Universitair Docent Voeding (1,0 fte)

Universitair Docent Voeding (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 dec 20 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is plek voor een Universitair Docent Voeding (1,0 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Binnen het dynamische voedingsvakgebied zoeken wij een nieuwe enthousiaste wetenschapper met een grote belangstelling voor dier vergelijkende voeding.

In deze rol heb je o.a. de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • het verzorgen van voedingsonderwijs in de bachelor Diergeneeskunde en klinische master Gezelschapsdieren;
 • participeren in lopende onderzoekstrajecten binnen de afdeling Voeding;
 • ontwikkelen van nieuwe onderzoeksvoorstellen naar voeding met een diersoort overschrijdend karakter.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De ideale kandidaat:

 • is bij voorkeur gepromoveerd en dierenarts, en heeft affiniteit met de voeding van verschillende diersoorten;
 • heeft enkele jaren relevante ervaring;
 • heeft affiniteit met en gelijkwaardige interesse voor onderwijs en onderzoek;
 • beschikt over enige onderwijservaring;
 • kan een verbinding vormen tussen voeding en andere disciplines binnen de faculteit Diergeneeskunde;
 • heeft uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • is bereid tot het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een fulltime aanstelling in tijdelijke dienst voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt (bij gepromoveerde dierenarts) minimaal €3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Eventueel is indeling in schaal 12 mogelijk, op basis van kwalificaties en ervaring, met een maximum €5.556,- bruto per maand bij een voltijd aanstelling. Inschaling gebeurt op basis van relevante kwalificaties en werkervaring. Naast een eindejaarsuitkering van 8,3% zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend, zoals minimaal 29 verlofdagen per jaar, een regeling studiefaciliteiten, een uitstekende pensioenvoorziening en een keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Kijk hier voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekerssamen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine.

Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Voor de voedingsgroep is het van groot belang dat er een goede verbinding wordt gemaakt tussen zowel de verschillende diersoorten alsook de verschillende disciplines binnen de faculteit Diergeneeskunde. Veel aandacht gaat uit naar de van voeding op gezondheid en productie. Verdere profilering van het voedingsonderwijs staat hoog op de agenda.

 

De voedingsgroep bestaat uit vijf wetenschappelijke medewerkers met ieder een eigen expertise en een aantal promovendi. De groep wordt aangestuurd door een hoogleraar die mede zorg draagt voor een goede verbinding met Wageningen Universiteit, waarmee een nauw samenwerkingsverband bestaat op gebied van onderzoek en onderwijs.

Specificaties

 • Patiëntenzorg: overig; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • 38—40 uur per week
 • Gepromoveerd
 • 1020320

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps