Junior Onderzoeker – visuele klachten bij patiënten met Parkinson en MS 0,8 fte

Junior Onderzoeker – visuele klachten bij patiënten met Parkinson en MS 0,8 fte

Geplaatst Deadline Locatie
31 aug 21 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het voorgestelde onderzoek richt zich op visuele klachten bij mensen met de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Over de aard en de oorzaken van deze klachten is nog relatief weinig bekend. Dat is opvallend, aangezien visuele stoornissen een grote invloed kunnen hebben op k

Functieomschrijving

Het voorgestelde onderzoek richt zich op visuele klachten bij mensen met de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Over de aard en de oorzaken van deze klachten is nog relatief weinig bekend. Dat is opvallend, aangezien visuele stoornissen een grote invloed kunnen hebben op kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie. Doel van dit onderzoek is de verdere ontwikkeling en onderbouwing van een klinisch-neurologische screeningsvragenlijst voor visuele klachten bij patiënten met multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Dit wordt bereikt door onderzoek te doen naar de validiteit en de betrouwbaarheid van de screeningsvragenlijst, waarbij het van belang is dat er specifieke verwijscriteria worden vastgesteld die ook in klinische centra kunnen worden gebruikt.
Uw taken als junior onderzoeker zijn onder meer het voorbereiden en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het analyseren van de gegevens en het schrijven van wetenschappelijke tijdschriftartikelen. Er wordt nauw samengewerkt met Koninklijke Visio (expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen), Punt voor Parkinson, MS Centrum Noord, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Martini Ziekenhuis Groningen. U wordt aangesteld bij de Rijksuniversiteit Groningen (0,8 fte).

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- u heeft aantoonbare ervaring met het uitvoeren, (statistisch) analyseren en rapporteren van onderzoek
- u bezit bovendien een sterke motivatie om wetenschappelijk onderzoek te doen in een klinische setting, u heeft een zelfstandige onderzoeksinstelling en u kunt goed samenwerken
- u heeft een masterdiploma Psychologie of een gelijkwaardige, voor dit project relevante, wetenschappelijke opleiding
- u heeft goede studieprestaties, blijkend uit uw studiepakket en cijferlijst
- u kunt zowel mondeling als schriftelijk gemakkelijk communiceren in het Nederlands en in het Engels.

Dit onderzoek richt zich op mensen uit de normale bevolking en op patiënten met een neurologische aandoening die een grote impact kan hebben op de kwaliteit van leven en de maatschappelijke participatie. U werkt samen met zorgprofessionals, onderzoekers en studenten. Het is daarom belangrijk dat u beschikt over goede klinische vaardigheden en goed kunt plannen en samenwerken. We vinden het ook belangrijk dat u uw onderzoek kunt uitleggen aan een algemeen publiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 2588,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 4084,- (schaal 10 Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. De aanstellingsomvang bij de Rijksuniversiteit is 0,8 fte. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van in totaal twee jaar. U krijgt eerst een aanstelling van 12 maanden. Na een beoordeling en bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling verlengd met het resterende deel van het traject.

Ingangsdatum: 1 december 2017.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 oktober 2017 te Groningen.

In de week van 2 oktober 2017 zult u worden geïnformeerd of u hiervoor wordt uitgenodigd.

Sollicitatie
U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae, cijferlijsten en de contactgegevens van twee referenten te sturen vóór 22.09.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.
Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Het psychologisch onderzoek binnen GMW is ondergebracht in het Heymans Instituut, en is sterk georiënteerd op experimentele methoden en individuele verschillen.

Klinische en Ontwikkelingsneuropsychologie
Binnen de basiseenheid vindt onder andere onderzoek plaats naar patiënten met neurologische aandoeningen, ontwikkelingsstoornissen en visuele stoornissen. Het onderzoek richt zich op de aard van deze stoornissen, op de effecten van behandelingen, en op de consequenties van deze stoornissen voor deelname aan de maatschappij.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • max. €4084 per maand
  • Universitair
  • 217306

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you