Controller (x/v/m)

Controller (x/v/m)

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 26 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek in Nederland? De negen onderzoeksinstituten van NWO-I zijn belangrijke centra voor wetenschappelijk onderzoek en vernieuwing en voeren onderzoek van wereldklasse uit. De instituten richten zich op wetenschappelijke vragen van nationaal strategisch belang en ontwikkelen daarvoor nieuwe high-tech technieken, methodes, instrumenten en onderzoeksfaciliteiten. De afdeling Finance & Control NWO-I voert de concernadministratie in het centrale administratieve systeem voor financiën en werkt samen met de instituten rond de bedrijfsvoering. Bij de afdeling Finance & Control NWO-I zoeken we twee controllers om samen met de rest van het team Finance & Control de bedrijfsvoering te ondersteunen en hiermee een solide basis te bieden voor baanbrekende wetenschap. In de twee vacatures die er zijn is ruimte voor een verschil in ervaring en expertise, wij willen graag een complementair team samenstellen, zowel qua achtergrond en competenties als qua ervaring en kennis.

Functieomschrijving

Het doel van de functie is het ondersteunen bij het ontwikkelen, inrichten, beheren en bewaken van de structuur en werking van financial control en de (financiële) processen van de organisatie en het adviseren hierover. Zo ondersteun je de bedrijfsvoering vanuit een adviesrol op jouw vakgebied en help je de uitvoering van bedrijfsvoering en wetenschap mogelijk te maken.

Inhoudelijk betekent dit dat je ondersteunt, adviseert en coördinatie voert op de P&C-cyclus en rapporteert over de verschillende P&C producten (begroting, tertiaalrapportages en jaarrekening).  Je stelt in samenwerking met de finance & control afdelingen bij de instituten management- en projectrapportages, meerjarenanalyses en -prognoses op en adviseert hierover. Je werkt mee aan de (meerjaren)begroting, tertiaalrapportages en jaarrekening op concernniveau. Je maakt de vertaalslag tussen bedrijfsvoering en de financiële uitwerking, door het coördineren en consolideren van de begroting voor projecten en deelbegrotingen van afdelingen en je hebt een adviserende rol bij subsidieaanvragen ten aanzien van financiële aspecten. Afhankelijk van je ervaring zie je toe op een juiste en volledige gegevensverantwoording voor de bedrijfsvoering door het management.

Je toetst en bewaakt de toepassing van financiële beleidskaders, signaleert risico’s en adviseert over beheersmaatregelen en je adviseert gevraagd en ongevraagd over verbetermogelijkheden in de werkwijzen, met betrekking tot effectiviteit en efficiëntie. Hierbij is het van belang dat je affiniteit hebt met een projectenorganisatie, risicomanagement en/of fiscale wetgeving. Je hebt hier kennis van en ervaring mee of bent gemotiveerd om deze kennis en ervaring op te doen.

 

Als controller is het van belang dat je resultaatgericht bent en beschikt over communicatieve en expressieve vaardigheden om je resultaten in samenwerking met de rest van de organisatie te bereiken. Dit betekent dat je actief op zoek gaat naar de best mogelijke manier om doelen te bereiken, actief zoekt naar alternatieven als tegenslagen zich voordoen, verwachtingen omtrent resultaten duidelijk maakt aan anderen en anderen aanspreekt en acties bijstelt als de situatie daarom vraagt. Je kan je gedachten helder verwoorden, brengt een boodschap, zowel mondeling als schriftelijk, begrijpelijk over aan anderen en kan interactie tot stand brengen.

Je bent onderdeel van het team Control NWO-I dat inclusief jouzelf bestaat uit vier controllers, onder leiding van het hoofd Finance & Control. Dit team is onderdeel van het grotere team Finance & Control, waar ook de financiële administratie en functioneel beheer toe behoort. Je standplaats is Utrecht, waarbij deels vanuit huis gewerkt kan worden. Ook zal je regelmatig op bezoek gaan bij de onderzoeksinstituten.

Specificaties

NWO-I

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO- of wo-opleiding afgerond in de richting van finance & control.
 • Je hebt tenminste twee tot zes jaar relevante werkervaring.
 • Je bent in staat om een complexe boodschap helder over te brengen en hierover de interactie aan te gaan.
 • Je kan doelstellingen in concrete acties vertalen en deze organiseren.
 • Je hebt kennis over of affiniteit met risicomanagement en fiscale wetgeving.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, waarbij ten aanzien van beide talen willen benadrukken dat dit niet je eerste taal/moedertaal hoeft te zijn.
 • Je bent gericht op samenwerken en zoekt actief contact met collega’s.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen: je kan goed verbanden leggen en signaleert tijdig kritische punten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, verlenging voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

 • Een uitdagende en betekenisvolle functie voor 32 tot 40 uur per week.
 • Ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
 • Een contract voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Een bruto fulltime maandsalaris afhankelijk van ervaring, van minimaal € 3.394 en maximaal € 6.002, conform schaal 9, 10 of 11 CAO-Onderzoekinstellingen, te vermeerderen met een vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering.
 • Onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier te raadplegen. Onder andere de mogelijkheid tot hybride werken en 8 weken vakantie per jaar bij een fulltime dienstverband.

Werkgever

NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO financiert aan de ene kant wetenschappelijk onderzoek maar voert ook onderzoek uit via de bij NWO-I ondergebrachte negen nationale onderzoeksinstituten: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. NWO-I heeft naast de instituten een ondersteunend Bureau. De NWO-instituten vervullen nationale en internationale rollen. NWO-instituten zijn nationaal expertisecentrum; kraamkamer voor wetenschappelijke vernieuwing; kweekvijver voor talent; verbinder in nationaal en internationaal onderzoek; of ontwikkelaar, beheerder en enabler van grote infrastructuur of grote datasets. Het onderzoek aan de NWO-instituten is gedreven door nieuwsgierigheid en maatschappelijke uitdagingen. Wetenschappelijke en maatschappelijke vragen die van nationaal strategisch belang zijn, vereisen onderzoek met langjarig commitment en bundeling van multidisciplinaire expertise en faciliteiten. Door dat onderzoek grensverleggend, integer en excellent uit te voeren, toegankelijk te maken en uit te dragen, realiseren NWO-instituten kennis en oplossingen met wetenschappelijke en maatschappelijke impact. Het Bureau NWO-I ondersteunt het bestuur en de NWO-instituten. Bij het Bureau NWO-I werken circa 60 mensen.

Onze instituten zijn regelmatig in het nieuws met baanbrekend onderzoek en met technologie en deelname aan grote internationale onderzoeksmissies. Ze zijn onderdeel van wereldwijde samenwerking rond organisaties zoals CERN, ESO, ESA, ITER, etc.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €3394—€6002 per maand

Locatie

Winthontlaan 2, 3526 KV, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you