Enthousiaste Universitair Docent Orthopedagogiek

Enthousiaste Universitair Docent Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
20 dec 31 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een passie voor de wereld van kinderen en jongeren en wil jij jouw kennis delen met onze studenten? Solliciteer dan direct!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als universitair docent Orthopedagogiek bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen breng je jouw wetenschappelijke kennis en ervaring van onderwijs over en onderzoek naar de ontwikkelingsproblemen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en adolescenten bij elkaar. Het gaat hierbij om de oorzaken, aard, beloop, diagnostiek, preventie en behandeling van problemen in de ontwikkeling en het ontstaan van psychopathologie. Hierbij worden ook inzichten vanuit de neurowetenschappen toegepast op de ontwikkeling van de jeugd.
Door je kennis en ervaring op dit gebied te delen met onze studenten, bereid je hen voor op een professionele toekomst veelal in de klinische praktijk.

Naast een bijdrage aan het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen, besteed je een deel van je werkweek aan grotendeels door jou vormgegeven onderzoek gericht op de orthopedagogiek of neuropedagogiek. Je werkt daarbij samen met collega's binnen (en buiten) het instituut.

In overleg met het instituut behoort het aanvragen van een startersbeurs voor universitair docenten tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je bent gepromoveerd in de Pedagogische Wetenschappen, Psychologie of aanverwant gebied. Je hebt een aantal jaren ervaring met het geven van academisch onderwijs, bij voorkeur op het gebied van orthopedagogiek of neuropedagogiek. Heb je ook nog werkervaring in de klinische praktijk, dan heeft dit de voorkeur.
 • Je bent in het bezit van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid om deze binnen 2 jaar te halen;
 • Je hebt uitstekende onderwijskwaliteiten en je staat open voor innovatieve en activerende onderwijsmethoden;
 • Je bent in staat om zelfstandig onderzoek en onderwijs uit te voeren, waarbij je moeiteloos de samenwerking met je collega's aangaat;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels:
 • Je bent sociaal sterk, initiatiefrijk en omgevingsgericht. Je kunt flexibel handelen en op jezelf reflecteren;
 • Je hebt een positieve instelling en altijd bereid om collega's te helpen wanneer nodig.
Jouw taken en verantwoordelijkheden
 • Het verzorgen van blended onderwijs (hoorcolleges, werkgroepen, opdrachten, tentaminering, scriptiebegeleiding, stagebegeleiding, vakcoördinatie) in de Bachelor, Master en Research Master van Pedagogische Wetenschappen. De samenstelling van het takenpakket zal zo veel mogelijk worden aangesloten op je eigen expertise;
 • Het onderwijs omvat 60% van je aanstelling. In je eerste collegejaar krijg je wat extra tijd om je het onderwijs eigen te maken;
 • Het uitvoeren van onderzoek in een deels eigen onderzoekslijn. Hiervoor is 40% van je aanstellingstijd gereserveerd. Deze onderzoekslijn sluit aan bij de onderzoeksthema's van het instituut met een focus op orthopedagogische of neuropedagogische onderwerpen. Als universitair docent werk je daarbij samen met collega's in het instituut;
 • Samenwerkingen aangaan (nationaal of internationaal) rond de onderzoekslijn zowel wat het opzetten, financieren en uitvoeren van onderzoek betreft, als in de valorisatie van onderzoek;
 • Constructief deelnemen aan instituutsbijeenkomsten en het verrichten van bestuurlijke werkzaamheden, zoals zitting nemen in commissies binnen het instituut Pedagogische Wetenschappen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • In ieder geval een hele leuke werkomgeving met een groep enthousiaste en gedreven collega's die geloven in de kracht van samenwerking.
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband (0,8-1,0FTE) voor 12 maanden (inclusief een proeftijd van twee maanden). Bij positief functioneren en gelijkblijvende behoefte aan deze functie volgt een vast dienstverband.
 • De functie is ingedeeld volgens het Universitair Functieordening systeem als Universitair Docent 2. Het salaris voor de functie bedraagt minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (schaal 11). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en relevante werkervaring.
 • Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de CAO Universiteiten heeft de Universiteit Leiden een aantrekkelijk pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij jou vrijheid en flexibiliteit om je werk zelf in te richten. Zo kun je privé en werk goed combineren.
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden Je krijgt daarvoor de middelen en een thuiswerk- en intranetvergoeding;
 • Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen;
 • Geniet van ons ruim vakantieverlof! Je hebt jaarlijks recht 232 verlofuren (bij een fulltime aanstelling van 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen. Daarnaast hebben wij ruime verlofregelingen waaronder betaald ouderschapsverlof;
 • Je krijgt bij ons voordeel bij diverse verzekeringen en we hebben een uitstekende pensioenregeling via het ABP;
 • Om je gezond en fit te houden kun je meedoen aan onze fiets- en /of sportregeling!
Lees HIER meer over al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Jouw carrière
Wij willen de ontwikkeling en ontpooiing van onze medewerkers stimuleren en investeren daarom in (jouw) talent. Ons beleid is er op gericht dat je in gesprek blijft over jouw loopbaanmogelijkheden binnen de Universiteit. Bij ons zijn er volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.

De Universiteit geeft jou ruimte om te groeien!

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers. De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie.

Afdeling

Pedagogische Wetenschappen

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen bestaat uit een groep enthousiaste en gedreven medewerkers die geloven in de kracht van samenwerking.

Het wetenschappelijk personeel geeft onderwijs over en doet onderzoek naar de manier waarop kinderen en jongeren worden opgevoed, onderwezen en begeleid. Ook wordt onderzocht hoe verschillen in de opvoeding gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel in het onderzoek als in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen staat centraal hoe evidence-informed benaderingen kunnen bijdragen aan de optimale ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld door ondersteuningsprogramma's, diagnostische en interventiestrategieën en leermethoden. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten waarin deze onderwijs- en onderzoeksthema's worden besproken. Ook is er minimaal een keer per maand een bijeenkomst met een informeel karakter.
Kijk voor meer informatie over ons instituut op onze website.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 30.4—38 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13302

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you