Universitair docenten of Docenten bij het Department ofTax Economics, 0,6 fte

Universitair docenten of Docenten bij het Department ofTax Economics, 0,6 fte

Geplaatst Deadline Locatie
5 dec 1 jan Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universitair Docenten of Docenten bij het Departement Fiscale Economie van Tilburg School of Economics and Management (0,6 fte)
Fiscale Economie is op zoek naar meerdere Universitair Docenten of Docenten - bij voorkeur 0,6 fte per persoon (bespreekbaar) - voor de duur van (maximaal) 5 jaar.
Het Departement Fiscale Economie van de Tilburg School of Economics and Management, dat onderdeel is van het Fiscaal Instituut Tilburg (FIT), is op zoek naar collega’s die als Universitair Docent (UD) of Docent per 1 februari 2018 of zo snel mogelijk daarna het departement komen versterken.

Functieomschrijving

Het Departement Fiscale Economie van de Tilburg School of Economics and Management, dat onderdeel is van het Fiscaal Instituut Tilburg (FIT), is op zoek naar collega’s die als Universitair Docent (UD) of Docent per 1 februari 2018 of zo snel mogelijk daarna het departement komen versterken. Het departement is op zoek naar enthousiasmerende collega’s, die zo mogelijk op meerdere terreinen inzetbaar zijn. De werkzaamheden omvatten het uitvoeren van onderzoek en/of het geven van onderwijs en de daarmee samenhangende organisatorische taken en valorisatie. Het onderzoek zal onderdeel uitmaken van het onderzoeksprogramma ‘Sustainable Business Law and Business Taxation in the Information Era’. De doelstelling is om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vernieuwend fiscaal onderzoek dat fundamenteel en maatschappelijk betrokken is. Onderwijs wordt gegeven in de fiscale bachelor- en masteropleidingen en in post-initiële fiscale cursussen.

Het vakgebied tax technology is een nieuw vakgebied binnen het departement Fiscale Economie en het FIT. Met het aantrekken van expertise op dit vakgebied beoogt het departement in te spelen op de verdergaande digitalisering van de fiscaliteit. Op dit gebied wordt van de kandidaten een voortrekkersrol verwacht.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Kandidaten hebben expertise op één of meerdere van de volgende vakgebieden: Europees en internationaal belastingrecht, Formeel belastingrecht, Inkomstenbelasting, Oefenrechtbank, Successierecht, Tax technology, Transfer pricing, Vennootschapsbelasting.

Van kandidaten die solliciteren op de Universitair Docent functie verwachten wij 0.a. dat zij gepromoveerd zijn, meer functie-eisen zijn te lezen op de vacature website van Tilburg University.

Van kandidaten die solliciteren op de Docent functie verwachten wij o.a. dat zij beschikken over een WO-opleiding, meer functie-eisen zijn te lezen op de vacature website van Tilburg University.

Het is van belang dat de nieuwe collega

  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • goed kan omgaan met tijdsdruk en initiatiefrijk is;
  • goed in staat is om in (internationaal) teamverband te werken;
  • goede begeleidingsvaardigheden heeft;
  • in het bezit is van een Basiskwalificatie Onderwijs of bereid is deze binnen twee jaar te verwerven;
  • ervaring heeft met ICT-toepassingen in het onderwijs;
  • zowel het Nederlands als het Engels op professioneel niveau beheerst.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor een periode van (maximaal) 5 jaar.

Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft in beginsel een dienstverband voor 0,6 fte, maar meer of minder werken is bespreekbaar. Voor de functie van docent/universitair docent bedraagt het salaris, afhankelijk van ervaring, minimaal €2.588,- (schaal 10: beginnend docent) en maximaal €5.405,- (schaal 12: ervaren universitair docent) bruto per maand afhankelijk van de inschaling in de salaristabel van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten. Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van (maximaal) vijf jaar.

Werkgever

Tilburg University

Tilburg University is een moderne en gespecialiseerde universiteit. Het FIT werd op 18 december 1968 opgericht als interfacultair instituut. Het instituut staat voor kwaliteit en innovatie. De inspirerende, op zelfstandigheid gerichte en open cultuur maakt het werken plezierig. Het FIT verzorgt Nederlandstalig en Engelstalig wetenschappelijk onderwijs en verricht wetenschappelijk onderzoek op het terrein van Nederlandse, Europese en internationale aspecten van belastingen. Samen met de onderzoeksgroep Business Law maakt het FIT deel uit van het Center for Company Law, waarin het onderzoek is ingebracht.In het kader van de primaire onderwijs- en onderzoekstaken heeft het FIT in de loop van de afgelopen jaren internationale samenwerking op het gebied van de belastingwetenschap geïnitieerd. Vanuit de sinds 1993 georganiseerde 'EUCOTAX Wintercourse' is een hecht netwerk met buitenlandse universiteiten (EUCOTAX) ontstaan, waarin het FIT een spilfunctie vervult. Dit netwerk voert gezamenlijke internationale onderzoeksprogramma's uit en heeft een reeks van gastcolleges door buitenlandse fiscale wetenschappers aan Tilburg University mogelijk gemaakt, terwijl Tilburgse fiscale wetenschappers in dit kader in het buitenland gastcolleges verzorgen.

http://www.tilburguniversity.edu/

Afdeling

Department of Tax Economics

Departement Fiscale Economie van de Tilburg School of Economics and Management is onderdeel van het Fiscaal Instituut Tilburg (FIT)

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Recht
  • max. 24 uur per week
  • Universitair
  • 12201

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you