Senior beleidsadviseur (praktijkgericht) onderzoek

Senior beleidsadviseur (praktijkgericht) onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
4 jan 31 jan Den Haag

Functieomschrijving

Het onderwijs van Hogeschool Inholland willen we steviger laten aansluiten op de snelle veranderingen in de wereld. We gaan de samenwerking met onze werkveldpartners verder intensiveren. Onze studenten leiden we daarom op tot Inholland professionals die creatief, vakkundig en in samenwerking oplossingen ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. Daarbij zijn onderzoeksvaardigheden belangrijke bagage. Ons onderwijs gaan we daarom steeds meer uitvoeren in multidisciplinaire teams van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en onze partners in het werkveld. Dit vraagt een heldere strategie, een zorgvuldige uitwerking in projecten en intensieve samenwerking tussen alle betrokkenen binnen de hogeschool.
Als senior-adviseur van de afdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken (OWB-JZ) werk je met plezier aan de verbinding van strategische thema’s en gebruik je daarbij je netwerk om nieuwe kansen te zien en te creëren. Je werkt aan de invulling van het onderzoeksbeleid en de versterking van de verbinding onderwijs - onderzoek. Denk hierbij aan het faciliteren van de samenwerking tussen onderzoeksgroepen, opleidingen en werkveld, de vertaalslag van landelijke eisen aan praktijkgericht onderzoek naar de dagelijkse praktijk binnen Inholland en het ontwikkelen van projectvoorstellen om het concept van de Inholland-professional verder inhoud en uitwerking te geven. Vandaaruit lever je ook een bijdrage aan de profilering van de hogeschool, zwaartepuntvorming en strategische samenwerkingsverbanden.
We zoeken een collega die enthousiast samen met andere collega’s vormgeeft aan concrete plannen voor de vernieuwing en versterking van het praktijkgericht onderzoek. Het gaat daarbij om een breed scala aan onderwerpen: van open access, open science, financiering van onderzoek, ontwikkeling van professional doctorates, ethiek, professionalisering en loopbaanpaden voor onderzoekers, digitalisering en data delen en kwaliteitszorg. Je werkt aan subsidie-aanvragen, cross-sectorale samenwerking tussen lectoren, de voorbereiding van inaugurele redes, het doorontwikkelen van innovatie-labs. Daarnaast denk, werk en schrijf je mee aan beleidsdossiers die hieraan nauw verbonden zijn, waaronder ‘profilering’ en versterken van de samenwerking met het MKB.
Je participeert vanuit verschillende rollen in zeer diverse hogeschoolbrede en sectorbrede projecten en programma’s die de realisatie van de beleidsvoorstellen ondersteunen. Jouw ruime ervaring in het aansturen van complexe projecten en/of programma's in het (hoger) onderwijs gaat hierin van grote meerwaarde zijn.
Je draagt bij aan de samenwerking binnen en buiten de afdeling. Verder speel je een verbindende rol tussen de zes domeinen en zeven onderzoeksgroepen van Inholland, en participeer je namens de hogeschool in de diverse onderzoeks-gerelateerde overleggen van de Vereniging Hogescholen, de Randstad-hogescholen en NWO-SIA. Vanuit het overzicht op al deze ontwikkelingen ondersteun je de beleidsontwikkeling en -uitvoering van de hogeschool. Je spart met en adviseert aan het directieoverleg en ons College van Bestuur.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van praktijkgericht onderzoek in het hbo.
 • Beschikken over een relevant netwerk.
 • Een brede kijk op ontwikkelingen in het hbo en de wereld van onderzoek en wetenschap zijn een pré.
 • Je hebt een afgeronde master. Dat je gepromoveerd bent heeft de voorkeur, maar dit is geen harde eis.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als beleidsadviseur.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het managen van complexe projecten en/of programma's, bij voorkeur in het (hoger) onderwijs.
 • Je kunt goed netwerken en hebt ervaring met meerdere vormen van samenwerking.
 • Je beschikt over een grote dosis bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.
 • Je hebt ruime ervaring in het opstellen en communiceren van (beleids)notities die een papieren werkelijkheid voorkomen: je bent in staat om draagvlak te verwerven én te behouden, van idee tot resultaat.
 • Je bent nieuwsgierig, hebt visie en bent vasthoudend.
 • Je bent een energieke en enthousiasmerende teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat bieden wij jou als nieuwe collega

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €5.092,01 en maximaal €6.202,13 bruto per maand, schaal 13, bij een fulltime, wij kennen een 36-urige werkweek. Jouw inschaling is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en daarbij behorende verantwoordelijkheden. Hierin is jouw relevante (werk)ervaring leidend.
 • Een werkweek(variant) van 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 32 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband en een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen. Onze verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je altijd bereid bent om te leren. Bij ons staat leren=durven centraal.
 • Er wordt een verzekering tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid voor je afgesloten die volledig door ons, Hogeschool Inholland, wordt betaald.
 • Je hebt bij ons recht op een ruimhartige regeling betaald ouderschapsverlof en een aanvulling op de wettelijke regelingen als het gaat om partnerverlof bij de geboorte of adoptie van jouw kind(je).
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we onze collega’s en studenten bij naam kennen.

Naast bovengenoemde arbeidsvoorwaarden bieden wij ook een keuzemenu aan. In dit keuzemenu zit o.a. de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bovenwettelijke verlofuren, het fietsplan en de mogelijkheid van saldering woon-werkverkeer en vakbondscontributie.
Sociale partners blijven inzetten op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, van de onderwijsorganisatie en van het personeel. Wij volgen de cao hbo. Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Hogeschool Inholland

Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega's bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij. Dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.
Op onze 8 locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek, dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.
Onze docenten en collega's van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!

Afdeling

Onderwijsbeleid en Juridische zaken

Onze stafafdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken adviseert, begeleidt en ondersteunt alle opleidingen bij verschillende opdrachten en vraagstukken, gerelateerd aan onderwijs- en onderzoeksbeleid. Wij voeden het onderwijs met trends en ontwikkelingen, adviseren o.a. het College van Bestuur, domeindirecteuren en stafcollega’s, denken mee over organisatiestrategieën en nemen hierin het voortouw als het gaat om implementeren en organiseren. In alles wat wij doen staat de verbinding tussen onderzoek en onderwijs centraal. Dit alles doen wij met een team dat bestaat uit ongeveer 30 hele fijne, deskundige en gedreven collega’s in samenwerking met collega’s uit andere onderdelen binnen Hogeschool Inholland. Samen versterken wij het onderwijs!

Additionele informatie

Nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen?
Wij snappen dat je vragen hebt over deze functie. Of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving. Neem dan eens contact op met Petra de Leeuw (Stafhoofd Onderwijsbeleid en Juridische Zaken). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-15279519 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen?
Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 1 februari tegemoet. Je kunt een terugkoppeling op jouw sollicitatie verwachten (uiterlijk) in de week van 1 februari. Na een eerste (online) selectiegesprek volgt een tweede gesprek in de vorm van een opdracht uit de praktijk (casus) met onze senior beleidsadviseurs. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Recht; Economie
 • 32—40 uur per week
 • €5092—€6202 per maand
 • Universitair
 • SP Sr. beleidsadviseur onderzoek

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Theresiastraat 8, 2593 AN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Inholland). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 31 jan. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).