Universitair docent Publiek Management (1,0 fte)

Universitair docent Publiek Management (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 feb morgen Utrecht

Functieomschrijving

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht zoekt vanwege een uitbreiding van haar activiteiten en nieuwe investeringen in onderwijs en onderzoek een universitair docent (UD). We hebben ruimte voor een (bijna) gepromoveerde UD die onderwijs en onderzoek combineert. De nieuwe UD is breed inzetbaar, in zowel de bachelor- als de masteropleiding (en zo mogelijk ook in het executive onderwijs). De UD is (bijna) gepromoveerd op een maatschappelijk relevante thematiek, in relatie tot Bestuurs- en Organisatiewetenschap en is internationaal georiënteerd. Naast de brede domeinkennis, ligt de thematische nadruk op publiek management, meer specifiek transparantie, professionals, street-level bureaucracy, gedragsbestuurskunde en kwantitatief onderzoek. In het onderzoek levert de UD een bijdrage aan de onderzoekslijn Public Governance & Management (PGM) en in het bijzonder aan Publiek Management, het focusgebied Professional Performance en het strategische onderzoeksthema Institutions for Open Societies.

 

USBO richt zich in onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Stafleden leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein (of onderdelen daarvan) onder de noemer ‘public matters’, en aan de ambities van het departement op het terrein van ‘societal impact’. In onderwijs en onderzoek is ruimte voor verschillende disciplines, theoretische perspectieven en onderzoeksmethodes.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een UD die onderwijs verzorgt in de bachelor, master (en executive master) en die samenwerkt in onderzoeksprojecten. Meer specifiek zijn we op zoek naar een collega met:

 • aantoonbare en brede onderwijservaring in zowel bachelor- als masteronderwijs, passie voor onderwijs en bij voorkeur in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • affiniteit met een intensieve didactiek met persoonlijke begeleiding waarbinnen maatwerk wordt geleverd die aansluit bij de ontwikkelingsfase en behoeften van de student;
 • een achtergrond (inclusief promotie) in de bestuurskunde, beleidswetenschap, of vergelijkbare discipline;
 • gepubliceerde artikelen in relevante hoogwaardige internationale tijdschriften, al dan niet in combinatie met zijn/haar proefschrift;
 • aantoonbare ervaring met kwantitatief onderzoek;
 • internationale ervaring en een internationale blik;
 • een maatschappelijke gerichtheid en die via onderzoek ‘impact’ wil creëren;
 • die zich herkent als team player en een bijdrage wil leveren aan de ontmoeting binnen de academische community van studenten, docenten, onderzoekers en adviseurs.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling van 1,0 fte, met een combinatie van onderwijs en onderzoek, voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren (voor gepromoveerde kandidaten). Het salaris bedraagt - afhankelijk van ervaring - voor de functie van Junior UD (wanneer de promotie nog wordt afgerond) minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- en voor de functie van UD (met afgeronde promotie) minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability

 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

 

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) is één van de departementen van de faculteit Recht, Economie en Bestuur & Organisatie (REBO). Het departement is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies (IOS). Het departement biedt een bachelor- en masteropleiding alsmede executive onderwijs aan. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is het NVAO bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief toegekend. Van de kandidaten verwachten wij ook een bijdrage aan de verdere ontwikkeling hiervan.

Additionele informatie

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Lars Tummers, via mw. Esther Verheijen via E.H.M.Verheijen@uu.nl of 030 - 253 19 66/81 01.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie; Onderwijs
 • 38—40 uur per week, tijdelijk
 • €2709—€4978 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1027557

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan t/m 17 februari 2019 via onderstaande button, stuur het volgende op:

 • een motivatiebrief met duidelijke uitleg aangaande motivatie en kwalificatie;
 • een gedetailleerd curriculum vitae (cv);
 • namen (en contactinformatie) van twee referenten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 februari.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan t/m 17 februari 2019 via onderstaande button, stuur het volgende op:

 • een motivatiebrief met duidelijke uitleg aangaande motivatie en kwalificatie;
 • een gedetailleerd curriculum vitae (cv);
 • namen (en contactinformatie) van twee referenten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 februari.

Solliciteer uiterlijk op 17 feb 2019.