Onderzoeker ‘Natuur-inclusieve Stadsontwikkeling’

Onderzoeker ‘Natuur-inclusieve Stadsontwikkeling’

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan 13 feb Almere

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij passie voor vraagstukken als biodiversiteitsherstel en klimaatbestendigheid? Heb je relevante ervaring en/of kennis van natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling en ecosysteemdiensten? Is innovatief praktijkgericht onderzoek jou op het lijf geschreven en wil je met ons werken aan een duurzame ontwikkeling van onze jonge, groene hogeschool in Almere, dan nodigen we je uit om te solliciteren!

Functieomschrijving

Waar ga je aan werken?

Je gaat werken in het team Praktijkgericht Onderzoek bij het lectoraat 'Innovatie & Groenstedelijke Ruimte'. Je werkt als onderzoeker met praktijkpartners en kennisinstituten in binnen- en buitenland aan toonaangevende ecologische onderzoekprojecten in een stedelijke context.

Samen met een enthousiast multidisciplinair team verricht je actieonderzoek, ben je het aanspreekpunt voor partners en deel je de ontwikkelde kennis op vernieuwende wijze met het werkveld en het onderwijs. Je gaat onder meer aan de volgende projecten een bijdrage leveren:

Project Natuur-inclusieve Gebiedsontwikkeling
De komende jaren is de ambitie om 900.000 woningen in Nederland veelal binnenstedelijk toe te voegen én gelijktijdig grootschalig te vergroenen. Om te zorgen dat dit de biodiversiteit versterkt en het klimaat ondersteunt, zijn innovaties in (biobased) bouwmaterialen nodig en inventieve toepassingen van (inheems)groen met aansluiting op het onderliggend ecosysteem en de gebruiker.

Project Biodiverse Cities
In het project staat het versterken van de biodiversiteit in steden centraal en Aeres Hogeschool Almere werkt hierbij samen met steden uit Nederland, Duitsland, Scandinavië, België en Frankrijk
en met toonaangevende kennisinstituten en maatschappelijke organisaties om te experimenteren met biodiversiteitsherstellende maatregelen. Komende vier jaar voert het consortium in steden als Hamburg, Lille en Aarhus pilots uit gericht op het verbeteren van biodiversiteit, het betrekken van burgers bij natuurontwikkeling en het verankeren ervan op tal van beleidsterreinen. In co-design worden nature-based solutions met de laatste methodieken getest op sociale - en ecologische impact.

De functie

 • Je gaat ecologisch veldwerk verrichten en analyseert onderzoekdata.
 • Je vertaalt onderzoeksresultaten naar bevindingen en conclusies en vertaalt dit naar concrete praktijkproducten voor de vakgemeemschap. Uiteraard publiceer je, samen met je team, bevindingen van de onderzoeken ook in papers, journals en vakbladen.
 • Je adviseert en ondersteunt bij het geven van trainingen aan studenten, overheden, bedrijven en andere organisaties.
 • Je adviseert en ondersteunt bij het organiseren van co-creatiesessies met projectconsortia en het werkveld, je helpt bij het voorbereiden van presentaties.
 • Je draagt ook bij aan andere projecten van het lectoraat en onderzoeksafdeling zoals 'Excellente Groene en Gezonde Leefomgeving'.
 • Je onderhoudt contacten met opdrachtgevers uit het werkveld.

Afhankelijk van achtergrond, ervaring en interesse behoort het uitvoeren van projectmanagementtaken, netwerkvorming werkveld, acquisitie en uitbouwen van onderzoekslijnen tot de mogelijkheden.

Specificaties

Aeres Hogeschool

Functie-eisen

 • Onze ideale kandidaat heeft een master in ecologie, landschapsmanagement, landschapsarchitectuur dan wel aanverwante discipline.
 • Je beschikt over 0 tot 5 jaar werkervaring in ecologisch onderzoek dan wel advisering en hebt affiniteit met gebruikersonderzoeken.
 • Je bent nieuwsgierig naar het uitvoeren van een brede analyse van publieke stedelijke ruimtes inclusief de relaties tussen mens en natuur. Samenwerken in een project vraagt om goede communicatieve - en project vaardigheden en openheid voor verschillende disciplinaire invalshoeken.
 • Je bent gewend aan een systematische, grotendeels zelfstandige manier van werken, je bent communicatief sterk en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • De Nederlandse taal beheers je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend en je kan je goed verstaanbaar maken in het Engels.
 • Ervaring met softwareprogramma's QGIS of ArcGis is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat je met een team werkt aan de ontwikkeling van professionals in samenwerking met de sector waarvoor wij opleiden. Je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Aan de functie Onderzoeker Natuur-inclusieve Stadsontwikkeling is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 11 van de cao hbo (minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). We werken met een normjaartaak van 1659 uren (fulltime dienstverband).

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed, een optimale balans tussen werk en privé is voor Aeres een belangrijk uitgangspunt. Klik hier voor een overzicht van onze arbeidsvoorwaarden. Bij alle vacatures wordt eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan bij Stichting Aeres Groep.

Werkgever

Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte innovatieve professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 4.000 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Almere

De faculteit Almere richt zich op opleidingen en praktijkonderzoek waarmee de verbinding wordt gelegd tussen het groene kennisdomein en de stedelijke leefomgeving. Het motto is: Laat de stad leven! Belangrijke aandachtsgebieden zijn ecologie en natuur, biologie, voedsel, gezondheid, circulaire economie, duurzaamheid en innovatieve groene gebiedsinrichting. Aeres Hogeschool Almere is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus; een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt. Samen laten wij de stad leven.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Landbouw; Techniek
 • 24—32 uur per week
 • €3881—€5332 per maand
 • Universitair
 • AT AE 20230130

Werkgever

Locatie

Arboretum West 98, 1324 ZZ, Almere

Bekijk op Google Maps

Interesting for you