Datamanager/Onderzoeker in Opleiding Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) registratie

Datamanager/Onderzoeker in Opleiding Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) registratie

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 3 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De NICE registratie is op zoek naar een ambitieuze en punctuele datamanager/ onderzoeker in opleiding. Het uitgevoerde onderzoek moet leiden tot een wetenschappelijk promotie.

Functieomschrijving

Op de afdeling Klinische Informatiekunde (KIK) in het AMC zijn verschillende medische registraties gehuisvest, waaronder de landelijke kwaliteitsregistratie Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). De NICE registratie is op zoek naar een ambitieuze en punctuele datamanager/ onderzoeker in opleiding. Het uitgevoerde onderzoek moet leiden tot een wetenschappelijk promotie. De NICE registratie heeft als doel de kwaliteit van Nederlandse Intensive Care Units (ICU) te meten en waar mogelijk te verbeteren. Daartoe worden in de deelnemende ziekenhuizen van iedere IC opname een minimale dataset verzameld voor het beschrijven van de ernst van ziekte van de patiënt bij IC opname en de uitkomst in termen van mortaliteit en behandelduur. Naast de verplichte minimale dataset registreert het merendeel van de deelnemende ziekenhuizen aanvullende gegevens over bijvoorbeeld orgaanfalen, beademing, complicaties, verpleegkundige zorgzwaarte en actiegerichte indicatoren op het gebied van bloedgebruik, antibiotica, pijn en beademing. Via inhoudelijke terugrapportages en een webapplicatie verstrekt de NICE spiegelinformatie waarmee een IC haar eigen prestatie indicatoren kan vergelijken met andere IC’s. Een tweede doel van de NICE registratie is het doen van wetenschappelijk. Als datamanager zult u zorg dragen voor een goede kwaliteit van de aangeleverde data. Dit is van groot belang voor het kunnen uitvoeren van betrouwbare analyses. Daarom bent u samen met de andere datamanagers en software engineers verantwoordelijk voor:

  1. Bewaken tijdig aanleveren datasets en het verwerken van de aangeleverde datasets.

  2. Uitvoeren van site visits om via steekproeven de kwaliteit van de aangeleverde data te controleren.

  3. Actieve controle op de kwaliteit van de gegevens en het invoeren van stimulerende maatregelen voor het bevorderen van de kwaliteit.

  4. Verzorgen en ontwikkelen van (half)jaarrapportages

  5. Beantwoorden praktische vragen en onderzoeksvragen van deelnemende IC’s

  6. Ondersteunen van de uitbreiding van de huidige dataset en communicatie met EPD leveranciers hierover

  7. Onderhouden Standardized Operating Procedures ten behoeve van het ISO9001 Kwaliteits Management Systeem

Naast de datamanagementtaken zult u als onderzoeker in opleiding vooral werken aan onderzoeksvragen  gericht op het effect van Audit en Feedback op de actiegerichte indicatoren.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Opleidingsniveau/vaardigheden

  • U heeft een afgeronde academische opleiding (drs. of MSc) in Paramedische wetenschappen zoals Medische informatiekunde, Technische geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie en/ of (Bio)Statistiek.

  • Uit relevante werkervaring en/of opleiding blijkt uw vaardigheid in het verwerken van (medische) data. Ervaring met statistische software R of SAS is vereist en ervaring met het maken van SQL queries is een pré.

  • Interesse in kwaliteitsevaluaties in de zorgsector in het algemeen en kwaliteit van zorg van intensive care geneeskunde in het bijzonder.

  • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling en schriftelijk) in het Engels en Nederlands.
  • U bent ambitieus en gaat graag de uitdaging aan om als datamanager de deelnemende IC’s met optimale service te bedienen bij hun vragen en tevens uw promotieonderzoek binnen 5 jaar af te ronden.

  • U bent  accuraat en heeft er plezier in om zelfstandig zaken te organiseren en mensen te motiveren.

  • U bent flexibel en beschikt over een dienstverlenende mentaliteit.

  • U bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig werken.

  • In verband met het bezoeken van de Nederlandse intensive care afdelingen is het bezit van een auto en rijbewijs een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen een hecht team. Een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor in totaal 5 jaar in de functie van Datamanager/Onderzoeker in Opleiding leidend tot een promotie. Het contract geschiedt bij AMC Medical Research BV (AMR). Het salaris is conform de CAO van de Universitair Medische Centra, EUR 2.279,= in het eerste jaar oplopend tot EUR 2.919,= in het laatste jaar. Daarnaast biedt de AMR onder andere een vakantiegeld uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.3% van het bruto jaarsalaris.

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

De afdeling KIK van het AMC bestaat uit ongeveer 55 personen (onderzoekers, docenten, software engineers, datamanagers en het secretariaat) waarvan 13 personen actief betrokken zijn bij de NICE registratie.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you