Promovendus ‘Leiderschap en gezond werken in zorgteams’ (1,0 fte)

Promovendus ‘Leiderschap en gezond werken in zorgteams’ (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 okt 26 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een promovendus ‘Leiderschap en gezond werken in zorgteams’. Heeft u interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht, het Center of Excellence for Positive Organizational Psychology aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Stichting IZZ zoeken een promovendus voor het project ‘Leiderschap en gezond werken in zorgteams’.

 

Het doel van het promotieonderzoek is om gezond werken binnen zorgteams te onderzoeken en te analyseren hoe we het kunnen verbeteren – bijvoorbeeld via leiderschap. Het onderzoek richt zich op de gezondheid van zorgmedewerkers in relatie tot hun werk. Denk aan ziekteverzuim, personeelsverloop en zorggebruik van medewerkers (fysiotherapie en psychische zorg), maar ook aan lichamelijke en geestelijke gezondheid (zoals burnout), gezond gedrag en welzijn op het werk. Uit het bovenstaande volgen twee kernvragen van dit promotieonderzoek:

  1. Analyse. Wat zijn de belangrijkste factoren (inclusief leiderschap) op het gebied van werken in teams voor de gezondheid van zorgmedewerkers?
  2. Interventies. Hoe kunnen deze factoren, zoals leiderschap maar ook team job crafting, worden verbeterd door interventies in teams, met als gevolg een betere gezondheid van zorgmedewerkers?


Taken

De taken van de promovendus bestaan uit:

  • uitvoeren van literatuurstudie naar leiderschap in zorgteams en interventies in het veld om gezond werken in zorgteams te stimuleren;
  • ontwerpen en analyseren van vragenlijsten;
  • ontwerpen en analyseren van interventies via veldexperimenten;
  • schrijven van artikelen voor wetenschap (Engels) en praktijk (Nederlands);
  • presenteren op nationale en internationale conferenties;
  • uitvoeren van projecttaken bij Stichting IZZ en binnen het promotietraject.


Organisatie en Team

In dit project werken de Universiteit Utrecht (prof. dr. Lars Tummers), de Erasmus Universiteit Rotterdam (prof. dr. Arnold Bakker), en Stichting IZZ (dr. Babette Bronkhorst) samen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wetenschappelijke inzichten uit de bestuurs- en organisatiewetenschap (Lars Tummers) en de psychologie (Arnold Bakker) kunnen worden gecombineerd met het grote netwerk in de zorg en de praktijkexpertise van IZZ (Babette Bronkhorst). De aanstelling loopt via de Universiteit Utrecht, in het bijzonder het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap.

 

Om de verbinding tussen de partijen te versterken, werkt de promovendus gemiddeld twee dagen per week voor Stichting IZZ aan de verwerking van de resultaten voor de praktijk en drie dagen per week bij de Universiteit Utrecht aan de verwerking van de onderzoeksresultaten in wetenschappelijke artikelen ten behoeve van het proefschrift. Zowel bij Stichting IZZ als bij de Universiteit Utrecht ligt de focus op het promotieonderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Een (bijna) afgeronde masteropleiding in Bestuurskunde, Organisatiewetenschap, Psychologie, Zorgmanagement, Bedrijfskunde, of een andere vergelijkbare studie in de sociale wetenschappen;
  • Een (bijna) afgeronde onderzoeksmaster (‘research master’) is een pré;
  • Hoge gemiddelde cijfers;
  • Affiniteit en ervaring met kwantitatief onderzoek;
  • Affiniteit met (veld)experimenteel onderzoek;
  • Affiniteit met de zorgsector, leiderschap en teamwerk;
  • Vaardigheid in het schrijven van wetenschappelijke artikelen (aantoonbaar met bachelor scriptie, master scriptie en/of andere publicaties);
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels;
  • De vaardigheid om, binnen de aangegeven kaders, zelfstandig plannen uit te werken, uit te voeren en binnen de oplevertijd tot een goed einde te brengen;
  • Een open, flexibel persoon met goede contactuele eigenschappen die graag in teams werkt.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een aanstelling van 1,0 fte als promovendus voor 1,5 jaar. Na een positieve evaluatie wordt de aanstelling verlengd met 2,5 jaar. Het salaris bedraagt € 2.266,- (in het eerste jaar) tot € 2.897,- (in het vierde jaar) (schaal P, cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.



Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) is een van de departementen van de faculteit REBO. USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (bachelor, master, executive master), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein (i.c. onderdelen daarvan), onder de noemer ‘Public Matters’, en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. In onderwijs en onderzoek is ruimte voor verschillende disciplines, theoretische perspectieven en onderzoeksmethodes.

 

Stichting IZZ

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doet zij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het ‘Gezond werken in de zorg’ programma.

 

Via de projecten en onderzoek binnen het programma ‘Gezond werken in de zorg’, werkt IZZ samen met zorgorganisaties en kennispartners aan oplossingen om de gezondheid op het werk te verbeteren. Hiervoor analyseert IZZ onder andere het gebruik van fysiotherapie en psychische zorg onder zorgmedewerkers op sectorniveau, en voert ze de jaarlijkse ‘Monitor Gezond werken in de zorg’ uit. De inzichten en kennis die hieruit voortkomen, deelt IZZ met de zorgsector, sociale partners en de overheid. Daarnaast worden de inzichten vertaald naar oplossingen in de dekking van de IZZ Zorgverzekering, het ledenvoordeel of bijvoorbeeld in de aanpak van het organisatieklimaat in de zorg.

Specificaties

  • PhD
  • max. 40 uur per week
  • €2266—€2897 per maand
  • Universitair
  • 1007976

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you