaties via andere kanalen kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Solliciteer uiterlijk op 24 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).