Postdoc / Coördinator research

Postdoc / Coördinator research

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 5 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Gezondheids- medische- en neuropsychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen, de afdeling Hartziekten van het Leids Universitair Medisch Centrum en eHealth instituut Vital10 zoeken kandidaten voor de functie van Postdoc / Coördinator

Functieomschrijving

BENEFIT is een ecosysteem van publieke en private partijen dat gezond leven aantrekkelijk en toegankelijk maakt. Het ecosysteem verbindt en integreert bestaande gezondheidsbevorderende initiatieven en interventies die toegepast worden in de zorg of thuissituatie van burgers. Het stimuleert mogelijke standaardisering van data-uitwisseling en opslag volgens FAIR principes, en wordt voortdurend door wetenschappelijke inzichten gevoed. In een publiek-privaat samenwerkingsverband werken o.a. wetenschappers, zorgverleners en ondernemers aan het verbeteren van de leefstijlbegeleiding en het risicofactormanagement van patiënten met (een hoog risico op) cardiovasculaire aandoeningen. Zij bundelen diverse wetenschappelijke en implementatiegerichte expertise over beloningsmechanismsen en gedragsveranderingsprincipes, en zijn goed ingebed in de zorg.

Doel van dit project is drieledig: (1) Kennis ontwikkelen over principes en beloningsstrategieën die een gezonde leefstijl toegankelijk en aantrekkelijk maken, (2) een multicenter effectiviteitsmeting uitvoeren om te onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van deze principes en strategieën op de huidige zorg en (3) deze kennis nationaal dissemineren en implementeren.

Werkzaamheden
Als Postdoc / Coördinator research ben je het centrale aanspreekpunt van het onderzoek. Je coördineert en superviseert de opzet en uitvoering van het onderzoek op verschillende locaties. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van de promovendi en de algemene logistiek van het project, inclusief de reguliere terugkoppeling naar de subsidieverstrekkers. Je werkt nauw samen met de senior coördinator business, die de private partijen in het consortium aanstuurt, en met de drie projectleiders. Je werkzaamheden behelzen onder andere:

 • Onderzoek en kennisdisseminatie over het aantrekkelijker en toegankelijker maken van gezondheidsbevorderende initatieven;
 • Opzetten en uitvoeren van een multi-center onderzoek naar de effectiviteit in een stepped-wedge design;
 • Analyseren van data;
 • Medeverantwoordelijkheid dragen voor verzameling, beheer en analyse van gegevens;
 • Contacten leggen en onderhouden met deelnemende centra, zorgverleners en patiënten;
 • Begeleiden van vijf promovendi en onderzoeksassistent(en);
 • Schrijven van rapportages naar de Hartstichting/ZonMw;
 • Schrijven van nieuwe subsidieaanvragen voortbouwend op dit project.

Kortom, wij bieden een uitdagende, afwisselende baan met maatschappelijke impact. Deze postdoc positie biedt je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen op verschillende vlakken (academie/ zorg/ eHealth), ervaring op te doen met leiding geven en om een groot netwerk op te bouwen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een PhD in de geneeskunde, psychologie, gezondheidswetenschappen of een gerelateerde opleiding;
 • Een wetenschappelijk ‘track-record’;
 • Affiniteit met cardiovasculaire aandoeningen en leefstijlverandering;
 • Affiniteit met de ontwikkeling en uitvoering van innovatieve zorgprojecten, in het bijzonder eHealth behandelingen;
 • Proactief, hands-on mentaliteit, flexibel en zelfstandig;
 • Sociaal zeer vaardig, overtuigingskracht en een teamspeler;
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden;
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging tot een periode van 3 jaar behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €3.637,- en maximaal €4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Sociale Wetenschappen

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

Meer informatie over de Universiteit Leiden vind je op: www.universiteitleiden.nl. Meer informatie over het Leids Universitair Medisch Centrum vind je op: www.lumc.nl. Meer informatie over Vital10 vind je op: https://www.vital10.nl/.

https://www.universiteitleiden.nl/en/social-behavioural-sciences

Specificaties

 • Postdoc posities; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • 30—40 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • Gepromoveerd
 • 19-280

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps