Lerarenopleider/vakdidacticus Duits

Lerarenopleider/vakdidacticus Duits

Published Deadline Location
5 Jul 14 Aug Nijmegen

Job description

Wil jij een bijdrage leveren aan het tekort aan academisch opgeleide leraren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als lerarenopleider/vakdidacticus Duits draag je bij aan het opleiden van VO-docenten die zich onderscheiden door een grondige en actuele kennis van het wetenschappelijke onderzoek in hun vakgebied en door hun scholing in creatief denken en handelen.

Je ontwikkelt, ontwerpt, verzorgt en evalueert, samen met collega’s, (vak)didactische onderdelen van de opleiding tot eerstegraads leraar en de educatieve minor Duits, alsmede vakoverstijgende vakdidactisch colleges aan de studenten van de andere Moderne Vreemde Talen. Daarnaast ben je inzetbaar voor onderwijs gericht op generieke competenties van leraren, zoals Persoonlijke Professionele Ontwikkeling.

Je bent betrokken bij de begeleiding en beoordeling van het leren op de werkplek in samenwerking met docenten op school of de instituutsopleider. Je levert een bijdrage aan nascholing en onderhoudt contacten met de faculteit.

Specifications

Radboud University

Requirements

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Duits.
 • Je hebt ruime ervaring als eerstegraads bevoegd docent Duits in het voortgezet onderwijs. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die deze functie combineert met een aanstelling als docent op een vo-school.
 • Je bent bij voorkeur gepromoveerd.
 • Je bent in het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs of bereid deze te behalen.
 • Je hebt ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten Duits.
 • Je beschikt over aantoonbare actieve betrokkenheid bij (vak)didactische ontwikkelingen in het onderwijs.
 • Je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen van taal en bent vaardig in het ontwerpen van vernieuwend onderwijs.
 • Je bent didactisch en communicatief sterk, beschikt over een proactieve houding, flexibiliteit en daadkracht en hebt het vermogen om aan innovatie bij te dragen.
 • Je draagt bij aan een veilig en inclusief klimaat op de werkvloer.
 • Je bent beschikbaar op maandag en vrijdag om onderwijs te verzorgen.

Conditions of employment

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Department

De Radboud Docenten Academie is een interfacultair instituut en maakt als zodanig onderdeel uit van de Radboud Universiteit. Het bestuur van de docentenacademie bestaat uit de decanen van de deelnemende faculteiten, de zogenaamde Bestuursraad. De dagelijkse leiding van de Radboud Docenten Academie ligt in handen van een directie bestaande uit een algemeen directeur en een wetenschappelijk directeur. Wij verzorgen universitaire lerarenopleidingen voor studenten die leraar willen worden in het voortgezet onderwijs. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld. Naast het verzorgen van onderwijs doen wij onderzoek naar de ontwikkeling van het kritische en creatieve denken van leerlingen, en het professionele leren van (beginnende) leraren, en bieden wij in samenwerking met de faculteiten nascholing en professionalisering voor leraren in het voortgezet onderwijs.

Additional information

Je kunt uitsluitend solliciteren via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Arnoud Aardema In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 augustus. De eventuele tweede gesprekken vinden plaats op maandag 26 augustus. Je treedt bij voorkeur 1 oktober in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specifications

 • Lecturer
 • Language and culture
 • 19—20.9 hours per week
 • University graduate
 • 32.006.24

Employer

Location

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (Radboud University). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Application procedure

Make sure to apply no later than 14 Aug 2024 1:59 (Europe/Amsterdam).