Docent-Onderzoeker Inholland Composites

Docent-Onderzoeker Inholland Composites

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 19 dec Alkmaar

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jij weet hoe jij jouw grote passie voor onderzoek en onderwijs moet inzetten om studenten te faciliteren in het oplossen van praktijkvraagstukken en in hun ontwikkeling tot volwaardig professional. Je floreert in een uitdagende en veelzijdige baan, waarin je bovendien ook een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij.

Achtergrondinformatie/Introductie functie
Het toepassingsgebied van composieten breidt zich steevast uit.  De ontwikkelingen in deze sector hebben zich de laatste jaren in rap tempo opgestapeld en de vraag vanuit het bedrijfsleven wordt dan ook steeds groter.

Deze vraag vanuit het bedrijfsleven maakt dat wij in het samenwerkingsverband Inholland Composites een professionaliseringsslag willen maken om een nóg aantrekkelijker partner te zijn in zowel interne als externe samenwerkingen, bijvoorbeeld in praktijkgerichte onderzoeksprojecten.

Inholland Composites richt zich onder andere op het verbeteren van composietvervaardiging en van reparatiemethoden, waarbij de kruisbestuiving tussen technieken en disciplines alsmede innovaties zoals de inzet van augmented reality niet geschuwd worden. In samenwerking met het werkveld wordt er praktijkgericht onderzoek uitgevoerd waarbij de vraag vanuit het bedrijfsleven centraal staat, met name gericht op het midden- en kleinbedrijf waar veel van onze alumni terecht komen. De resultaten uit deze onderzoeken worden vervolgens gebruikt ter verbetering van het onderwijs en geïntegreerd in het curriculum van onze opleidingen. Onder leiding en toezicht van de lector en docent-onderzoekers werken studenten van, onder andere, de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek, bouwkunde, technische informatica en aeronautical engineering samen in projecten om high-tech toepassingen te ontwikkelen die in een behoefte van het werkveld voorzien. Deze opleidingen maken deel uit van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI). Daarnaast wordt er regelmatig nauw samengewerkt met de opleidingen van andere domeinen zoals Agri, Food & Life sciences (AFL) en Business Finance & Law (BFL).

Inholland Composites is aangesloten bij de onderzoeksgroep Research and Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI). Deze onderzoeksgroep werkt aan maatschappelijke vraagstukken om een duurzame, gezonde en creatieve samenleving te bevorderen. Dit gebeurt in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden (zoals het Inholland Health & Technology Centre en Inholland Sustainable Solutions) en in samenwerking met andere domeinen. Inholland Composites heeft een sterke link met het Innovatielab in Alkmaar, waar je dan ook de nodige voetstappen zult zetten.

Jouw rollen (Wat ga je precies doen als nieuwe collega)
In deze functie ga je samenwerken in een klein team. Dat team bestaat uit de lector, docent-onderzoekers, student-assistenten en een dynamische groep student-onderzoekers die praktijkgerelateerde ontwerp-, stage- en afstudeeropdrachten uitvoeren. Je staat dus met je voeten in de klei!

Je verzorgt onderwijs en doet onderzoek in het kader van de onderzoeksthema’s die bij Inholland Composites centraal staan:

 1. Automatisering van productie
 2. Composietreparatie
 3. Biobased materialen
 4. Hybride verbindingen

In een of meer van deze onderzoekslijnen voer jij praktijkonderzoeksprojecten uit en draag je bij aan initiatie, coördinatie en onderzoek met partners. Daarnaast ben je dagelijks bezig met het begeleiden van afstudeerders, stagiairs en student-onderzoekers bij onze onderzoeksprojecten. Het kringetje wordt rond omdat jij de opgedane kennis en inzichten uit de onderzoeksprojecten integreert in het onderwijs. Zo draag jij bij aan de ontwikkeling van het curriculum.

Natuurlijk heb je ook een rol bij de acquisitie van nieuwe projecten. Je levert daartoe bijdragen aan onderzoeksvoorstellen, bijvoorbeeld door het doen van literatuuronderzoek, stakeholder- en beknopte marktanalyses. Of door het ondersteunen van ontwikkeling en onderhoud van het relatienetwerk met relevante onderzoekers, kennisinstanties en MKB bedrijven gericht op de onderzoeksthema’s.

Wat deze functie extra aantrekkelijk maakt is dat je bijdraagt aan jouw en ons profiel met (vak)publicaties, presentaties en workshops. Die zijn voor ons een goede manier om de resultaten en inzichten uit het onderzoek te delen met de buitenwereld. Is dit de hybride baan waar je naar op zoek bent? Solliciteer dan direct!

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde technische Masteropleiding op een gebied dat relevant is voor (lichtgewicht) constructies, materialen, vervaardigingsmethoden, ontwerp en recycling;
 • Je hebt ervaring met composietmaterialen;
 • Je beschikt over werkervaring in het (hoger) onderwijs als docent of onderwijsassistent in één of meerdere voor de onderzoeksgroep relevante vakken;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden, stimuleren en motiveren van studenten tijdens onderzoek, stage en afstudeeropdrachten;
 • Je hebt ervaring met het rapporteren en presenteren van resultaten van onderzoek aan diverse stakeholders;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels. Daarnaast is beheers je de Nederlandse taal ook in woord en geschrift of bent bereid om jezelf dit eigen te maken;
 • Het is een pré als je ervaring hebt opgedaan met projectleiderschap en uitvoering in hogeschool-praktijkgericht-onderzoekprojecten zoals RAAK-projecten
 • Je hebt ervaring met de administratieve verwerking van projecten;
 • Je beschikt over een didactische bevoegdheid of bent bereid om deze te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een hernieuwd contract mogelijk.

Wat bieden wij jou als nieuwe collega

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een hernieuwd contract mogelijk.
 • Een salaris van minimaal €3.658,64 en maximaal €5.026,85  bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Een werkweek van 32 uur per week, waarbij full-time bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Alkmaar. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een ruime verlofregeling. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen. Onze verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Je krijgt van ons voldoende faciliteiten voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je altijd bereid bent om te leren. Bij ons staat leren=durven centraal. 
 • Er wordt een verzekering tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid voor je afgesloten die volledig door ons, Hogeschool Inholland, wordt betaald.
 • Je hebt bij ons recht op een ruimhartige regeling betaald ouderschapsverlof en een aanvulling op de wettelijke regelingen als het gaat om partnerverlof bij de geboorte of adoptie van jouw kind(je). 
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we onze collega’s bij naam kennen.
 • Naast bovengenoemde arbeidsvoorwaarden bieden wij (onder bepaalde voorwaarden) ook een keuzemenu aan. In dit keuzemenu zit o.a. de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bovenwettelijke verlofuren, het fietsplan en de mogelijkheid van saldering woon-werkverkeer en vakbondscontributie. 

Sociale partners blijven inzetten op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, van de onderwijsorganisatie en van het personeel. Wij volgen de cao hbo. Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Hogeschool Inholland

Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega's bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.

Op onze 8 locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek, dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.

Onze docenten en collega's van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om je jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!

Afdeling

TOI

Bij TOI leiden wij de innovatieve makers van de toekomst op. We stimuleren de ontwikkeling van technici, die in verbinding met hun omgeving een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde en creatieve samenleving. We creëren een inspirerende leeromgeving waar groei centraal staat en die professionals uitdaagt het beste uit zichzelf te halen. We leiden technische beroepsbeoefenaars op die beschikken over vakkennis, intermenselijke vaardigheden en een open, nieuwsgierige en lerende houding. 

Ons toekomstbeeld is dat wij studenten, docenten, onderzoekers en werkvelddeskundigen in verbinding brengen om elkaar te inspireren en bij te dragen aan technische innovaties. We leren, onderzoeken, ontwerpen en co-creëren door gezamenlijk te werken aan maatschappelijk relevante technische vraagstukken, met erkenning en waardering voor ieders unieke inbreng. We begeleiden studenten in hun persoonlijke en professionele groei. TOI biedt een inspirerende en uitdagende leergemeenschap, waar ieder individu ruimte krijgt om te experimenteren en zijn/haar talent te ontwikkelen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent; Onderwijs; Techniek / laboratorium
 • Techniek; Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • €3658—€5026 per maand
 • Universitair
 • SP Docent-Onderzoeker Inholland Composites

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bergerweg 200, 1817 MN, Alkmaar

Bekijk op Google Maps

Interesting for you