Docent 3 bij de capaciteitsgroep Grondslagen en Methoden van het Recht - Faculteit der Rechtsgeleerdheid (0,5 fte)

Docent 3 bij de capaciteitsgroep Grondslagen en Methoden van het Recht - Faculteit der Rechtsgeleerdheid (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 31 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Capaciteitsgroep Grondslagen en Methoden van het Recht, is per 1 februari 2019 een parttime functie vacant voor een docent van in principe 0,5 fte, voor de duur van 2 jaar.

Functieomschrijving

De capaciteitsgroep zoekt een docent ten behoeve van het geven en (deels) coördineren van onderwijs in de Nederlandstalige vakken van de capgroep, zowel in Hasselt aan de Universiteit Hasselt als in Maastricht.

De docent (docent 3) zal worden ingezet in Logica voor juristen en Rechtsfilosofie (beide Hasselt) en - in overleg - in Inleiding in de rechtswetenschap, de Rechtsgeschiedenis of het vaardighedenonderwijs (vooral Maastricht). De docent zal de coördinatie van Logica voor juristen en Rechtsfilosofie op zich nemen.

 

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Universitaire graad (master) Rechtsgeleerdheid of vergelijkbare master;
  • Aantoonbare expertise en/of affiniteit op het terrein van rechtsfilosofie en logica;  
  • Analytisch vermogen en het vermogen zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • Mondeling en schriftelijk communicatief vaardig in het Nederlands; goede beheersing van het Engels is een pré;
  • Een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding;
  • Een goedgekeurd proefschrift op het gebied van het recht of de filosofie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Aanstelling zal plaatsvinden voor een periode van twee jaar.

De functie is in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht in UFO profiel docent 3. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 11 (minimaal € 3.637,00 en maximaal € 4.978,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn opgenomen in de Collectieve Arbeids Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Ook zijn de lokale UM bepalingen van toepassing. Voor meer informatie zie de website: http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De facultaire medewerkers die zich bezig houden met onderwijs en wetenschappelijk onderzoek zijn ondergebracht in verschillende capaciteitsgroepen: Belastingrecht, Internationaal en Europees Recht, Grondslagen van het Recht, Privaatrecht, Publiekrecht, Strafrecht en Criminologie. Het onderzoek aan de rechtenfaculteit is geconcentreerd in onderzoeksgroepen die zijn aangesloten op de door KNAW erkende onderzoeksscholen Ius Commune en Rechten van de Mens en in de facultaire onderzoeksinstituten, waaronder de Maastricht Graduate School of Law.

De Maastricht Graduate School of Law biedt promovendi en getalenteerde studenten faciliteiten voor wetenschappelijk juridisch onderzoek, supervisie en opleiding.

Promovendi worden ondergebracht in de capaciteitsgroep in het vakgebied dat aansluit op het thema van hun onderzoekvoorstel.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 19 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • AT2018.291

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211 LH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you