Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap (0,8 - 1,0 fte)

Universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 5 jun Utrecht
Bij de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een universitair docent Bestuurs- en Organisatiewetenschap (0,8 - 1,0 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht zoekt vanwege vervanging en uitbreiding van haar activiteiten één of meerdere universitair docenten (UD) op het gebied van de Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O).

USBO richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding B&O (bachelor, master, executive master), als aan onderdelen van het gemeenschappelijk onderzoeksterrein, onder de noemer ‘Public matters’, en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. In onderwijs en onderzoek is ruimte voor verschillende disciplines, theoretische perspectieven en onderzoeksmethodes.

 
Wij zijn op zoek naar een UD die naast haar/zijn brede domeinkennis ook een specifieke expertise inbrengt op een deelgebied van de bestuurskunde, organisatiewetenschap of het snijvlak van beide velden. De nieuwe UD heeft een sterke affiniteit met het verzorgen en ontwikkelen van onderwijs in de basisfase van de opleiding. De UD is inzetbaar in de breedte van het B&O-onderwijs en in staat om inhoudelijke cursussen en methodenonderwijs te verzorgen in het Nederlands en, waar nodig, in het Engels. Ook inzet in het vaardighedenonderwijs behoort tot de mogelijkheden bij aanwezige expertise op dat vlak.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een collega:

 • met een achtergrond (inclusief promotie of uitzicht op promotie) in de bestuurskunde, organisatiewetenschap of verwante discipline;
 • met passie voor onderwijs, en bij voorkeur in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs of de bereidheid deze op korte termijn te behalen;
 • met aantoonbare onderwijservaring, in het bijzonder in de bachelorfase;
 • met affiniteit voor toepassing van een intensieve didactiek die aansluit bij de ontwikkelingsfase en behoeften van de student;
 • met een eigen onderzoeksprofiel en internationale publicaties op dat gebied;
 • die maatschappelijk gericht is en ‘impact’ wil creëren;
 • die zich herkent als teamplayer en een bijdrage wil leveren aan de academische community van studenten, docenten, onderzoekers en adviseurs.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling in een inspirerend academisch team met een collegiale werkcultuur en een gezonde ambitie om verschil te maken in wetenschap en maatschappij. Het betreft een aanstelling van 0,8 tot 1,0 fte voor de duur van vier jaar, met de mogelijkheid tot (eventueel tussentijdse) aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt - afhankelijk van ervaring - minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.656,- (schaal 11-12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, en afhankelijk van behaalde kwalificaties. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap is één van de departementen van de faculteit Recht, Economie en Bestuur & Organisatie. Het departement is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies (IOS). Het departement biedt een bachelor- en masteropleiding alsmede executive onderwijs aan. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is het NVAO bijzonder kenmerk ‘kleinschalig en intensief’ toegekend. Van de kandidaten verwachten wij ook een bijdrage aan de verdere ontwikkeling hiervan.

Additionele informatie

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Maarten van Bottenburg, via mw. Inge Bakker-Simon (I.H.Bakker@uu.nl of  030 - 253 89 39/81 01).

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • 32—40 uur per week, bepaald
 • €3637—€5656 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1044470

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan t/m 5 juni 2019 via onderstaande button, stuur het volgende op:

 • een motivatiebrief met duidelijke uitleg aangaande motivatie en kwalificatie;
 • een gedetailleerd curriculum vitae (cv);
 • namen (en contactinformatie) van twee referenten.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan t/m 5 juni 2019 via onderstaande button, stuur het volgende op:

 • een motivatiebrief met duidelijke uitleg aangaande motivatie en kwalificatie;
 • een gedetailleerd curriculum vitae (cv);
 • namen (en contactinformatie) van twee referenten.

Solliciteer uiterlijk op 5 jun 2019.