Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 21 jul Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Tuberculose (TBC) is wereldwijd de meest voorkomende en meest dodelijke infectieziekte. In 2022 werden ruim 10 miljoen mensen ziek door TBC en ongeveer 1,3 miljoen mensen overleden door de ziekte. TBC kan ook ernstige socio-economisch impact hebben, want een persoon met TBC kan bijvoorbeeld zijn werk verliezen. Dit alles maakt dat het beëindigen van de wereldwijde TBC epidemie een belangrijk Sustainable Development Goal is van de Verenigde Naties.
De belangrijkste strategie voor het voorkomen van transmissie van TBC is respiratoire isolatie. De COVID-19 pandemie heeft ons echter geleerd hoe isolatie de kwaliteit van leven in negatieve zin kan beïnvloeden. Onderzoek naar de impact van respiratoire isolatie bij andere besmettelijke longinfectieziekten laten ook een hoger percentage van depressie, meer verveling, een gevoel van een sociaal isolement en verminderde tevredenheid over de gezondheidzorg zien. Gezondheidsvaardigheden worden bepaald door de mate waarin een patiënt in staat is om informatie te vinden, te gebruiken en te gebruiken om gezondheid gerelateerde vragen te beantwoorden. Dit is tegenwoordig erg belangrijk omdat patiënt centraal staat. We weten nog onvoldoende van de algemene gezondheidsvaardigheden van de populatie personen met TBC. Dit is ook een belangrijk onderwerp voor een ander onderwerp van het onderzoek, namelijk het ontwikkelen van een PROM. Een PROM (Patient-Reported Outcome Measures) is een gestandaardiseerde vragenlijst waardoor de patiënt kan aangeven hoe die vindt dat het gaat. Tot op heden is er voor personen met TBC nog geen PROM ontwikkeld.
In dit promotieonderzoek wordt gekeken naar de impact van isolatie op de persoon met TBC en diens familie. Verder wordt gekeken naar potentiële interventies om de impact van isolatie te verlagen. Tevens zal onderzoek plaatsvinden naar de gezondheidsvaardigheden van personen met TBC. Als laatste wordt ook verder gewerkt aan de ontwikkeling van een PROM bij TBC. Gedurende het promotie onderzoek is er ruimte om zelf aanvullende ideeën te genereren en zo nodig fondsen te werven.

Functiebeschrijving
- Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten in de onderzoeken.
- Je analyseert de verzamelde data, en schrijft daar artikelen over. Tenslotte presenteer je de data ook op internationale congressen.
- Je opleiding is, naast de persoonlijke begeleiding, ingebed in GUIDE (Graduate school).

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een enthousiaste afgestudeerde academicus, bv psycholoog, gedragswetenschapper.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden.
- Teamspirit en zelfstandig kunnen werken zijn essentieel.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Arbeidsvoorwaarden

- Het betreft een dienstverband voor de duur van het promotietraject, met een maximum van vier jaar.
- Je hebt een interactieve samenwerking met enthousiaste begeleiders en de onderzoeksgroep.
- Het salaris voor een promovendus bedraagt minimaal € 3.017,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.824,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (3e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband.
- Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

De afdeling Longziekten en Tuberculose van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is trots op het internationaal toonaangevende onderzoek en de zorg op het gebied van Tuberculose (TBC). Binnen de subafdeling TBC zijn er op dit moment 4 promovendi werkzaam. Onze missie is de zorg voor personen met TBC te verbeteren.

Specificaties

  • PhD; Postdoc
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3017 per maand
  • Universitair
  • 240527

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you