Onderzoeker praktijkgericht onderzoek Circulair Finance & Control (Associate Lector)

Onderzoeker praktijkgericht onderzoek Circulair Finance & Control (Associate Lector)

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 13 dec Haarlem

Functieomschrijving

“Kunnen we management control modellen voor: strategie, performance management, finance, operations & reporting, governance, compliance & risk zo veranderen zodat circulaire businessmodellen ontstaan, waarmee wij op een duurzamere en kwalitatief goede manier organisaties kunnen leiden?”

Om antwoord te krijgen op deze onderzoeksvraag zijn wij op zoek naar een Associate Lector: Onderzoeker praktijkgericht onderzoek Circulair Finance & Control. Een nieuwe collega die zijn of haar dagelijkse praktijk (werkveld) wil combineren met (praktijkgericht)onderzoek en inhoud. Een onderzoeker die vanuit ons onderwijsdomein Domein Business, Finance & Law (BFL) de verbinding maakt met andere domeinen binnen de hogeschool en externe netwerken.

Goed om te weten
Om in aanmerking te komen voor deze functie is het van groot belang dat je gepromoveerd bent en ruime ervaring hebt met ‘zelf’ onderzoek doen in de praktijk. Ervaring binnen de sector Finance is een pré, maar geen harde eis. Wij nodigen onderzoekers vanuit andere branches ook uit om te solliciteren.

Achtergrondinformatie/Introductie functie
De wereld verandert. Langzaam verdwijnen traditionele businessmodellen en zie je nieuwe modellen ontstaan, zoals leenauto’s, AirBnB, kleding ‘huren’ en Über. Nieuwe kansen en mogelijkheden die je dwingen tot andere manieren van financieren, samenwerking en eigenaarschap. Het Lectoraat Finance & Accountancy wil – in lijn met de visie van de Finance-opleidingen - het circulaire denken stimuleren en gaat op zoek naar de kansen die het biedt. Daartoe worden business en reporting modellen onderzocht in de praktijk van alle dag. Opgedane kennis en resultaten worden gedeeld met het bedrijfsleven (werkveld) en direct toegepast in ons onderwijs.

Wat ga je precies doen als nieuwe collega
Als associate lector bouw je mee aan de doorontwikkeling van de onderzoeksgroep en het onderwijs. De lector is lid van de onderzoeksgroep, Business Research Center (BRC) van het domein BFL en heeft de opdracht om onderzoekslijnen op gebied van Finance & Accountancy te ontwikkelen. Met ons onderzoek maken we impact. Samen met interne en externe stakeholders dragen we bij aan een duurzame, gezonde, creatieve en inclusieve samenleving. Studenten en docenten (domein overstijgend) zijn betrokken bij het onderzoek en benutten de meerwaarde hiervan. De uitvoering gebeurt veelal vanuit living labs en in nauwe samenwerking met stakeholders. Nieuwsgierig naar nieuwe kennis en inzichten, zijn onze docenten, betrokken als projectleider van innovatietrajecten, als docent-onderzoeker of vanuit hun rol om het curriculum up-to-date te houden.  Je draagt bij aan uitvoering en behalen van de strategie en doelen van het opleidingscluster Finance, het domein BFL en het BRC:

 • Verdere kennisontwikkeling o.a. door het doen van praktijkgericht toegepast onderzoek;
 • Netwerkontwikkeling o.a. verbindingen binnen en buiten de hogeschool;
 • Externe gerichtheid van het domein;
 • Transitie van onderwijsinstelling naar kennisinstelling;
 • Versterking van de kwaliteit en actualiteit van het onderwijs;
 • Professionalisering van docenten en studenten;
 • Stimuleren en versterken van het onderzoek binnen het BRC.

Werken op afstand
Op dit moment werken wij nog regelmatig vanuit huis. Je gaat o.a. werken met Microsoft Teams, Moodle, en andere applicaties voor digitale communicatie. De hogeschool organiseert bijeenkomsten over digitale mogelijkheden om van en met elkaar te leren. Zodra we weer fysiek op locatie kunnen en mogen werken zal jouw standplaats locatie Haarlem zijn, maar weet dat je ook mag werken vanuit bijvoorbeeld onze locaties in Diemen en Alkmaar.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Als associate lector ben je gepromoveerd en werk je samen met ondernemers, overheid en andere publieke instellingen, docenten en studenten. 
 • Je bent een omdenker en wars van de klassieke denkwereld van de vorige generaties. 
 • Je hebt kennis van de finance wereld: de cultuur en spreekt de taal. Daardoor ben je in staat de stakeholders en ondernemers mee te krijgen in het nieuwe denken. 
 • Je bent een systeemdenker. Hierdoor kun je nieuwe businessmodellen toepassen en direct een verbinder zijn tussen onderwijs, praktijk en onderzoek. 
 • Naast het ontwerpen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek kun je de resultaten ook direct toepassen in de praktijk.
 • Je bent multidisciplinair, vernieuwend en werkt vanuit een open innovatieve aanpak en genereert impact.
 • Je werkt transdisciplinair, zodat het hele systeem toekomstbestendig ontwikkeld wordt.

Extra informatie

 • De associate lector wordt benoemd op grond van zijn of haar expertise, visie en wetenschappelijke kwaliteiten, blijkend uit PhD in relevant vakgebied voor het onderzoek van het lectoraat.
 • De associate lector is gericht op samenwerking met collegae uit onderwijs en draagt bij aan (interprofessionele) professionalisering via onderzoek- en onderwijsontwikkeling.
 • De associate lector bewerkstelligt duurzame samenwerking met andere lectoraten, (docent)onderzoekers en opleidingsteams binnen onze hele hogeschool.
 • De associate lector is een verbinder en toont zich een initiatiefrijk en inspirerend, motiverend, bezielend en visionair persoon die energie weet vrij te maken en te richten. 
 • Kenniscirculatie en valorisatie van nieuwe kennis, producten, processen en diensten leiden tot beroepsinnovatie, curriculumvernieuwing, verder onderzoek, publicaties, presentaties en strategische positionering. 
 • De associate lector hanteert de kaders van onderzoek bij Hogeschool Inholland.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

 • De onderzoekagenda focust zich op een periode van vier jaar. Er wordt daarom een associate lector gezocht met een tijdelijke aanstelling van 4 jaar. 
 • Een salaris van minimaal €5.092,01 en maximaal €6.813,59 bruto per maand, schaal 13 of 14, bij een volledig dienstverband. Hierin is jouw relevante (onderzoeks)ervaring leidend.
 • Een werkweek van maximaal 20 uur per week. 
 • Een goed te bereiken werkplek. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime-aanstelling en een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen. Onze verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je altijd bereid bent om te leren. Bij ons staat leren=durven centraal. 
 • Er wordt een verzekering tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid voor je afgesloten die volledig door ons, Hogeschool Inholland, wordt betaald.
 • Je hebt bij ons recht op een ruimhartige regeling betaald ouderschapsverlof en een aanvulling op de wettelijke regelingen als het gaat om partnerverlof bij de geboorte of adoptie van jouw kind(je). 
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we onze collega’s en studenten bij naam kennen.
 • Naast bovengenoemde arbeidsvoorwaarden bieden wij ook een keuzemenu aan. In dit keuzemenu zit o.a. de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bovenwettelijke verlofuren, het fietsplan en de mogelijkheid van saldering woon-werkverkeer en vakbondscontributie.

Sociale partners blijven inzetten op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, van de onderwijsorganisatie en van het personeel. Wij volgen de cao hbo. Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Over Hogeschool Inholland

Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega's bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.

Op onze 8 locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek, dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs. Onze docenten en collega's van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om je jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!

Afdeling

Domein Business Finance & Law (BFL)

Het Domein Business Finance & Law (BFL) van de Hogeschool Inholland levert jaarlijks beroepsgerichte studenten af. Zij volgen de opleidingen Business Studies, Finance & Control, HBO -Rechten of een Associated Degree (AD) en zijn daarmee erg gewild bij werkgevers. Wat jouw expertise ook is, jij laat je studenten uitgroeien tot wendbare, zelfstuderende professionals met een eigen visie. Hoe? Door hun tanden te laten zetten in actuele vraagstukken uit de praktijk. Binnen leergemeenschappen van andere docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld daag jij studenten uit om tot oplossingen te komen die ook jou verrassen. Laat ze onderzoeken, experimenteren en co-creëren. En houd je deur open: voor vragen van studenten. Voor interessante ‘crossovers’ met andere opleidingen van Hogeschool Inholland. Voor nieuwe verzoeken en kansen uit het werkveld. Dat maakt het werk bij BFL ondernemend en uitdagend. En de sfeer persoonlijk, dichtbij én divers. Want bij ons kun je jezelf zijn en staan we open voor elkaar.

Additionele informatie

Omschrijving sollicitatieproces
Nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen?
Wij hopen dat deze functieomschrijving je nieuwsgierig heeft gemaakt en er vragen bij je opkomen. Neem dan eens contact op met Hans Bossert (Lector Finance & Accountancy). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-53799419 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden. 

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? 
Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 14 december tegemoet. Je kunt een terugkoppeling op jouw sollicitatie verwachten in de week van 14 december. De eerste (online) selectiegesprekken staan gepland na de kerstvakantie. Na een eerste (online) selectiegesprek volgt een tweede gesprek met collega’s van onderzoeksgroep. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector; Financiën
 • Economie
 • max. 20 uur per week
 • €5092—€6813 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP Onderzoeker Circulair Finance & Control

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bijdorplaan 15, 2015 CE, Haarlem

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Inholland). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 13 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).