Postdoc onderzoeker in Duurzame Mobiliteit, Wonen en Energie

Postdoc onderzoeker in Duurzame Mobiliteit, Wonen en Energie

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 20 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je helpen bedenken hoe de we innovatie naar nieuwe vormen van duurzaam leven kunnen bevorderen? Sollicteer nu!

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een postdoctoraal onderzoeker voor het project JUSTNEXUS. Hierin kijken we hoe mobiliteit, energie en huisvesting samen duurzamer kunnen worden gemaakt.

Wat ga je doen?
Jij gaat samenwerken met Toon Meelen en Maarten Hajer om het consortium vorm te geven en om nieuwe leerstrategieen binnen en rond JUSTNEXUS vorm te geven. Je onderzoekt succesvolle voorbeelden van JUSTNEXUS elders en je bedenkt strategieen voor kruisbestuiving. Je onderzoekt, publiceert en organiseert.

In het JUSTNEXUS project onderzoeken we hoe we op het snijvlak van mobiliteit, energie en huisvesting rechtvaardige duurzaamheidstransities kunnen bevorderen. Samen met een groot aantal maatschappelijke partners ontwikkelt JUSTNEXUS nieuwe overkoepelende visies met behulp van een "Museum van de Toekomst", een platform voor uitwisseling en inspiratie. Tegelijkertijd worden oplossingen verkent in concrete experimenten, waarbij bijvoorbeeld woningcorporaties aan de slag gaan met deelmobiliteit, elektrische voertuigen stroom terug leveren aan het net en burgers duurzaam vervoer organiseren in coöperaties. Binnen dit project heb je de volgende taken:
 • Je onderzoekt voorbeelden waar projecten met een JUSTNEXUS karakteristiek elders zijn ontwikkeld, in binnen- en buitenland. Je draagt bij aan de analyse van het waarom: waarom zijn die projecten geslaagd? En als ze niet zijn geslaagd, waar lag dat dan aan?
 • Je bent een aanspreekpunt in het consortium van maatschappelijke en wetenschappelijke stakeholders.
 • Je werkt een methodiek voor tussentijdse rapportages uit die je mede kan gebruiken voor je eigen onderzoek en je inspireert stakeholders bij het ontwikkelen van experimenten op het raakvlak van mobiliteit, wonen en energie, met een goed oog voor het organiseren van het proces.
 • Je helpt bij het collectieve leren van het consortium.

De projecten worden gecoördineerd door dr. Toon Meelen, en prof. dr. Maarten Hajer, vanuit het Copernicus Institute of Sustainable Development, Universiteit Utrecht en je participeert zowel in de groep Innovatiestudies als in de Urban Futures Studio.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd in duurzaamheidsstudies, geografie, innovatiestudies, politicologie, sociologie, bestuurskunde, economie, politieke filosofie, of een gerelateerde voor JUSTNEXUS relevante discipline. Verder breng je het volgende mee:
 • de kwaliteit om onderzoeksprojecten uit te denken en tijdig uit te voeren;
 • sterke organisatorische en planningsvaardigheden aantoonbaar uit eerdere ervaring;
 • interesse om nieuwe werkvormen te bedenken om de verbeelding van nieuwe mogelijke werelden te helpen en zo innovatie te versnellen;
 • sterke communicatieve vaardigheden. Je kunt zaken duidelijk maken voor wetenschappers en maatschappelijke stakeholders;
 • aantoonbaar uitstekende analytische, onderzoeks- en academische schrijfvaardigheden;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een positie voor één jaar, met een verlenging tot in totaal vier jaar na positieve beoordeling;
 • een werkweek van 28 tot 32 uur (ander urenaantal en duur in overleg) met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • 28—32 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 3976

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you