Bijzonder Hoogleraar Recht decentrale overheden (0,2 fte)

Bijzonder Hoogleraar Recht decentrale overheden (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 6 jan Groningen

Functieomschrijving

De werkzaamheden van de bijzonder hoogleraar Recht decentrale overheden betreffen zowel het onderwijs als het onderzoek. Het gaat daarbij om de juridische aspecten van decentralisatie en het recht van decentrale overheden over de volle breedte. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de institutionele aspecten van het decentralisatierecht en de plaats van de decentrale overheden binnen de gedecentraliseerde eenheidsstaat en in een Europese setting. Ook de wisselwerking tussen het decentralisatierecht en diverse, materiële gebieden van het (bestuurs)recht behoort tot de leeropdracht.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

De hoogleraar is gepromoveerd en voldoet aan de - voor elke hoogleraar geldende - eis dat gebleken moet zijn dat deze in staat is:

• op heldere en enthousiasmerende wijze te doceren
• onderzoek op hoog niveau te verrichten, hetgeen moet zijn gebleken uit publicaties die betrekking hebben op het vakgebied
• onderzoek (waaronder promotieonderzoek) van anderen te instigeren, stimuleren en begeleiden.

De hoogleraar moet beschikken over:

• erkende wetenschappelijke expertise op het terrein van het recht van decentrale overheden
• een grondige algemene kennis van het staats- en bestuursrecht, waaronder het organisatierecht; kennis van de decentrale praktijk strekt tot aanbeveling
• affiniteit met onderwijs en bij voorkeur aantoonbare didactische kwaliteiten
• ruime onderzoekservaring en bij voorkeur ervaring met acquisitie van en participatie in onderzoeksprojecten; ervaring met het begeleiden van promovendi is een pre
• uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• een goed, bij voorkeur ook internationaal, netwerk
• een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstellingsperiode: vijf jaar.
Aanvangsdatum: per 1 maart 2019.

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het structuurrapport opvragen bij mevrouw G. Steendam, telefoon 050-363 5653, e-mail g.steendam@rug.nl

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen vóór 07.01.2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een internationaal georiënteerde universiteit die samenwerkt met gerenommeerde buitenlandse universiteiten, zoals Uppsala, Göttingen en Gent. De RUG kent ongeveer 30.000 studenten en 5.500 medewerkers uit binnen- en buitenland. De RUG werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich met de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. De universiteit bestaat uit elf faculteiten, de Universiteitsbibliotheek, het Centrum voor Informatietechnologie, het KVI-Center for Advanced Radiation Technology en het Universiteitsmuseum.

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met bijna 4000 studenten en ongeveer 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen komt per 1 januari 2019 de bijzondere leerstoel Recht decentrale overheden vacant. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Oppenheimleerstoel. De leerstoel is onbezoldigd; de te verrichten taken nemen gemiddeld een dag per week in beslag (0,2 fte).
De bijzondere leerstoel Recht decentrale overheden is ondergebracht bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde.

Additionele informatie

Prof. mr. dr. J.B. Wezeman, decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid
050-363 5607,
J.B.Wezeman@rug.nl

Specificaties

  • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
  • Recht
  • max. 8 uur per week, tijdelijk
  • Gepromoveerd
  • 218528

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksuniversiteit Groningen (RUG)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 6 jan 2019.