Docent Psychologie

Docent Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 26 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de sectie Ontwikkelings- en onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Docent Psychologie

Functieomschrijving

Bij het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden zijn posities vacant als werkgroepdocent voor een combinatie van eerste en tweedejaarscursussen van de bacheloropleiding, namelijk voor de cursussen Stress, Gezondheid en Ziekte, Ontwikkelingspsychopathologie, Psychodiagnostiek, Interpersoonlijke beroepsvaardigheden in het tweede jaar en Tutoraat academische vaardigheden in het eerste jaar van de opleiding. U draagt bij aan het werkgroeponderwijs voor deze cursussen. De nadruk ligt op het geven van klinisch georiënteerd onderwijs (Psychodiagnostiek, Interpersoonlijke Beroepsvaardigheden, Ontwikkelingspsychopathologie, Stress-Gezondheid-en-Ziekte).

De bacheloropleiding in Leiden trekt rond de 700 studenten per jaar, voor de helft studenten voor de International Bachelor in Psychology. Het programma wordt in het Engels en het Nederlands gedoceerd.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Masteropleiding in de psychologie in een klinische richting (bijv. ontwikkelingspsychologie, klinische psychologie, gezondheids-, medische of neuropsychologie);
 • Ervaring in het verzorgen van onderwijs op academisch niveau, bij voorkeur ook als gedragstrainer;
 • In het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek en/of LOGO-verklaring, en bij voorkeur enige praktijkervaring met psychodiagnostiek;
 • Ervaring in het doceren van interpersoonlijke beroepsvaardigheden;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands;
 • Uitstekende beheersing van het Engels (op C1 niveau) is een belangrijk pluspunt. U zult moeten kunnen bijdragen aan het Engelstalig onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2709,- en maximaal €4274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). In geval van promotie of beroepsregistratie behoort salarisschaal 11 of 12 tot de mogelijkheden (maximaal € 5.656,- per maand).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Sociale Wetenschappen

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

Het Instituut Psychologie kent zes secties: Klinische psychologie, Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie, Sociale- en Organisatiepsychologie, Methoden en Technieken van de Psychologie, Cognitieve Psychologie, en Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie. 

https://www.universiteitleiden.nl/en/social-behavioural-sciences

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Gedrag en maatschappij
 • 15—30 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • Universitair
 • 19-285

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps