Universitair Docent Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs

Universitair Docent Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 21 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor een functie van Universitair Docent Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs

Functieomschrijving

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Leiden is op zoek naar een universitair docent met wetenschappelijke kennis en ervaring op het gebied van leer- en gedragsproblemen in het onderwijs. De medewerker zal deel gaan uitmaken van de programmagroep Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs (LGO).

De LGO programmagroep heeft expertise in en doet onderzoek naar het ontstaan, voorkomen en behandelen van leer- en gedragsproblemen in het onderwijs. We richten ons op factoren binnen het kind, alsmede op factoren buiten het kind in de context van het gezin, de school en de maatschappij. De LGO-programmagroep is verantwoordelijk voor cursussen in zowel de bacheloropleiding als in twee Masterspecialisaties, Kinderen met Leer- en Gedragsproblemen in het Onderwijs (KLGO) en Leerproblemen (LP). De inhoud van de cursussen heeft betrekking op een breed scala aan leren en stagnaties bij leren, waaronder lezen, rekenen, schrijven en gedrag. De diagnostiek en behandeling hiervan komt aan bod, zowel als het succesvol vormgeven van Passend Onderwijs binnen de reguliere onderwijssetting. De voornaamste werkzaamheden betreffen:

 • Het verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs op bachelor en masterniveau op het gebied van kinderen met leer- en gedragsproblemen in het onderwijs;
 • Begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master);
 • Het verrichten van onderzoek op het gebied van kinderen met leer- en gedragsproblemen in het onderwijs;
 • Op een collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen het instituut en de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Wij zoeken een enthousiast docent en getalenteerde onderzoeker;
 • Gepromoveerd bij voorkeur in één van de Sociale Wetenschappen;
 • Interesse in en kennis van leer- en gedragsproblemen in het onderwijs;
 • Ervaring met het verzorgen van universitair onderwijs;
 • Expertise in het coördineren van cursussen en het maken van activerende colleges voor grote en kleine groepen studenten;
 • U beschikt over het certificaat “basiskwalificatie onderwijs” (BKO) of u bent bereid om deze kwalificatie te halen;
 • Ervaring met het zelfstandig uitvoeren van kwantitatief wetenschappelijk onderzoek;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
 • U heeft het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar (inclusief een proeftijd van twee maanden). Bij gebleken geschiktheid en voldoende financiering behoort een verlenging van een jaar tot de mogelijkheden. De gewenste startdatum is 1 augustus 2019. De functie is ingedeeld volgens het Universitair Functieordening systeem als UD2. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Sociale Wetenschappen

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

https://www.universiteitleiden.nl/en/social-behavioural-sciences

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Gepromoveerd
 • 19-276

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps