Lector responsief beroepsonderwijs

Lector responsief beroepsonderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 18 apr Nijmegen

Functieomschrijving

Weet je met jouw onderzoek bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuw en innovatief onderwijs en ben je in staat de transfer te maken naar studenten, docenten en opleiders in de beroepspraktijk? Dan ben jij wellicht onze nieuwe lector responsief beroepsonderwijs!

Wat je gaat doen

 • Je fungeert als boegbeeld van het lectoraat, treedt naar buiten als ambassadeur van de Academie Educatie, en verbindt het lectoraat met de bachelor- en masteropleidingen van de HAN en de relaties in het netwerk.
 • Je onderschrijft de doelstellingen en het belang van het lectoraat passend bij de missie, visie en strategie van de academie.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de koers van de Academie Educatie en investeert in de ontwikkeling van het onderzoeksdomein gericht op responsief beroepsonderwijs.
 • Je ontwikkelt op basis van de richtinggevende doelen zoals geformuleerd in de lectoraatsaanvraag een eigen werk- en onderzoeksprogramma in samenwerking met de onderzoekers uit het team en andere lectoren van de Academie Educatie of andere academies binnen de HAN.
 • Je voert wetenschappelijk gefundeerd praktijkgericht onderzoek uit.
 • Je verwerft (acquireert) geschikte projecten gericht op werken in de driehoek onderzoek, onderwijs en werkveld waarbij het uitgangspunt is dat die drie elkaar versterken.
 • Je genereert in- en externe zichtbaarheid door onder andere publicaties en producten.
 • Je speelt een actieve rol in het uitbouwen van de onderzoeksgroep van het lectoraat tot een resultaat verantwoordelijk team met (docent-)onderzoekers en promovendi.
 • Je verbindt onderzoek en onderwijs en draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling en (internationale) positionering van de HAN University of Applied Sciences.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuw en innovatief onderwijs en bent in staat in dit verband de transfer te maken naar docenten en opleiders in de beroepspraktijk.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Dit zoeken wij in jou

 • Je hebt een academische opleiding in de onderwijskunde of andere relevante sociale wetenschap en bent gepromoveerd, bij voorkeur op een onderwerp in relatie tot het domein van het lectoraat Responsief Beroepsonderwijs.
 • Je bent een ervaren praktijkgerichte onderzoeker en vertrouwd met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken. Ervaring met ontwerponderzoek is een pre.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en succes behaald met het aanvragen van subsidies en andere externe vormen van projectfinanciering.
 • Je hebt ervaring met hbo-onderwijs en praktijkgericht onderzoek, inzicht in de inrichting van hbo-onderwijs en denkt in je werkzaamheden vanuit de driehoek onderzoek-onderwijs-werkveld.
 • Je bent een verbinder en netwerker, verankerd in de praktijk met een visie op de thema’s van het lectoraat Responsief Beroepsonderwijs en je bent in staat vraaggestuurd te werken.
 • Je bent een erkend expert (bij voorkeur nationaal en internationaal) op onderzoeksthema’s gericht op het beroepsonderwijs.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van en publiceren over praktijkgericht onderzoek in het domein van (beroeps-)onderwijs, zoals bijvoorbeeld blijkt uit publicaties in vaktijdschriften en van peer reviewed artikelen in relevante internationale tijdschriften van voldoende statuur.
 • Je hebt een (inter-)nationale status op het beroepsonderwijs als onderzoeksgebied binnen academische kringen en binnen het educatieve werkveld.
 • Je hebt een landelijk netwerk binnen het beroepsonderwijs en bent in staat om een sterk regionaal netwerk op te bouwen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van onderzoekers en promovendi en studenten op masterniveau.
 • Je hebt een duidelijke visie op de ontwikkelingen binnen het domein en de verbinding tussen praktijk, onderwijs en onderzoek, bent hierin enthousiasmerend en inspirerend naar studenten, opleiders, promovendi en professionals.
 • In je communicatie schakel je effectief tussen inhoud, procedure en proces.
 • Naar je collega’s ben je mensgericht en ondersteunend, geef je ruimte aan eigen verantwoordelijkheid en stuur je vanuit een gezamenlijke visie op resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Dit bieden wij jou

 • Een afwisselende functie in een dynamische en informele werkomgeving.
 • Een academie met een groot netwerk en partnerschappen in alle diverse sectoren van het educatieve domein.
 • Een benoeming in de functie Lector, niveau 2.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst vanaf het moment van indiensttreding met een duur van 4 jaar.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 7.485,19 bruto per maand (cao-hbo schaal 15) bij een volledige betrekkingsomvang.
 • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, collectieve ziektekostenverzekering, (betaald) ouderschapsverlof en onbeperkte sportmogelijkheden voor een kleine bijdrage.
 • Een eigen HAN Academy zodat je volop kunt investeren in je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

