Docent Algemene Cultuurwetenschappen

Docent Algemene Cultuurwetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 2 jun Nijmegen

Functieomschrijving

Als docent maakt u onderdeel uit van het departement Moderne Talen en Culturen. U participeert in het onderwijsprogramma van Algemene Cultuurwetenschappen (ACW) en Arts and Culture Studies (ACS) op alle niveaus. U verzorgt onderwijs in het Nederlands en Engels op het gebied van de cultuurwetenschappen. Ook begeleidt u studenten bij het schrijven van hun werkstukken en scriptie. Daarnaast oefent u onderwijsondersteunende taken uit en draagt u actief bij aan de vernieuwing van het curriculum van ACW en ACS.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • een gepromoveerde geesteswetenschapper, gespecialiseerd in Cultural Studies, kunst- en cultuurgeschiedenis (literatuur, muziek, podiumkunsten en/of beeldende kunsten) en de bijhorende onderzoeksmethoden. Kennis van het veld van de creatieve industrie, cultuurbeleid en/of toerisme strekt tot aanbeveling;
 • u beschikt over een ruime onderwijservaring, zowel op bachelor- als masterniveau en bent in staat om in het Nederlands en Engels onderwijs te verzorgen over kunst- en cultuurgeschiedenis, academische vaardigheden en cultuurwetenschappelijke onderwerpen en onderzoeksmethoden;
 • u heeft ervaring met het begeleiden van studenten bij het schrijven van bachelor- en masterscripties;
 • u beschikt over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze binnen de aanstellingsduur te behalen;
 • u bent in staat en bereid om onderwijsondersteunende taken binnen ACW en ACS te verrichten;
 • u beheerst de Engelse taal op C2-niveau;
 • indien het Nederlands niet uw moedertaal is, beheerst u het Nederlands ten minste op C1- niveau.

Arbeidsvoorwaarden

 • aanstelling: 0,6 fte
 • het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen € 3.637,- en € 4.978,- bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • contractduur: 2 jaar
 • UFO-functieprofiel: Docent, niveau 3

 
Beoogde datum indiensttreding is 15 augustus 2019. Werkdagen in overleg.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Letteren
De vakgroep ACW verzorgt onderwijs in actuele cultuur, cultuurtheorie en cultuurgeschiedenis met betrekking tot literatuur, film, muziek, podiumkunsten, beeld- en mediacultuur in de bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen / Arts and Culture Studies, de masterspecialisaties Creative Industries, Kunstbeleid & kunstbedrijf en Tourism & Culture, de master Letterkunde en de research master Historical, Literary and Cultural Studies.
 
De Faculteit der Letteren telt ruim vijfhonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over drie departementen op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen.
 
Meer over Faculteit der Letteren

Additionele informatie

Maarten De Pourcq, hoogleraar
Telefoon: 024 361 28 48
m.depourcq@let.ru.nl

Helleke van den Braber, universitair docent
Telefoon: 024 361 16 05
h.v.d.braber@let.ru.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Taal en cultuur
 • max. 22.8 uur per week, bepaald
 • Gepromoveerd
 • 23.22.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 14 juni 2019. Een proefcollege kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 14 juni 2019. Een proefcollege kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Solliciteer uiterlijk op 2 jun 2019.