Junior Researcher bij Erasmus UPT (0,8 - 1,0 fte)

Junior Researcher bij Erasmus UPT (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 9 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je recent afgestudeerd en heb je affiniteit met steden en transport? Of heb je enkele jaren ervaring in de wereld van onderzoek & advies, onderwijs, steden en transport? Wij bieden een vacature aan in een multidisciplinair team van ambitieuze experts in stedelijke economie en mobiliteit. Het team Urban & Transport Economics van Erasmus UPT voert toegepast onderzoek uit voor publieke en private opdrachtgevers en levert een actieve bijdrage aan het universitair onderwijs binnen de Erasmus School of Economics. Ben jij zelfstandig, representatief en analytisch? Solliciteer dan nu naar de positie junior researcher bij Erasmus UPT.

De functie

In de functie ‘Junior Researcher’ draag je proactief bij aan de onderzoeksprojecten en het onderwijs dat wordt uitgevoerd binnen het team Stedelijke & Transport Economie. De onderzoeksprojecten vergen een klantgerichte houding, maar ook oog voor kwaliteit en wetenschappelijke integriteit. In deze functie voer je onder supervisie van een senior onderzoeker diverse onderzoeksactiviteiten uit en ontwikkel je gaandeweg jouw specialisme. Je ontwikkelt je onder meer op het gebied van onderzoek, beleidsadvies, samenwerken en acquisitie. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van scriptiebegeleiding, (gast)colleges en de organisatie van het onderwijs. Deze vacature gaat uit van een aanstelling tussen 32 en 40 uur.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een nieuwsgierige, proactieve en accurate jonge professional en je hebt een sterke affiniteit met toegepast onderzoek. Je beschikt over aantoonbare kennis van stedelijke ontwikkeling en/of mobiliteit en bent in staat deze kennis goed over te dragen. Jouw motivatie komt (mede) voort uit de maatschappelijke relevantie van het werk.

Daarnaast herken jij jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde WO masteropleiding in een aanverwante afstudeerrichting (bijvoorbeeld economisch of geografisch);

 • Je hebt bovengemiddelde studieresultaten, bij voorkeur met een sterke onderzoekscomponent;

 • Jouw analytische skills zijn scherp, je neemt snel nieuwe informatie tot je en bent in staat deze tot de kern te reduceren;

 • Je houdt de laatste inzichten in het werkveld bij en bent altijd bereid bij te leren;

 • Je kunt je uitstekend uitdrukken in woord en geschrift in het Nederlands en Engels;

 • Je kunt uitstekend overweg met Microsoft Office en hebt affiniteit met data analyse. Kennis van statistiek- of GIS-pakketten is een pré.

 • Je ben representatief en voelt je comfortabel bij het presenteren voor grote groepen, ervaring met presenteren of onderwijs is een pré;

 • Je bent bereid op termijn een basiskwalificatie onderwijs te behalen of beschikt hier al over.

 • Je hebt de ambitie jouw eigen specialisme en onderzoekstrajecten te ontwikkelen, inclusief het bijbehorende acquisitienetwerk.

Arbeidsvoorwaarden

 • De kans om te werken aan uitdagende multidisciplinaire onderzoeksprojecten op het snijvlak van wetenschap en praktijk;

 • De kans om te werken aan maatschappelijke vraagstukken van (inter)nationaal belang;

 • Werken binnen de dynamische omgeving van een internationaal erkende topuniversiteit;

 • Uitstekende ontwikkelings- en specialisatiemogelijkheden, inclusief het ontwikkelen van een eigen onderzoeksgebied;

 • De faciliteiten om naast de werkzaamheden jouw academische expertise door te ontwikkelen;

 • Een aantrekkelijk startsalaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden;

 • Een flexibele werkomgeving waar resultaat en een prettige werksfeer voorop staan.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus UPT is een zelfstandig, internationaal erkend expertise centrum opgericht door Erasmus Universiteit Rotterdam, dat onderzoek doet op het gebied van economie en management van steden, transport en (lucht)havens. Hiertoe wordt gewerkt in twee team: het team Urban & Transport Economics en het team Port Economics. De missie van Erasmus UPT is: “to help actual and future leaders in the port, logistics, urban and mobility sectors to develop a deeper understanding of the economic evolution in and around their business and to enable them to make well-founded decisions”. Erasmus UPT vervult haar missie door het bieden van kwalitatief hoogwaardige onderzoeks- en onderwijsproducten. Hiermee helpt zij bedrijven, overheden en studenten aan de benodigde kennis, inzichten en competenties om in te spelen op de strategische vragen van vandaag en morgen. Erasmus UPT opereert in een academische omgeving en slaat daarmee voortdurend de brug tussen wetenschap en praktijk. Het team van experts ontwikkelt ‘thought leadership’ vanuit een sterk netwerk. Erasmus UPT is een zelfstandige organisatie, de cao Nederlandse Universiteiten is dan ook niet van toepassing op deze functie.

Meer informatie over Erasmus UPT: http://www.eur.nl/upt

Specificaties

 • Postdoc posities; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Economie
 • 32—40 uur per week, bepaald
 • Universitair
 • Holding-12102018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps