Beleidsadviseur onderzoek Academie Educatie

Beleidsadviseur onderzoek Academie Educatie

Geplaatst Deadline Locatie
9 feb morgen Nijmegen

Functieomschrijving

Weet jij ontwikkelingen, vernieuwingen en concepten op het gebied van onderzoek te vertalen naar concreet beleid? Ben je bekend met onderzoek in het educatieve domein?
Kun jij de verbindende schakel zijn tussen (associate) lectoren, onderzoekers, lerarenopleiders, werkveld en management in de academie? Dan is de functie van beleidsadviseur onderzoek wellicht wat voor jou!

Wat je gaat doen

 • Je bent het aanspreekpunt in de Academie Educatie voor beleidsvraagstukken op het gebied van onderzoek.
 • Je participeert in HAN-brede werkgroepen op het gebied van onderzoek en vertaalt de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek binnen de HAN naar beleid en concrete acties voor de Academie.
 • Je ondersteunt (associate) lectoren en onderzoekers bij het opstellen en indienen van subsidieaanvragen waarbij het dan bijvoorbeeld gaat om de procesgang, overzicht bewaken in het tijdpad en aanleveren van documenten, intentieverklaringen van partners en budgethouders.
 • Je coördineert de werkgroep kwaliteitszorg onderzoek en implementeert met de onderzoeksteams de uitvoering van kwaliteitszorg.
 • Je levert een bijdrage aan de kwaliteitszorgcyclus onderzoek (externe visitatie en interne midterm reviews).
 • Je vervult de rol van (ambtelijk) secretaris voor het lectorenoverleg: onder andere maandelijks overleg voorbereiden met de voorzittend lector, verslag leggen, zaken oppakken die daar uit voortkomen.
 • Je schrijft beleidsnotities en bijbehorend implementatieplannen en hebt daarbij aandacht voor het proces, het creëren van draagvlak en de praktische uitvoering.
 • Je bent actief betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van de verbinding onderzoek met onderwijs en werkveld (bijvoorbeeld het opstellen van een kennis- en innovatieagenda voor de academie).
 • Je ondersteunt de academiemanager bij het opstellen van aanvragen voor nieuwe (associate) lectoraten.
 • Je ondersteunt de academiemanager bij het opstellen van jaarplannen en jaarverslagen voor onderzoek.
 • Je adviseert de onderzoeksteams bij de ontwikkeling naar resultaat verantwoordelijke teams.

Je bent het aanspreekpunt voor de collega’s van de afdeling marketing, communicatie en voorlichting (mcv) als het gaat over beleid met betrekking tot onderzoekscommunicatie.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Dit zoeken wij in jou
Je hebt een afgeronde academische opleiding, aantoonbare kennis van onderzoek in de brede zin van het woord en ervaring als beleidsadviseur (bijvoorbeeld op het gebied van onderzoek of kwaliteitszorg). Je hebt een vlotte pen en hebt ervaring met het schrijven van beleidsstukken en beslis- en besluitnotities. Je bent organisatie- en omgevingssensitief, kunt analytisch denken en bekijkt zaken vanuit een breder organisatieperspectief. Daarnaast beschik je over sterke sociale en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Je stemt je communicatie af op de ander en bent van nature een verbinder. Goed samenwerken en de juiste mensen betrekken zijn belangrijk voor jouw aanpak van vraagstukken.
Tevens neem je initiatief en verantwoordelijkheid, kun je jezelf sturen, heb je oog voor detail en kun je nauwkeurig werken in vertrouwelijkheid. Je bent proactief, kunt goed organiseren en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Werkzaamheden die voortkomen uit jouw initiatieven voer je uit, of beleg je bij anderen. Ook ben je in staat je handelen vanuit een reflectieve houding steeds te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Dit bieden wij jou

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een enthousiast en divers team van circa 15 beleidsondersteuners binnen de Academie Educatie.
 • Een jaarcontract, verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Een aanstelling als beleidsmedewerker niveau 3.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.026,85 (cao-hbo schaal 11) op basis van een fulltime aanstelling.
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof, onbeperkte sportmogelijkheden (bij een jaarcontract) voor een kleine bijdrage.
 • Een eigen HAN Academy zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Wij zijn HAN University of Applied Sciences. Hier ontdekken meer dan 35.000 studenten hun toekomst. En brengen zo'n 3.900 medewerkers hun kennis en ambitie tot bloei. Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn.

Afdeling

Academie Educatie

De Academie Educatie is één van de 14 academies binnen de HAN. Bijna 5.000 studenten volgen bij de academie een vol- of deeltijdopleiding op bachelor-, associate of masterniveau.
Ook zijn we een belangrijke kennispartner in de regio Arnhem en Nijmegen voor ons werkveld. Scholen, schoolbesturen en educatieve instellingen zijn onze partners in de regio met wie we samen opleiden, kwalificeren en professionaliseren.
De Academie Educatie heeft vier lectoraten die praktijkgericht onderzoek doen op de volgende onderzoeksthema’s: Leren en lesgeven met ICT, Beroepsonderwijs, Meervoudige professionaliteit van leraren, en Eigentijds beoordelen en beslissen. Het lectoraat leren en lesgeven met ICT is tevens verbonden aan het iXperium/Centre of Expertise leren en lesgeven met ICT. Daarnaast is ook het lectoraat leren tijdens de beroepsloopbaan gedeeltelijk gelieerd aan de Academie Educatie.
Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn

Additionele informatie

Jouw sollicitatieprocedure
Reageren kan tot en met 25 februari 2021.
Je kunt je motivatiebrief richten aan Ronald Beckers, academiemanager. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op andere wijze worden verstuurd, worden niet in behandeling genomen.
De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats in de week van 8 maart (waarschijnlijk via Teams).
Voor deze functie moet je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen afgeven.

Jouw contactpersoon
Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Ronald Beckers, Academiemanager (NB: i.v.m. voorjaarsvakantie niet bereikbaar van 13 tot en met 21 februari 2021), via telefoonnummer (06) 22 66 30 60 of e-mailadres Ronald.Beckers@han.nl.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Susan Willemsen, Medewerker Resourcedesk, via telefoonnummer (06) 55 24 07 04 of e-mailadres Susan.Willemsen@han.nl.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid; Economie
 • 24—32 uur per week
 • max. €5026 per maand
 • Universitair
 • AT 156465

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 33, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (HAN University of Applied Sciences). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 26 feb. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).