Promovendus Revalidatie

Promovendus Revalidatie

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 2 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Revalidatie van het AMC in Amsterdam zoekt een enthousiaste onderzoeker voor het project ‘IMproving FItness in NEuromuscular diseases (I’M FINE)’. In dit project word je aangesteld als onderzoeker in opleiding met als doel om te promoveren.

Mensen met een spierziekte hebben vaak moeite om voldoende te bewegen door klachten als spierzwakte, vermoeidheid en pijn. Hierdoor zijn zij minder actief en vermindert hun lichamelijke conditie. Dit draagt eraan bij dat het dagelijks functioneren wordt bemoeilijkt. Studies naar de effectiviteit van beweegprogramma’s zijn in beperkte mate uitgevoerd en laten wisselende resultaten zien. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de beweegprogramma’s onvoldoende zijn afgestemd op de individuele patiënt. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of een gepersonaliseerd trainingsprogramma met een coachingstraject de lichamelijk conditie en kwaliteit van leven van mensen met verschillende spierziekten verbetert ten opzichte van de gebruikelijke zorg. Ook wordt nagegaan of het volgen van het beweegprogramma zorgt voor een meer actieve leefstijl op de langere termijn.

Als onderzoeker in opleiding ben je verantwoordelijk voor de opzet en uitvoer van dit onderzoek, d.w.z. de werving van deelnemers, het uitvoeren van metingen, het monitoren van de interventie, data-invoer, analyses, en verslaglegging in de vorm van wetenschappelijke artikelen. Het project wordt afgerond met een proefschrift.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met een voltooide academische Masteropleiding bewegingswetenschappen, fysiotherapiewetenschappen, of vergelijkbaar. Je hebt aantoonbare affiniteit met inspanningsfysiologie, blijkend uit relevante ervaring, bij voorkeur in een klinische setting. Ervaring in het werken met patiënten is een pre. Je beschikt over aantoonbaar goede contactuele eigenschappen, bent stressbestendig en beschikt over goede organisatorische en analytische vaardigheden. Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een positie als promovendus binnen een uitdagend onderzoeksproject. Je krijgt een jaarcontract voor 0,8 fte (28,8 uur per week) bij AMC Medical Research BV met de intentie om dit met 4 jaar te verlengen. Het bruto maandsalaris voor deze functie is conform de CAO UMC en bedraagt bij aanvang van het project €2.279,- bij een volledige werkweek. Daarnaast zijn er veel aantrekkelijke extra`s, zoals een eindejaarsuitkering van 8.3 %, vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen en tegemoetkoming reiskosten OV en gratis parkeren! Wij bieden ruime gelegenheid tot extra scholing, verdieping en verbreding, een plek om te groeien! Werken in het AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd.

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

De afdeling Revalidatie biedt topreferente revalidatiegeneeskundige en klinisch paramedische zorg gericht op het verminderen van beperkingen in activiteiten en het verbeteren van participatie van complexe patiëntencategorieën. De afdeling is georganiseerd in drie multidisciplinair samengestelde teams: het Neuroteam, Ortho-traumateam en het Kinderteam waarin revalidatieartsen, onderzoekers en paramedici samenwerken in de academische taken. Aan de zorg voor de topreferente patiëntengroepen (spierziekten, diabetische voetafwijkingen, en kinderen met ontwikkelingsproblemen) is wetenschappelijk onderzoek verbonden. Het onderzoek is ingebed in het onderzoeksinstituut Amsterdam Movement Sciences.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Gezondheid
  • max. 28.8 uur per week
  • max. €2279 per maand
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you