Docent / supervisor in opleiding (0.5 fte)

Docent / supervisor in opleiding (0.5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 8 jun Utrecht
Bij de Tilburg School of Catholic Theology bestaat de vacature van Docent / supervisor in opleiding (0.5 fte)

Functieomschrijving

 • Het geven van pastorale supervisie aan studenten en cursisten op master en post-master niveau.
 • Het verzorgen van (academisch en postacademisch) onderwijs.
 • Stagecoördinatie

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Academische theologische opleiding, bij voorkeur gepromoveerd of met uitzicht op promotie
 • De bereidheid om de opleiding tot (pastorale) supervisor te volgen. (De kosten voor de opleiding worden voor een groot deel vergoed door de faculteit. Over tijdsinvestering worden nadere afspraken gemaakt.)
 • Gebleken pastorale kwaliteiten dan wel affiniteit voor pastoraat en geestelijke verzorging.
 • Een duidelijke pastorale gevoeligheid en visie.
 • Beschikken over goede communicatieve vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Goed kunnen samenwerken met andere collega’s, ook buiten het eigen vakgebied.
 • Betrokken lid zijn van de rooms-katholieke kerk; Voldoen aan de vereisten die in Veritatis gaudium vanwege de kerkelijke overheid zijn gesteld voor het vervullen van de functie (het verkrijgen van een missio canonica is een benoemingsvoorwaarde).
 • Ervaring in het verzorgen van wetenschappelijk onderwijs strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van twee jaar, die na een positieve beoordeling over de functievervulling voortgezet kan worden met een contract voor onbepaalde tijd. Een van de voorwaarden hierbij is dat een BKO (Basiskwalificatie Onderwijs) behaald dient te zijn. Geplande startdatum is 1 september 2019.

 

Afhankelijk van kwalificatie en ervaring wordt deze functie gewaardeerd conform de richtlijnen van de cao van de Nederlandse Universiteiten als docent 4 in schaal 10 of als docent 3 in schaal 11. Het minimumsalaris in schaal 10 is € 3.389. Het minimumsalaris in schaal 11 is € 3.637 en maximaal € 4.978 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en kent een buitengewoon goed arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ruim aantal verlofdagen en een keuzemodel arbeidsvoorwaarden. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Tilburg University

Tilburg University inspireert haar staf en haar studenten om bij te dragen aan de kwaliteit van de samenleving. Wij doen dit door scholing en vorming van jonge mensen, door het aanbieden van postacademisch onderwijs en door wetenschappelijk onderzoek. Wij onderhouden intensief contact met de samenleving, op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Tilburg University streeft er naar om op al haar wetenschapsgebieden een prominente positie in te nemen. Wij behoren op onderdelen tot de beste van Europa en willen deze positie waar mogelijk uitbouwen. Van onze medewerkers verwachten wij professionaliteit en betrokkenheid. We beoordelen hen op inzet, kwaliteit en resultaat en stimuleren hen voortdurend te werken aan persoonlijke ontwikkeling en professionalisering

Afdeling

Tilburg School of Catholic Theology

De Tilburg School of Catholic Theology (TST) is gericht op de wetenschappelijke opleiding en het wetenschappelijk onderzoek in de katholieke theologie ten behoeve van alle geïnteresseerden, in het bijzonder diegenen die zich voorbereiden op pastorale of educatieve functies in de Rooms-Katholieke Kerk of een zending van deze. De TST is de enige faculteit voor de katholieke theologie in Nederland die door Rome kerkelijk erkend is. De TST kent de volgende studierichtingen: Bachelor Theologie, Master Theologie, Master Universitaire Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing, en Master Christianity and Society. De faculteit is gevestigd te Utrecht (hoofdvestiging) en Tilburg en verzorgt onderwijs op beide locaties.

Tilburg School of Catholic Theology  

Additionele informatie

Meer informatie kan verkregen worden door contact op te nemen met prof. dr. Jan Loffeld, departementsvoorzitter Praktische Theologie en Religiewetenschappen. E-mail:j.loffeld@tilburguniversity.eduTel: +31134663433.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Taal en cultuur
 • max. 20 uur per week, bepaald
 • Universitair
 • 16310

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwegracht 65, 3512 LG, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en CV kunt u tot uiterlijk 8 juni 2019 indienen. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online via de vacaturepagina: https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/organisatie-tilburg-university/werken-bij/.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, voorzien van motivatiebrief en CV kunt u tot uiterlijk 8 juni 2019 indienen. Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online via de vacaturepagina: https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/organisatie-tilburg-university/werken-bij/.

Solliciteer uiterlijk op 8 jun 2019.