Associate Lector Lifelong Learning

Associate Lector Lifelong Learning

Geplaatst Deadline Locatie
4 sep 27 sep Deventer

Functieomschrijving

De drie lectoraten van de Academie Mens & Arbeid doen onderzoek naar de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor werk en skills en het voorbereiden van medewerkers op deze gevolgen. Voor de lectoraten Strategisch HRM en Brain & Technology zijn we op zoek naar een Associate Lector Lifelong Learning. Heb je affiniteit met technologische ontwikkelingen? Wil jij bijdragen aan de regionale en landelijke Human Capital agenda’s? De nadruk van deze positie ligt in midden-Nederland. Je gaat aan de slag met het ontwerpen van praktijkmethodieken en wetenschappelijk onderzoek rondom grote maatschappelijke uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de medewerkers in organisaties, die jij gaat voorbereiden op de energie transitie. Een ander voorbeeld is het realiseren van smart factories. Door het optimaal inrichten van de samenwerking tussen mens en (inclusieve) technologie is het realiseren van smart factories mogelijk. Spreekt jou deze veelzijdige functie aan en herken jij jezelf in onderstaande vacature tekst? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Specificaties

Saxion

Functie-eisen

Ben je:

 • gepromoveerd (PhD) op het gebied van (arbeid & organisatie) psychologie, bedrijfskunde of HR(D);
 • een ervaren onderzoeker die ervaring heeft met het ontwerpen, managen en uitvoeren van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek;
 • ervaren in het vertalen van actuele ontwikkelingen vanuit toegepast onderzoek naar onderwijsprogramma’s;
 • verbindend en ondernemend;
 • een open persoonlijkheid die graag als boegbeeld naar buiten treedt;
 • in staat om samen met andere disciplines te werken aan grote onderzoeksprojecten;
 • iemand die collega docenten kan enthousiasmeren voor onderzoek op het gebied van lifelong learning for a Smart World?

En heb je:

 • grote belangstelling voor de wijze waarop technische ontwikkelingen effect hebben op de ontwikkeling van Human Capital en het adaptief vermogen van medewerkers;
 • expertise op het gebied van het integreren van leren en werken (bijvoorbeeld learning communities);
 • nationaal en internationaal gepubliceerd;
 • ervaring met het vertalen van toegepast onderzoek in instrumenten voor zowel onderwijs als bedrijven;
 • ervaring met het aanvragen van onderzoeksprojecten;
 • ervaring met het managen van en werken aan onderzoeksprojecten;
 • ervaring met onderwijsontwikkeling op het gebied van strategisch HRM;
 • een feilloze beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal?

Dan ga je:

 • de lectoraten Brain & Technology en Strategisch HRM verder uitbouwen op het gebied van ‘lifelong learning for a smart world’;
 • samenwerken met andere lectoren en het Center of Expertise TechYourFuture in multidisciplinaire onderzoeken rondom grote maatschappelijke vraagstukken;
 • je onderzoek verbinden aan het onderwijs, onder andere via labs, afstudeerkringen, het Saxion Smart Solutions semester - en ook een deel van dat onderwijs zelf verzorgen;
 • leidinggeven aan de aanvraag en ontwikkeling van een beoogde masteropleiding op het gebied van leren en presenteren;
 • een eigen onderzoekslijn ontwikkelen en managen;
 • bijdragen aan de verschillende onderzoeksactiviteiten van het lectoraat en daarover ook internationaal publiceren;
 • contacten initiëren en onderhouden met de nodige bedrijven en instellingen;
 • de onderzoekvaardigheden van studenten en docenten van de academie AMA een impuls geven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een aanstelling als Associate Lector. De functie is eerst voor de duur van een jaar met een optie op verlenging. Je salaris is, afhankelijk van je kennis en ervaring, maximaal € 6.202,13 (schaal 13- cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag én een dertiende maand. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams.

Werkgever

Saxion

De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Dit vraagt om enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers die met durf meebewegen met de veranderende wereld en de student centraal zetten in een cultuur van Continu Verbeteren. Wij bereiden onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving. Onze belofte is "Get Ready for a Smart World." We werken volgens de Lean filosofie om ons werk, vanuit studentperspectief, slimmer, beter en anders uit te voeren.

Bij Saxion leren studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe zij technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. Ook ons onderzoek onderscheidt zich door focus op de wisselwerking tussen mens en technologie. Hiermee sluit Saxion goed aan op de sterke groei van de hightech maakindustrie, waar Oost-Nederland een voortrekkerspositie inneemt. Studenten en onderzoekers komen met verrassende opvattingen en slimme oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. De impact hiervan op mensen en hun leefomgeving is groot; het leven wordt makkelijker, aangenamer, betaalbaarder, duurzamer.

Afdeling

AMA lectoraten Strategisch HRM en Brain & Technology

De AMA heeft drie human capital lectoraten die samenwerken in het onderzoeksprogramma ‘lifelong learning for a smart world’. De lectoraten maken integraal onderdeel uit van de Academie Mens en Arbeid. Voor deze positie ga je de lectoraten Strategisch HRM en Brain & Technology versterken. Strategisch HRM focust zich op effectief en aantrekkelijk HR(D) en de toekomst van werk, veelal in technische bedrijven. Brain & Technology focust zich op ontwerpen en implementeren van psychologische en/of technische innovaties. De lectoraten maken deel uit van het landelijk lectoren netwerk ‘breed platform arbeid’ en heeft goede contacten met universitaire onderzoeksgroepen op het domein. In lijn met de Saxion ambities om te komen tot meer impact en massa in onderzoek, heeft de academie de ambitie om toe te groeien naar een clustering van lectoraten op het domein van ‘lifelong learning for a smart world’.

Teamsamenstelling 
Het lectoraat waarin je komt te werken, bestaat uit 26 parttime docent/onderzoekers, een tweede associate lector en twee lectoren. Vanuit een sterke regionale positie hebben wij als onderzoeksgroep de ambitie om ons landelijk en internationaal te profileren met innovatief onderzoek, waarbij de mens centraal staat. Je komt te werken in een multi disciplinair team van technische bedrijfskundigen, HRM’ers en psychologen.

Additionele informatie

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Dit kan tot en met 27 september 2020 via het formulier achter de sollicitatiebutton en vul het sollicitatieformulier in.
Sollicitatiegesprekken worden online, via Microsoft Teams, uitgevoerd.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De procedure 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 19 oktober 2020. Een onderdeel van de sollicitatieprocedure is het verzorgen van een korte pitch. We vragen jou dan om in een korte pitch je motivatie en geschiktheid toe te lichten voor zowel de selectiecommissie als de selectieadviescommissie.

Wil je meer informatie over de functie?
Dan kun je terecht bij: Stephan Corporaal, Lector Human Capital, telefoon: 06 55871052. Homepages: Strategisch HRM en Brain & Technology.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • HRM; Techniek / laboratorium; IT; Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector
 • Gedrag en maatschappij; Economie
 • 36—40 uur per week
 • max. €6202 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP 2563065

Locatie

Handelskade 75, 7417 DH, Deventer

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Saxion). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 sep. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).