Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap Sport & Society

Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap Sport & Society

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 4 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de Universitair Docent die enthousiast wordt van (toegepast) onderzoek in de sport en die zich wil ontwikkelen tot academisch adviseur?

Functieomschrijving

Heb je een brede organisatiewetenschappelijke expertise en specifieke onderzoeks- en onderwijservaring op het gebied van sport en samenleving? We hebben ruimte voor een (bijna) gepromoveerde universitair docent, die onderwijs en (toegepast) onderzoek combineert en zich wil ontwikkelen tot academisch adviseur. Iets voor jou? Lees snel verder!

Wat ga je doen?
De leerstoelgroep Sport & Society richt zich op publieke waarden en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van sporten en bewegen, en hoe en waarom het organiseren en besturen van sport daarop van invloed zijn. De focus ligt op vraagstukken die een bredere theoretische, maatschappelijke en beleidsmatige relevantie hebben. Door onderzoek hiernaar te verrichten, wil de onderzoeksgroep inzichten verwerven die niet alleen worden gewaardeerd en gebruikt in wetenschappelijke kring, maar ook in de wereld van politici, bestuurders, beleidsmakers, sportbeoefenaars en vrijwilligers binnen en buiten de sportwereld. De leerstoelgroep Sport & Society is betrokken bij het strategisch thema Institutions for Open Societies van de Universiteit Utrecht.

In deze functie ben je betrokken bij het geven van onderwijs in de bachelor- en masteropleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap en in het onderwijs voor professionals (o.a. leergang Leiderschap in Sport). Je krijgt de ruimte en de ondersteuning om je hier verder in te ontwikkelen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het verwerven en uitvoeren van toegepast academisch onderzoek en organisatieadvies. In het advieswerk kom je tot een passende vraagarticulatie en werk je de vraag uit in nauwe afstemming met opdrachtgevers en partners. Die opdrachtgevers en partners zijn veelal organisaties in het publieke domein zoals ministeries, gemeenten en andere profit en non-profit organisaties. Voor de leerstoelgroep Sport & Society betreft dit onder meer koepelorganisaties, foundations, associaties, verenigingen en coöperaties in de sport, i.h.b. de voetbalsector.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een UD die zich wil ontwikkelen tot academisch adviseur en die onderwijs verzorgt en coördineert in de bachelor, master en/of het onderwijs voor professionals, die projectmatig kan werken, graag samenwerkt en die belang hecht aan maatschappelijke impact. Meer specifiek zijn we op zoek naar een collega met:
 • een achtergrond (inclusief promotie of uitzicht op promotiedatum) in bestuurs- en organisatiewetenschappen of een verwante discipline, en affiniteit met Sport & Society;
 • aantoonbare onderwijservaring in bacheloronderwijs, masteronderwijs, of onderwijs voor professionals (ervaring met onderwijscoördinatie geldt als een pre);
 • affiniteit met de toepassing van een activerende en intensieve didactiek die aansluit bij de ontwikkelingsfase en behoeften van de student;
 • een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • ervaring met het doen van toegepast wetenschappelijk onderzoek;
 • bij voorkeur ervaring met het vervullen van de rol van projectleider;
 • aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
 • een maatschappelijke gerichtheid en motivatie om via onderwijs en onderzoek impact te creëren;
 • aantoonbare ervaring in het betrekken van maatschappelijke partners in onderzoek en onderwijs;
 • een sterke inzet als teamspeler die een bijdrage wil leveren aan de ontmoeting binnen de academische community van studenten, docenten, onderzoekers en praktijkprofessionals;
 • een zeer goede beheersing van het Nederlands en het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een positie voor 18 maanden met - bij positieve evaluatie - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies en met Pathways to Sustainability. USBO medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Bachelor, Master, OvP), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is het NVAO bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief toegekend.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Economie; Recht
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • 3986

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bijlhouwerstraat 6-8, 3511ZC, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you