PhD student ‘Interprofessionele leerwerkplaatsen in de zorg’

PhD student ‘Interprofessionele leerwerkplaatsen in de zorg’

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 7 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Moderne zorg vraagt om een interprofessionele inrichting van het zorgproces. Binnen dit proces integreren zorgprofessionals van verschillende disciplines (bijv. artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten) hun eigen expertise in een coherent zorgplan dat de grenzen van de eigen disciplines overstijgt. De doelen van het interprofessioneel inrichten van het zorgproces  zijn: meer geïntegreerde en veilige zorg voor patiënten, hogere efficiëntie van het zorgsysteem en een reductie van de kosten.

De huidige opleidingen van de toekomstige zorgprofessionals zijn echter nauwelijks interprofessioneel ingericht. Ze richten zich vooral op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden binnen de eigen discipline.

Zodoende hebben de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam en de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam gezamenlijk een longitudinaal, interprofessioneel (IPE) onderwijsprogramma ontwikkeld voor studenten Geneeskunde, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Ergotherapie en Oefentherapie. Dit programma werkt toe naar een eindfase waarin de studenten van de verschillende disciplines gezamenlijk geïntegreerde zorg bieden aan echte patiënten in een interprofessionele leerwerkplaats.

Op dit moment is er nog weinig evidentie over de optimale onderwijskundige en organisatorische inrichting van deze leerwerkplaatsen. Ook is er over het effect van dergelijke interprofessionele leerplaatsen op de zorg nog maar weinig bekend. Dit PhD traject zal zich richten het ontwikkelen en valideren van een conceptueel didactisch raamwerk voor leren op een interprofessionele leerwerkplaats. Ook het onderzoeken van de meest optimale organisatorische inrichting van deze leerwerkplaats maakt onderdeel uit van het traject. Daarnaast zal binnen dit traject het effect van het leren volgens dit raamwerk op het zorgproces worden onderzocht. Zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden zullen worden ingezet om de onderzoeksvragen te beantwoorden.

In dit leertraject zal je in een periode van 4 jaar werken aan de planning, organisatie, dataverzameling, analyse van een serie van studies en het schrijven van ongeveer 5 tot 6 wetenschappelijke artikelen. Je zal daarbij begeleid worden door een team van zorg- en onderwijsprofessionals. Ook zullen er diverse professionaliseringsactiviteiten worden aangeboden.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zoeken voor de functie Onderzoeker in Opleiding (OiO) een kandidaat met een masterdiploma binnen de onderwijskunde of (organisatie)psychologie. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die bekend is met onderwijs en opleiden in de zorg. Je hebt aantoonbare onderwijskundige kennis  (minimaal BKO niveau). Ervaring met complexe organisatorische processen binnen het onderwijsdomein is een pré. De functie vraagt om een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Ook heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en ervaring met het analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve data.
Als persoon ben je sociaal vaardig, communicatief sterk, nauwkeurig en kun je goed samenwerken in een complexe organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken in het Amsterdam UMC (locatie AMC) betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

• De functie betreft een PhD traject voor een periode van 4 jaar waarbij de aanstelling voor bepaalde tijd is.

• Het salaris bedraagt in het eerste jaar € 2.279,00 tot € 2.919,00 in het derde jaar bruto per maand op basis van 36 uur (schaal OIO CAO UMC).

• Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).

• Bovenop het salaris wordt maandelijks gespaard voor het Persoonlijk Budget (ten minste 1,55% van het salaris) wat je kunt inzetten voor scholing of persoonlijke ontwikkeling.

• Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft het AMC ook voldoende gratis parkeerplaatsen voor medewerkers.

• Het dienstverband is bij AMC Medical Research BV.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

Onderwijssupport (ca. 100 medewerkers) is een stafafdeling binnen het Instituut voor Onderwijs en Opleiden van het Amsterdam UMC, locatie AMC. De afdeling is opgedeeld in verschillende centra, waaronder het dienstencentrum, het vaardighedencentrum, stafondersteuning, en het Centrum voor Evidence Based Educatie (CEBE).

In het CEBE werkt een team van onderwijskundig beleidsadviseurs, kwaliteitszorgmedewerkers en onderzoekers dat zich richt op onderwijsbeleid, -advies, -training, -ontwikkeling en implementatie van onderwijsvernieuwingen. In het CEBE werken, deskundige, flexibele, gedreven en klantgerichte professionals. Er wordt veel belang gehecht aan deskundigheidsbevordering van het team.
De kandidaat zal ondergebracht worden in het CEBE. Het onderzoeksteam bestaat uit professionals van binnen en buiten dit team.

Specificaties

  • Promotieplaatsen; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Promotiestudent
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week, tijdelijk
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps