Bijzonder hoogleraar Wereldburgerschap en tweetalig onderwijs

Bijzonder hoogleraar Wereldburgerschap en tweetalig onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 28 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt een kandidaat voor de functie van Bijzonder hoogleraar Wereldburgerschap en tweetalig onderwijs.

De bijzonder hoogleraar geeft leiding aan en participeert in het onderwijs en het onderzoek op het gebied van wereldburgerschap en tweetalig onderwijs.

Van de hoogleraar wordt verwacht dat deze een onderzoekslijn ontwikkelt en onderzoek begeleidt dat aansluit bij het profiel van de bijzondere leerstoel. In het verlengde daarvan wordt van de hoogleraar verwacht dat hij of zij onderzoeksgelden weet te verwerven uit externe financieringsbronnen (bijv. NWO, NRO, Ministerie van OC&W, sectororganisaties). Daarbij ligt het voor de hand dat de subsidie-aanvragen aansluiten bij vraagstukken die speciaal ook bij Nuffic en de scholen in haar netwerken spelen en om verdieping vragen. Meer specifiek zal het onderzoek een belangrijke impuls geven aan de kwaliteit van onderwijs(verbetering) op de scholen en de ondersteuning die Nuffic daaraan geeft.

De hoogleraar wordt geacht een aandeel te leveren in de vorm van internationale wetenschappelijke publicaties op het gebied van wereldburgerschap en tweetalig onderwijs.

De hoogleraar wordt tevens geacht onderwijs te verzorgen binnen de bachelor- en de masteropleidingen in de onderwijswetenschappen en lerarenopleidingen, en studenten te begeleiden bij hun stages en scripties. De hoogleraar vervult een actieve rol bij het bevorderen van onderzoek en innovatie op het gebied van wereldburgerschap en tweetalig onderwijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De bijzonder hoogleraar wordt geacht over de volgende kwaliteiten te beschikken:

  • gepromoveerd in een van de disciplines binnen de sociale wetenschappen;
  • brede en aantoonbare expertise op het gebied van het profiel van de bijzondere leerstoel;
  • goede onderzoekskwaliteiten, onder meer blijkend uit wetenschappelijke publicaties in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften;
  • ervaring met begeleiding van promovendi, bij voorkeur blijkend uit enkele succesvol afgeronde promotietrajecten;
  • goede contactuele eigenschappen;
  • actieve participatie in onderwijswetenschappelijke netwerken;
  • goede didactische kwaliteiten en ruime ervaring met het geven van universitair onderwijs, bij voorkeur in bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO);
  • gebleken bekwaamheid in het verwerven van externe financiering voor onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Nuffic draagt zorg voor een overeenkomst van 7.6 uur per week en voor een periode van vijf jaar. De werkplek is binnen de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen van de Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW)

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogische wetenschappen, onderwijswetenschappen, lerarenopleidingen en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijswetenschappelijk onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

https://www.uva.nl/faculteit/faculteit-der-maatschappij--en-gedragswetenschappen/organisatie-en-contact/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 7.6 uur per week
  • €5582—€8127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 19-213

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you