UD Griekse Papyrologie

UD Griekse Papyrologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 17 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

 • Onderwijs (waarschijnlijk twee BA-colleges over Griekse papyrologie en Paleografie van de Griekse papyri; in het Nederlands);
 • Ondersteuning van onderzoek op het gebied van de Griekse papyrologie (invulling afhankelijk van niveau en ervaring van kandidaat).

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Gepromoveerd (bij voorkeur in Klassieke Talen of Oude Geschiedenis); sollicitaties van kandidaten in de eindfase van hun promotietraject worden ook in overweging genomen; 
 • Goede kennis van Oud-Grieks;
 • Goede bekendheid met de Griekse papyrologie en de Paleografie van Griekse papyri;
 • Onderwijservaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maandan.

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 6 maanden; van 1 augustus 2019 tot en met 31 januari 2020. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.640 en maximaal € 4.852,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 of 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Geesteswetenschappen

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten.

Het Leiden Institute for Area Studies (LIAS) is een van de zeven instituten van de Faculteit Geesteswetenschappen. In LIAS zijn onderzoekers actief op het terrein van Oost-, Zuid- en Centraal- en Zuidoost-Azië en het Midden Oosten. Typerend voor het onderzoek en onderwijs in dit instituut is de multidisciplinaire benadering, die zowel de moderne als de traditionele perioden omvat, en waarbij de kennis van de brontalen essentieel is. Het onderzoek van 75 medewerkers (waaronder 20 hoogleraren) verenigt de studie van onder meer de geschiedenis, het recht, de economie, de literatuur, de religie en de filologie van de genoemde gebieden zowel in de moderne tijd als in de oudheid.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

 • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
 • Taal en cultuur
 • max. 19 uur per week
 • €2640—€4852 per maand
 • Gepromoveerd
 • 6084

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps