Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
9 aug 9 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Erasmus MC- Sophia kinderziekenhuis zoekt in samenwerking met de programmagroep Arbeids- en Organisatiepsychologie (A&O)van de Universiteit van Amsterdam een promovendus/promovenda voor onderzoek naar de coaching van medisch specialisten (in opleiding).

Het wetenschappelijk onderzoek naar coaching staat nog in de kinderschoenen, maar een recent promotieonderzoek aan de UvA (Theeboom, T., 2016) heeft laten zien dat coaching gunstig kan zijn voor het welbevinden en functioneren van medewerkers in organisaties en voor het functioneren van organisaties als geheel.

In 2017 is het Erasmus MC-Sophia het Challenge en Support programma voor medisch specialisten (in opleiding) gestart. Dit programma betreft een pilotproject waarbij coaching aan alle kinderartsen (in opleiding) van het Erasmus MC-Sophia en het LUMC wordt aangeboden in aanvulling op het bestaande opleidingspakket. Elk coaching traject vindt plaats vanuit de individuele behoefte van de arts en is gericht op een duurzame ontwikkeling. Het Challenge & Support pilotproject is de basis voor een gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van coaching onder medisch specialisten. Dit onderzoek wordt in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (waaronder de promovendus/promovenda) uitgevoerd. Het Job-Demands Resources model is de basis voor het onderzoek naar de effectiviteit van coaching. Daarnaast zal het onderzoeksproject gericht zijn op het in kaart brengen van specifieke coach en coachee factoren die van invloed zijn op de effectiviteit van coaching. Het project zal gebruik maken van meerdere onderzoeksmethoden, zoals (longitudinale) surveys, interviews en experimentele designs.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • Een (bijna) afgeronde wetenschappelijke opleiding psychologie of aanverwante sociaal wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur een (Research) Master in Klinische, Sociale of Arbeids- & Organisatiepsychologie;
  • Zeer goede statistische vaardigheden en kennis;
  • Aaantoonbare kennis van en ervaring met kwantitatief onderzoek, bij voorkeur met coaching-gerelateerde onderwerpen;
  • Een proactieve houding in het werven van onderzoekdeelnemers, zoals coaches en coachees;
  • Aantoonbare affiniteit met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • Vaardigheid om in teamverband te werken en in verschillende disciplines en settings, ook binnen de gezondheidszorg;
  • Een nieuwsgierige zelfstandige werkhouding en een sterk analytisch vermogen;
  • Resultaatgerichtheid, doorzettingsvermogen en flexibiliteit;
  • Bereidheid om werkzaam te zijn in Rotterdam en Amsterdam;
  • Bereidheid om onderwijstaken uit te voeren bij de UvA, zoals begeleiding van studenten bij theses en werkgroepen die relevant zijn voor het promotieonderzoek.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze omgezet naar een 4 jarig PhD traject. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal
€ 2.903,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC-Sophia leveren dag en nacht ruim 1.200 medewerkers in een kindvriendelijke omgeving topzorg aan kinderen en hun ouders. Centraal daarin staat de passie en bevlogenheid van onze medewerkers en de hoge kwaliteit en veiligheid van hun zorgverlening. Ieder mens, ieder kind - ziek, gezond of gezond met een handicap - heeft recht op een zo optimaal mogelijke ontwikkeling. Dat is waar Sophia al jaren voor staat. Hier ligt onze passie en hierop is onze zorgverlening ook voor de toekomst ingericht. Als grootste academische kinderziekenhuis van Nederland wil het Sophia Kinderziekenhuis ook in de komende decennia een top-5 positie binnen Europa innemen. Samen hebben we de ambitie een topklinisch ziekenhuis te zijn en blijven, waarin de drie academische functies - Patiëntenzorg, Onderzoek en Onderwijs - optimaal worden uitgeoefend.

De promovendus/promovenda wordt aangesteld bij het Erasmus MC- Sophia kinderziekenhuis, maar zal een belangrijk deel van zijn/haar werktijd doorbrengen in de programmagroep A&O van de Universiteit van Amsterdam. Het promotieonderzoek sluit aan bij onderzoeksprogramma's van deze afdeling. De afdeling A&O psychologie doet innovatief empirisch onderzoek naar:
  1. individuele aanpassing, creativiteit, zelfregulatie en vitaliteit;
  2. regulatieprocessen in groepen en prestatie (bijv. leiderschap, macht, conflict en onderhandelen, team innovatie, besluitvorming), en interacties tussen regulatieprocessen op individueel en groepsniveau (bijv. de interactie tussen organisatiecultuur, leiders, groepen, en individuen).

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €2266—€2903 per maand
  • Universitair
  • 30.04.17.TS-P304315-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you