“In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren”
HAN University of Applied Sciences behoort tot de top tien van Nederlandse hogescholen van Nederland. Met circa 4.000 medewerkers verzorgt de HAN vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 35.000 studenten 83 bachelor-, Associate degree- en masteropleidingen in voltijd, deeltijd, duaal of individueel via internet. We bieden een breed scala aan opleidingen aan op het gebied van economie en management, gezondheid, gedrag en maatschappij, educatie, informatica en communicatie en techniek. Daarnaast richten we ons met advies, nascholing, ruim 300 cursussen en trainingen, en (post-hbo-) opleidingen op werkenden in bedrijven, instellingen en organisaties. We beschikken over 46 lectoraten en 8 centres of expertise, waarin wij met onze partners werken aan praktijkgericht onderzoek, kennisinnovatie en -valorisatie. In de regio fungeert de HAN als kennispoort. De HAN heeft een uitgebreid netwerk, dat bestaat uit overheden, kenniscentra, bedrijven en vele buitenlandse onderwijsinstellingen. Onze campussen in Arnhem en Nijmegen, uitstekend personeelsbeleid en structurele investeringen in de ontwikkeling van medewerkers dragen bij aan een plezierige werkomgeving.

Afdeling

Academie Educatie

De Academie Educatie is één van de veertien academies binnen de HAN. Bijna 5.000 studenten volgen bij de academie een vol- of deeltijdopleiding. De academie biedt studies op zowel bachelor-, associate degree als masterniveau. De academie is een belangrijke kennispartner in de regio Arnhem en Nijmegen voor ons werkveld. Scholen, schoolbesturen en educatieve instellingen zijn onze partners in de regio met wie we samen opleiden, kwalificeren en professionaliseren. Dit doen we door samen te werken aan een goed professionaliseringsaanbod, een gesprekspartner te zijn aangaande diverse onderwijsvraagstukken én door praktijkgericht onderzoek in het educatie domein.

Over het Lectoraat Responsief Beroepsonderwijs
Het lectoraat Responsief Beroepsonderwijs is een van de vier lectoraten van de academie Educatie. Het lectoraat vormt met onderzoek naar vraagstukken in het beroepsonderwijs een belangrijke schakel in het praktijkgericht onderzoek van de Academie Educatie. Het beoogt daarmee een bijdrage te leveren aan goed beroepsonderwijs door kennis- en praktijkontwikkeling rondom het handelen van opleiders in beroepsgerichte contexten vanuit een onderwijskundig perspectief.
Het lectoraat Responsief Beroepsonderwijs werkt binnen de Academie Educatie nauw samen met de andere lectoraten, te weten: het lectoraat gericht op meervoudige professionaliteit van leraren, het lectoraat gericht op eigentijds beoordelen en beslissen en het associate-lectoraat gericht op kwaliteiten van lerarenopleiders en het lectoraat gericht op Leren met ict (dat onderdeel vormt van het iXperium/Centre of Expertise Leren met ICT). Daarnaast is ook het lectoraat leren tijdens de beroepsloopbaan gedeeltelijk gelieerd aan de Academie Educatie.
Ontdek hoe onze organisatie in elkaar steekt en lees meer over waar we goed in zijn.

Additionele informatie

Jouw sollicitatieprocedure
Reageren kan tot en met 18 april 2021.
Je kunt je motivatiebrief richten aan mevrouw Aly Smelt-Medendorp, directeur van de Academie Educatie waartoe het lectoraat behoort.
Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op andere wijze worden verstuurd, worden niet in behandeling genomen.
Voor deze functie moet je een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) kunnen afgeven.

De sollicitatieprocedure doorloopt een aantal fasen:

 1. Na de selectie op basis van de brieven volgt een gesprek met de benoemingsadviescommissie (BAC). Die bestaat in ieder geval uit de academiedirecteur, een lector uit het educatieve domein, een vertegenwoordiger van het werkveld, de academiemanager onderzoek en een HR-adviseur.
 2. Daarnaast is er een gesprek met een klankbordcommissie. Die bestaat uit leden van het onderzoeksteam van het lectoraat, een vertegenwoordiger van de lerarenopleidingen, een vertegenwoordiger van de ondersteuning, een student en een vertegenwoordiger uit het werkveld. Deze commissie fungeert als klankbord voor de BAC bij het uitbrengen van haar advies aan de portefeuillehouder van het College van Bestuur (CvB).
 3. Op basis van de gesprekken doet de BAC een beargumenteerde voordracht aan het College van Bestuur, waarna nog een sollicitatiegesprek volgt met de academieportefeuillehouder van het CvB.

De gesprekken met de BAC en de klankbordcommissie vinden plaats op donderdag 29 april 2021.

Jouw contactpersoon
Vragen over de inhoud van de functie

 • Aly Smelt-Medendorp, directeur Academie Educatie
 • Bellen: (06) 23 37 17 78
 • E-mailen: Aly.Smelt@han.nl

Of:

Vragen over de sollicitatieprocedure

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Lector; Management; Beleid- en staf
 • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • 24—32 uur per week
 • max. €7485 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT 158445

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 35, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (HAN University of Applied Sciences). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 18 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).