Promovendus, FHML/School CAPHRI, Care and Public Health Research Intitute, vakgroep Health Services Research

Promovendus, FHML/School CAPHRI, Care and Public Health Research Intitute, vakgroep Health Services Research

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 15 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus gezocht die de basiszorg voor verpleeghuisbewoners wil verbeteren
Promovendus die onderzoek doet naar het verbeteren van de basiszorg voor verpleeghuisbewoners

Functieomschrijving

Centraal in dit promotieproject staat de communicatie van verpleeghuisbewoners met dementie en hun zorgverleners. Communicatie is een essentieel element in de zorg. Het is belangrijk om te weten hoe degene zich voelt en welke wensen hij/zij heeft. Maar hoe achterhaal je dat als de dementie ervoor zorgt dat de bewoner taal niet meer goed begrijpt en praten moeilijk is? Optimale communicatie zorgt onder andere voor een betere afstemming van de zorg en draagt in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van de zorgverlening. 

Dit project heeft als doel een interventie te ontwikkelen en te testen om de communicatie tussen zorgverlener en ouderen met dementie te verbeteren. De interventie wordt ontwikkeld in samenspraak met experten en zorgverleners. Om de effectiviteit te testen van een interventie die gericht is op de verbetering van de communicatie, wordt gebruik gemaakt van een dagelijkse terugkerende zorgactiviteit, namelijk het wassen van een bewoner. 

De verwachting is dat dit project zal bijdragen aan de verbetering van de basiszorg voor verpleeghuisbewoners. Het is de taak van de promovendus om de interventie gericht op de verbetering van communicatie te evalueren. De evaluatie zal plaatsvinden in het verpleeghuis. Het onderzoek wordt in fasen uitgevoerd en waarbij verschillende (onderzoeks-)methoden worden toegepast. Zo omvat het onderzoek onder andere een effectstudie met daaraan gekoppeld een procesevaluatie. Tot de taken van de promovendus behoren onder andere het opzetten van het project, het verzamelen van gegevens uit literatuur en in de zorgpraktijk en het bewerken van de resultaten tot presentaties, publicaties en een proefschrift. Daarnaast voer je onderwijstaken uit binnen de Universiteit Maastricht. 

Het project maakt deel uit van een groter project, Basic Care Revisited genaamd. Basic Care Revisited is een gezamenlijk project van het RadboudUMC Nijmegen,  het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Universiteit Maastricht (penvoerer). Het project is gesubsidieerd door het ZonMW-programma Tussen Weten en Doen II. Tussen Weten en Doen II richt zich op het versterken van de onderzoeksinfrastructuur voor wetenschappelijk onderzoek voor verpleging en verzorging en op het verhogen van de kwaliteit van het verpleegkundig en verzorgend handelen. 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde opleiding gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschap of psychologie. Je hebt aantoonbare affiniteit met de ouderenzorg, verpleegkunde en onderzoek op dit terrein. Daarnaast heb je uitstekende contactuele eigenschappen en gebleken vaardigheden op het terrein van kwantitatieve analyse, organiseren van projecten, wetenschappelijk schrijven en in de Engelse taal (mondeling en schriftelijk). Je bent initiatiefrijk, besluitvaardig, flexibel, stressbestendig en een teamspeler.

De ingangsdatum van de vacature is voorzien op 1 december 2017.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl/nl/support/um-medewerkers

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar.

Het salaris bedraagt € 2.222,-- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2.840,-- bruto per maand in het vierde jaar, conform salarisschaal Promovendi.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.500 studenten en 4.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Vakgroep Health Services Research

De promovendus zal worden aangesteld bij de vakgroep Health Services Research (HSR). Het onderzoek dat wordt verricht binnen HSR richt zich op de verbetering van de kwaliteit van zorg en leven van oudere en chronisch zieke patiënten. De vakgroep kenmerkt zich door een sterke multidisciplinaire en internationale focus. Het onderzoek zal worden uitgevoerd binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg (AWO). De AWO is een formele en langdurige samenwerking tussen praktijk, onderzoek, beleid en opleidingen. Binnen de academische werkplaats worden zorgconcepten die duurzame oplossingen bieden voor huidige en toekomstige problemen en knelpunten in de langdurige zorg voor ouderen ontwikkeld, getoetst en geïmplementeerd. Voor meer informatie over de AWO verwijzen we u graag naar de website www.academischewerkplaatsouderenzorg.nl/.

De vakgroep HSR maakt onderdeel uit van de Care and Public Health Research Institute (Caphri) die is ingebed in de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • AT2017.264

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you