Promovendus Neuroimaging en Neuromodulatie bij de ziekte van Parkinson

Promovendus Neuroimaging en Neuromodulatie bij de ziekte van Parkinson

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 28 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je bijdragen aan de verbetering van kennis en behandeling van de ziekte van Parkinson? In het Maastricht UMC gebruiken wij hoge veldsterkte MRI om de hersenveranderingen bij Parkinson in kaart te brengen en vervolgens invasieve (diepe hersenstimulatie) en niet-invasieve (neurofeedback) neuromodulatie om Parkinson klachten te verbeteren. Wij zoeken een promovendus voor een internationaal samenwerkingsverband waarin effecten van DBS op hersenactiviteit en evaluatie van vernieuwende neuromodulatie-protocollen worden onderzocht.

Functieomschrijving
De promovendus werkt op twee grote lopende studies, het TRACK-PD cohort (longitudinale 7 Tesla MRI) en de Neuripides studie (klinische studie van fMRI-neurofeedback bij PD). De promovendus heeft toegang tot unieke datasets van structurele en functionele MRI data die gekoppeld kunnen worden aan DBS data. Er zijn opties om eigen onderzoeksvragen te ontwikkelen op pathologie van Parkinson, mechanismen van DBS en effecten van neurofeedback. De promovendus werkt op de Randwyck Campus in een team van (klinische) neurowetenschappers, ingenieurs, psychologen en computerwetenschappers binnen ons onderzoeksinstituut MHeNs en in samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de MRI teams bij de Faculty Psychology and Neuroscience. Specifieke taken zijn:
 • Uitvoeren van neuropsychologische onderzoek en afnemen van MRI-scans bij patiënten met de ziekte van Parkinson
 • Analyse van structurele en functionele MRI gegevens
 • Ontwikkelen van onderzoeksvragen en analyseplannen binnen de thema’s van het proefschrift
 • Verzamelen van klinische en demografische gegevens
 • Contact met patientenorganisaties en ondersteunen bij werven van patiënten
 • Voorbereiding van medisch ethische studieprotocollen en studiedocumenten
 • Schrijven van wetenschappelijke publicaties
 • Presentaties bij congressen en deelname aan “public engagement” evenementen

Functie-eisen
Wij zoeken een gemotiveerde neurowetenschapper met een Master in een biologisch of
psychologisch vakgebied, engineering, computerwetenschappen, natuurkunde, geneeskunde of een gerelateerd vakgebied. Wij verwachten interesse in neurofysiologische mechanismen van neurodegeneratieve aandoeningen evenals geavanceerde beeldvormingsmethoden, zoals UHF-MRI of real-time fMRI. Wij zoeken een teamplayer die heel graag samen met patiënten en clinici nieuwe behandelmethoden wil ontwikkelen en evalueren. Specifieke skills zijn:
 • Goede organisatorische vaardigheden
 • Ervaring met MRI experimenten
 • Ervaring met MRI analyses (structurele en/of functionele data)
 • Idealiter ook ervaring met het afnemen van neuropsychologische tests
 • Interesse in de ziekte van Parkinson en klinische studies
 • Zeer goede presentatie-vaardigheden
 • Zeer goede taalvaardigheid in het Nederlands

Wat biedt de UM?
Als Promovendus bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht.

Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal P conform UFO-profiel PhD met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €2770,00 en €3539,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij een positieve beoordeling volgt een verlenging met 3 jaren.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Het instituut (graduate school) MHeNs:
Ons onderzoek is ingebed in het instituut (graduate school) MHeNs:
https://www.maastrichtuniversity.nl/research/mental-health-and-neuroscience-research-institute.B
MHeNs doet onderzoek naar mechanismen en behandelingen van aandoeningen van het zenuwstelsel op 5 thematische lijnen, waaronder neuromodulatie, neuromonitoring en neuroimaging. Het onderzoek naar Parkinson is ingebed in de vakgroepen neurologie en neurofysiologie en neurochirurgie. Als Graduate School heeft MHeNs een zeer actieve gemeenschap van promovendi en het instituut organiseert regelmatig lezingen, workshops en trainingsopportuniteiten voor zijn promovendi.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Prof David Linden via secr-mhens@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Patrick Claus (recruiter) via p.claus@maastrichtuniversity.nl

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Promovendus Neuroimaging en Neuromodulatie bij de ziekte van Parkinson? Solliciteer dan nu, uiterlijk 28-06-2024, op deze functie.
Voeg aan je sollicitatie een CV, motivatiebrief, cijferlijst, contactgegevens van 2 referenten, onderzoeksplan en publicatielijst toe.

De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • 1039

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you