Lerarenopleider onderwijskunde

Lerarenopleider onderwijskunde

Geplaatst Deadline Locatie
8 jan 20 jan Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Aeres Hogeschool Wageningen zoekt per 1 februari 2020 een Lerarenopleider onderwijskunde. Omvang min. 0,8 fte

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe lerarenopleider onderwijskunde?
Wij zoeken een lerarenopleider onderwijskunde met onderwijservaring, voor onze voltijd- en deeltijd bachelor lerarenopleidingen beroepsgerichte vakken en specifieke expertise op het gebied van toetsen en beoordelen, activerende didactiek en het ontwerpen van leertrajecten.
Je hebt een netwerk in het beroepsonderwijs, bent op de hoogte van ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek op hogescholen en bent vaardigheid in het didactisch verantwoord inzetten van moderne informatie en communicatie technologieën.

Functie-inhoud
De lerarenopleider onderwijskunde verzorgt onderwijs en draagt bij aan de onderwijsontwikkeling van de beroepsgerichte tweedegraads lerarenopleidingen van de faculteit: groene sector, consumptieve technieken, dienstverlening en producten. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen een van de onderwijsteams van de faculteit. In het takenpakket:

  • Onderwijsuitvoering, denk aan colleges en werkgroepen, werkplekbegeleiding, studieloopbaanbegeleiding, toetsen en assessen, afstudeerbegeleiding etc. in onderwerpen als ontwikkelingspsychologie, activerende didactiek, praktische instructie, begeleiden van leergroepen, leer en gedragsproblemen
  • Onderwijsontwikkeling, zoals het onderhouden van lopende onderwijseenheden
  • Professionalisering en deskundigheid bevordering van docenten in het werkveld

Specificaties

Aeres Hogeschool

Functie-eisen

Minimaal een mastergraad in de sociale wetenschappen, pedagogiek of onderwijskunde èn een onderwijsbevoegdheid of bekwaamheid (minimaal PDG). Kennis van het beroepsonderwijs is een pré, evenals, kennis van ict toepassingen in het onderwijs, praktijk(gericht) onderzoek, internationale ervaring en een relevant netwerk. Voldoen aan de landelijk geldende beroepsstandaard voor lerarenopleiders betekent dat in je handelen de drieslag zichtbaar is, tussen zowel het eigen didactisch handelen en het didactisch handelen van de (aanstaande) leraar, als tussen het leren van (aanstaande) leraren en het leren van leerlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De taken worden uitgevoerd in de functie van hbo-docent conform het functiehuis van de hogeschool. Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. De omvang is 0,8 fte. De functie is gewaardeerd met schaal 11. Het betreft een structurele functie. Eerste aanstelling voor bepaalde tijd met een maximum van een jaar bij de Stichting Aeres Groep

Werkgever

Aeres Hogeschool

Wie zijn wij?
Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.200 studenten. Iedere faculteit heeft een eigen profiel en focus.

Op de faculteit Aeres Hogeschool Wageningen, waar deze functie vacant is, leiden we innovatieve docenten en kennismanagers op voor beroepsgerichte vakken in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de groene sector, de sector voeding, horeca en consumptieve technieken, dienstverlening en producten. We zijn nauw betrokken bij inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen deze sectoren. Sinds jaar en dag hebben veel afgestudeerden een circulaire of hybride carrière, juist door de verbinding van het beroepsdomein en de sector met leren en onderwijs. Er studeren 750 studenten, in voltijd of deeltijd, in de leeftijd van 17 tot 63. Duurzaam leren en ontwikkelen staat centraal in alle opleidingen, het onderzoek en de nascholingen. Onze masteropleiding Leren en Innoveren is al vijf jaar achtereen uitgeroepen tot Topopleiding (Keuzegids Masters 2018). Ons motto: Vergroot je leerkracht!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • Universitair
  • AT Lerarenopleider onderwijskunde

Werkgever

Locatie

Mansholtlaan 18, 6708 PA, Wageningen

Bekijk op Google Maps