Onderzoeksmedewerker Diversiteit & Inclusie en Integriteit & Ethisch gedrag (0,8 fte)

Onderzoeksmedewerker Diversiteit & Inclusie en Integriteit & Ethisch gedrag (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 5 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeksmedewerker ga je aan de slag voor de duur van één jaar, voor 0,8 fte (verdeeld over vier dagen per week), en vervul je taken als:

 • het doen van literatuuronderzoek;
 • het ontwerpen en programmeren van sociaalpsychologische experimenten;
 • verzamelen van data in zowel het lab op de faculteit en onder studenten, als online en onder medewerkers van bedrijven;
 • analyseren van data;
 • schrijven van (Nederlandse en/of Engelse) onderzoeksverslagen en het rapporteren van wetenschappelijke bevindingen voor een breed publiek;
 • assisteren bij de organisatie van publieke evenementen, masterclasses en/of workshops;
 • het opzetten en onderhouden van het klantcontact met externe organisaties en instanties.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we iemand met:

 • een afgeronde master in de Sociale Wetenschappen, bij voorkeur in de Sociale en/of Organisatie Psychologie; 
 • ervaring en affiniteit met kwantitatieve onderzoeksmethoden (bijv. vragenlijstonderzoek, experimenten, interventie onderzoek) en statistische data analyse (in ieder geval in SPSS);
 • interesse in het doen van zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek;
 • een professionele houding en goede communicatievaardigheden die belangrijk zijn bij de interactie met zowel wetenschappers als medewerkers van diverse organisaties en instanties;
 • goede academische schrijfvaardigheid, zowel in het Engels als Nederlands;
 • een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling in tijdelijke dienst voor de duur van voorlopig één jaar en met een omvang van 0,8 fte. De startdatum van de functie is in overleg, onze voorkeur gaat uit naar iemand die spoedig kan beginnen.

Het salaris behorend bij de functie Onderwijs- en Onderzoeksmedewerker bedraagt minimaal € 2.261,- en maximaal € 3.052,- bruto per maand bij een voltijdsaanstelling (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Sociale Wetenschappen is een toonaangevende faculteit voor wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De faculteit herbergt de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Education and Learning en Methodology and Statistics.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma’s. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

In de leerstoelgroep van Professor Naomi Ellemers komt de brede focus voort uit ons streven om fundamenteel wetenschappelijk onderzoek rechtstreeks te koppelen aan toepassingen en interventies in de praktijk. Daarnaast vinden we het belangrijk om ons te richten op het vormen van discipline-overstijgende samenwerkingsverbanden en daarmee de externe zichtbaarheid van wetenschappelijke activiteiten en contacten met de praktijk te versterken. Inhoudelijk focust de onderzoeksgroep zich op de thema’s Diversiteit & Inclusie en Integriteit & Ethisch gedrag, en zijn er samenwerkingsverbanden met (o.a.) de Nederlandse Inclusiviteits Monitor, de START foundation, Autoriteit Financiële Markten en Autoriteit Consument en Markt. Samenwerkingsverbanden die ook mogelijkheden genereren voor gegevensverzameling in de praktijk en toekenning van middelen of  co-sponsoring voor het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week, tijdelijk
 • €2261—€3052 per maand
 • Universitair
 • 1033959

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps