Promovendus 'Innovatief potentieel van startende leraren in het voortgezet onderwijs'

Promovendus 'Innovatief potentieel van startende leraren in het voortgezet onderwijs'

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 27 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Veel startende docenten in het voortgezet onderwijs beginnen met vernieuwende ideeën, maar blijken al snel terug te vallen op algemeen aanvaarde, doorgaans traditionele manieren van lesgeven in de school. Dit heeft negatieve effecten voor zowel de leraren zelf, als de (vak)secties en scholen waarin zij werken.
 
Dit promovendusproject benadert deze problematiek vanuit een ‘agency’ perspectief, als een mogelijke manier om het innovatief werkgedrag van leraren te begrijpen en te behouden/versterken tijdens de eerste jaren na het afronden van de lerarenopleiding. Agency kan hierbij worden gezien als de interactie van de docent met zijn/haar professionele omgeving (sectie, school, etc.) om een eigen manier van werken te ontwikkelen en, in dit onderzoek, hierin innovatief te zijn en te blijven.
 
De centrale onderzoeksvraag is hoe professionele agency en innovatief werkgedrag van beginnende leraren in het voortgezet onderwijs met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Daarbij wordt gekeken naar de interactie tussen persoonlijke, professionele en contextuele factoren.
Het voorgestelde project omvat zowel longitudinale als ‘mixed-method’ studies. Onderdeel van het project is om instrumenten te ontwikkelen om ‘professionele agency’ en innovatief werkgedrag van leraren in kaart te brengen. Bijgedragen wordt aan een zienswijze op het opleiden van leraren en de inductie van startende leraren in het beroep: de ontwikkeling tot een ‘agent of change’.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

U heeft bij voorkeur een master op onderwijskundig of vakdidactisch gebied, met affiniteit voor actuele algemene ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en de problematiek van begeleiding van beginnende en startende leraren in het bijzonder. Ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden is een pre, net als projectmatig werken in de onderwijspraktijk.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 0,8 - 1,0 fte
  • het salaris bedraagt €2.222,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal €2.840,- bruto per maand (salarisschaal P) in het vierde jaar, op basis van een 38 urige werkweek
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • u krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vier jaar
  • UFO-functieprofiel: Promovendus.

 
De beoogde datum indiensttreding is 1 september 2018. Er is een mogelijkheid om naast het onderzoek, onderwijs te verzorgen in de academische lerarenopleiding of bij nascholing van de Radboud Docenten Academie. U wordt lid van het Interuniversitair Centrum voor Onderwijs (ICO).

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Radboud Docenten Academie
De Radboud Docenten Academie verzorgt universitaire lerarenopleidingen voor studenten die docent willen worden in het voorgezet onderwijs. Dit doet zij in samenwerking met de faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld. Daarnaast verzorgt de docentenacademie, met dezelfde partners, nascholing voor docenten uit het voortgezet onderwijs die zich in het kader van een leven lang leren verder willen professionaliseren. Hoe ‘een leven lang leren’ vorm kan krijgen, is onderwerp van het onderzoeksprogramma "Cultivating Creativity in Education". Centraal in dit programma staat de vraag hoe zowel docenten als leerlingen uitgedaagd kunnen worden om hun talenten in de volle breedte te ontwikkelen.
 
Meer over Radboud Docenten Academie
Meer over Research Program

Specificaties

  • PhD
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • 32.06.18

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you