Docent Bestuurskundige vakken

Docent Bestuurskundige vakken

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 28 mei Den Haag
Universiteit Leiden, het Instituut Bestuurskunde van de Faculty of Governance and Global Affairs zoekt kandidaten voor de functie van Docent Bestuurskundige vakken

Functieomschrijving

Het gaat om onderwijstaken in de bacheloropleiding Bestuurskunde:

 • Het verzorgen van werkgroepen in de Bachelor. Voorbeelden van vakken zijn Statistiek, Publiek Management, Openbaar Bestuur en Bestuurswetenschap, Politicologie en Kwantitatief Leeronderzoek (zie ook de E-studiegids van de Bachelor Bestuurskunde voor beschrijvingen van vakken). Hierbij inbegrepen is ook assistentie bij de beoordeling van papers, tentamens en andere toets vormen;
 • Docent-mentoraat van een groep (eerstejaars) studenten;
 • Eventueel ondersteunende onderwijstaken bij andere (master)opleidingen;
 • De uitvoering van de taken vindt plaats in nauw overleg met de cursus- en bachelor coördinatoren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • U bent vanaf augustus 2019 inzetbaar in Den Haag voor diverse vakken;
 • U beschikt over goede studieresultaten en minimaal een (bijna) afgeronde master Public Administration of vergelijkbare discipline;
 • U beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden in de Nederlandse taal en goede presentatievaardigheden;
 • U heeft affiniteit met lesgeven en bent bereid ook mee te denken over en te werken aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs;
 • U bent proactief en kunt goed omgaan met deadlines en werken onder druk;
 • U heeft de vaardigheden om te werken in teamverband en u stelt zich collegiaal op;
 • De vaardigheid om les te geven in het Engels en/of in Statistiek is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 3 jaar. Verlenging is niet mogelijk. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Governance and Global Affairs

Het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs is een onderzoeks- en onderwijsinstituut van ca. 80 medewerkers en 1.200 studenten en is gevestigd in Den Haag. Het instituut heeft een internationaal profiel en krijgt hoge ratings in peer reviews. We verzorgen een Nederlandstalige bacheloropleiding Bestuurskunde en twee Masteropleidingen.

Governance and Global Affairs is één van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Geworteld in de academische traditie werken onze studenten en onderzoekers samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen voor hedendaagse vraagstukken op het snijvlak van politiek, bestuur en internationaal recht. Zie https://www.universiteitleiden.nl/governance-and-global-affairs.

https://www.universiteitleiden.nl/en/governance-and-global-affairs

Additionele informatie

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met onderwijsdirecteur dr. Maarja Beerkens, e-mail m.beerkens@fgga.leidenuniv.nl, telefoon 070 800 9423.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week, bepaald
 • €2709—€4274 per maand
 • Universitair
 • 19-229 6250

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Turfmarkt 99, 2511 DC, Den Haag

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 28 mei 2019 worden gericht aan dr. Maarja Beerkens. Gesprekken vinden plaats op 11 juni 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 28 mei 2019 worden gericht aan dr. Maarja Beerkens. Gesprekken vinden plaats op 11 juni 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 28 mei 2019.