Praktijkgerichte (junior) onderzoekers 'Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen' en 'Kwaliteiten van leraren'

Praktijkgerichte (junior) onderzoekers 'Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen' en 'Kwaliteiten van leraren'

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 23 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil je je als onderzoeker graag inzetten voor beter onderwijs en een ‘Leven Lang Ontwikkelen’? Op school, werkplek of combinaties daarvan? Werk je graag in multidisciplinaire teams aan impactvolle projecten? Spreekt onderzoek doen met collega-onderzoekers, studenten en docenten naar (het begeleiden van) leren en ontwikkelen tijdens het onderwijs en in de beroepspraktijk -van politie tot zorg en van voortgezet onderwijs tot logistiek, en alles daartussenin- jou aan? Dan is de functie van praktijkgerichte (junior) onderzoeker precies wat jij zoekt!

Functieomschrijving

We zoeken voor onze teams ‘Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen’ en ‘Kwaliteiten van leraren’ per direct versterking op onderwijskundig en opleidingskundig gebied. We vragen onderzoekservaring, nieuwsgierigheid, enthousiasme en een brede interesse in leren en ontwikkelen.

Wat je gaat doen

 • Je draagt vanuit die onderzoeksprojecten ook bij aan de verdere ontwikkeling van curricula van verschillende opleidingen binnen de HAN.
 • Je helpt mee om nieuwe (onderzoeks-)projecten te werven en je draagt bij aan de uitvoering ervan in verbinding met de opleidingen van de HAN en verschillende werkvelden, met bijzondere aandacht voor het (beroeps)onderwijs.
 • Samen met onze (associate) lectoren en (senior) onderzoekers werk je inhoudelijk aan de verdere ontwikkeling van programmalijnen in het onderzoek.
 • Door middel van publicaties in wetenschappelijke en vaktijdschriften en door presentaties en workshops op wetenschappelijke en vakcongressen in binnen- en buitenland draag je bij aan kennisdeling in en met de voor ons relevante netwerken en samenwerkingsverbanden.
 • Je draagt binnen het onderzoeksprogramma Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen bij aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten waarin zowel werkend leren als lerend werken centraal staan.
 • Je draagt binnen het onderzoeksprogramma Kwaliteiten van Leraren bij aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten waarin het begrijpen en versterken van de stuurkracht van leraren een centrale rol heeft.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Je bent nieuwsgierig en toont initiatief en ondernemerschap en een innovatieve houding. Je bent in staat om je handelen vanuit een reflectieve houding steeds te verbeteren in samenwerking met je collega’s. Je hebt een academisch werk- en denkniveau tot uitdrukking komend in een afgeronde, academische opleiding op onderwijskundig of aanverwant gebied. Je hebt enige ervaring opgedaan met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Je bent in staat om resultaatgericht te handelen en je onderzoek ook te koppelen aan relevantie voor de praktijk. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent een teamspeler. Tot slot beschik je over een goede organisatiesensitiviteit.

Voor de functie bij Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen heb je aantoonbare affiniteit met en kennis van het leren en ontwikkelen in vmbo, mbo, hbo en (leven lang) leren op de werkplek.

Voor de functie bij Kwaliteiten van Leraren heb je aantoonbare affiniteit met en kennis van professionaliteit en professionalisering van leraren en/of (het begeleiden van) leren en ontwikkelen in een of meerdere onderwijssectoren (po, vo, mbo, hbo). Kennis op het gebied van (formatief) toetsen en beoordelen is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: jaarcontract.

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een enthousiast en divers team dat hard aan de weg timmert, zowel regionaal, als nationaal en internationaal;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op verlenging;
 • Een aanstelling in de functie van onderzoeker niveau 3 of niveau 4;
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.892,31 (cao-hbo schaal 11) (onderzoeker niveau 3) of een bruto maandsalaris van maximaal € 4.192,37 (cao-hbo schaal 10) (onderzoeker niveau 4) op basis van fulltime;
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%);
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof, onbeperkte sportmogelijkheden (bij een jaarcontract) voor een kleine bijdrage;
 • Een eigen HAN Academy zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Afdeling

Kenniscentrum Kwaliteit van Leren van de Faculteit Educatie

Het Kenniscentrum Kwaliteit van Leren van de Faculteit Educatie bestaat uit 7 (associate) lectoren en een onderzoeksgroep met vaste onderzoekers, docent-onderzoekers en promovendi. De onderzoekslijnen van het centrum dekken het brede spectrum van leervraagstukken binnen de totale onderwijskolom en opleidingsomgevingen binnen drie themavelden: “Leren met ict”, “Kwaliteiten van Leraren” en “Beroepsonderwijs en Leven Lang Leren”.

Binnen het programma van Beroepsonderwijs en Leven Lang Ontwikkelen draag je bij aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten, waaronder bijvoorbeeld onderzoek naar hoe kwalitatief hoogwaardig werkplekleren in relatie tot de beroepsopleiding en leven lang ontwikkelen te ontwerpen, implementeren en borgen; onderzoek naar het inrichten en blijven versterken van krachtige leer- en werkomgevingen in uiteenlopende beroepspraktijken (onderwijs, politie, zorg, installatie); onderzoek naar de rol van docenten, leraren en ook direct leidinggevenden bij het stimuleren van leren en ontwikkelen onder vakmensen. Onderzoek, kortom, dat bijdraagt aan onderwijsinnovatie en innovaties in leren en ontwikkelen die voorwaardelijk zijn voor succesvol doormaken van de grote opgaves van de 21ste eeuw, zoals de energietransitie, de zorgtransitie en de bouwopgave.

Binnen het programma van Kwaliteiten van leraren draag je bij aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten rond professionaliteit en professionalisering van leraren (in het brede spectrum van het onderwijsveld) en levert daarmee een bijdrage aan de verbetering van het onderwijs. Je werkt, vanuit de onderzoekslijnen van het team, aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve vormen van onderwijs, en voert onderzoek uit naar wat deze betekenen voor de vereiste kwaliteiten van leraren en leerlingen. Je neemt vanuit het team als toetsdeskundige deel aan de examencommissies van zowel de Pabo als het Instituut voor Leraar en School (ILS). En je werkt aan onderzoeksprojecten waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe vormen van toetsen en beoordelen en waar bijvoorbeeld skills paspoorten of innovatieve toetsprogramma’s worden ontwikkeld.

Meer informatie vind je op www.kwaliteitvanleren.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • max. €4192 per maand
 • Universitair
 • AT junior onderzoeker

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 35, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps