Promovendus nieuwe vormen van residentiële jeugdhulp (1,0 fte)

Promovendus nieuwe vormen van residentiële jeugdhulp (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 24 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen wonen vormen een kwetsbare groep kinderen. Specifiek zijn kinderen voor wie de pleegzorg niet een passende oplossing is extra kwetsbaar. De maatschappelijke discussie over hoe we deze kinderen zo normaal mogelijk kunnen laten opgroeien

Functieomschrijving

Jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen wonen vormen een kwetsbare groep kinderen. Specifiek zijn kinderen voor wie de pleegzorg niet een passende oplossing is extra kwetsbaar. De maatschappelijke discussie over hoe we deze kinderen zo normaal mogelijk kunnen laten opgroeien en hoe hen een toekomstperspectief gegeven kan worden is volop gaande. Deze maatschappelijke discussie bereikte zijn hoogtepunt door de documentaire Alicia en de daaropvolgende Alicia Dialogen.

De afgelopen jaren zijn verschillende nieuwe vormen van residentiële jeugdhulp ontwikkeld om kinderen in een zo normaal mogelijke omgeving op te vangen, hen een toekomstperspectief te bieden en ongewenste overplaatsingen te voorkomen. Onduidelijk is wat de uitkomsten van deze nieuwe vormen van residentiële jeugdhulp zijn en wat de ervaringen van kinderen zijn die gebruik maken van deze vormen van hulp. Dit onderzoek richt zich op de uitkomsten van de nieuwe vormen van residentiële jeugdhulp.

Het betreft een kwalitatief onderzoek waarin de mening van kinderen, ouders en professionals betrokken worden door middel van focusgroepen en Q-sort onderzoek. Ook wordt er gebruik gemaakt van herhaalde case studies om uitkomsten van de verschillende vormen van residentiële jeugdhulp zichtbaar te maken. De promovendus wordt aangesteld op dit onderzoek en rondt het onderzoek af met een proefschrift bestaande uit meerdere internationale wetenschappelijke publicaties. De dataverzameling vindt plaats op verschillende plekken in Nederland wat flexibiliteit om te reizen vraagt van de promovendus. Het onderzoek wordt gefinancierd door Stichting Het Vergeten Kind.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• afgeronde (research) master in gedrags- en maatschappijwetenschappen, afstudeerrichting orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie of aanverwante master
• sterke affiniteit met kinderen en jongeren die niet meer bij hun ouders kunnen wonen en hulpverlening aan deze groep
• goede (kwalitatieve) onderzoeksvaardigheden blijkend uit een goede beoordeling van de masterthesis en/of wetenschappelijke publicaties
• kennis van, ervaring en/of affiniteit met focusgroepen, longitudinaal onderzoek, een herhaalde case studie design en een Q-sort design
• goed interviewvaardigheden
• doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en flexibiliteit
• goede organisatievaardigheden
• goede (academische) schriftelijke en mondelinge vaardigheden
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een startsalaris van € 2.325,- (salarisschaal P, cao Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 2.972,- in het laatste jaar bij volledige werktijd. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.
De vacature is in principe voor de periode van vier jaar, voltijdse aanstelling voor 38 uur per week. De aanstelling dient te worden afgesloten met een individuele dissertatie. U wordt eerst voor een jaar aangesteld. Binnen dat jaar wordt besloten - op basis van het functioneren - of het vervolmaken van de periode van vier jaar is gewenst.

Datum indiensttreding: bij voorkeur 1 april 2019

Solliciteren
U kunt solliciteren door een korte motivatiebrief en curriculum vitae te sturen vóór 25 februari 2019.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 1 maart 2019.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De vacature voor promovendus is bij de Basiseenheid Orthopedagogiek.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €2972 per maand
  • Universitair
  • 219027

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you