Universitair docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Universitair docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 4 apr Leiden
Heb je ervaring in de klinische jeugdpraktijk? En wil je jouw kennis en ervaring graag overdragen aan toekomstige kinder & jeugd psychologen? Bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van de Universiteit Leiden geven wij onderwijs op bache...

Functieomschrijving

Project omschrijving

De masterprogramma's Child and Adolescent Psychology en School Psychology in Leiden trekken ruim 90 studenten per jaar. Het programma wordt in het Engels gedoceerd, met uitzondering van het onderwijs in klinische vaardigheden voor Nederlandse studenten. De staf participeert ook in het bachelor programma, dat zowel in het Nederlands als het Engels wordt gedoceerd.

Werkzaamheden

Je draagt bij aan het onderwijs van de sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, op bachelor- en masterniveau. Het onderwijs betreft coördinatie (inclusief colleges en werkgroepen) van vaardigheidstrainingen in psychotherapie en psychodiagnostiek in de masteropleiding, en coördinatie (inclusief colleges) van psychodiagnostiek in de bachelor. Daarnaast is stagebegeleiding een mogelijkheid binnen het pakket. Voor het onderzoek gerelateerde onderwijs begeleid je master- en bachelor studenten bij het schrijven van een scriptie.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Profiel
 • Afgestudeerd en gepromoveerd in de (klinische) ontwikkelingspsychologie of verwante opleiding;
 • Kennis van psychopathologie;
 • Kennis van cognitieve gedragstherapie;
 • Registratie als GZ-psycholoog (BIG), gedragstherapeut (VGCT), of werkervaring in de GGZ;
 • Ervaring in onderwijs op academisch niveau;
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands.
Pluspunten (en vereisten voor sommige cursussen):
 • Ervaring met het doen van en/of doceren over wetenschappelijk onderzoek;
 • Basis Kwalificatie Onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 12 of 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De omvang van het dienstverband is 0,5fte - 0,8fte, met flexibiliteit om de aanstelling te combineren met werkzaamheden in de praktijk. De onderwijstaken bedragen 80% van de aanstelling. Een gevarieerd en aantrekkelijk palet van werkzaamheden in een actieve en ambitieuze onderwijs- en onderzoeksomgeving. Het salaris is afhankelijk van het takenpakket, kwalificaties, registraties en ervaring. Afhankelijk van ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3974 (schaal 11) bruto per maand en maximaal € 6181 (schaal 12), conform de cao Nederlandse Universiteiten.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

BKO
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Universiteit Leiden, Faculteit der Sociale Wetenschappen

Over de faculteit
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 1.025 medewerkers. De Faculteit der Sociale Wetenschappen combineert hoogwaardig onderzoek met uitmuntend onderwijs en een multidisciplinaire aanpak. Bezoek de website van de faculteit voor meer informatie.

Additionele informatie

Informatie
Nadere informatie kan worden ingewonnen bij dr. Anne Miers, e-mail: acmiers@fsw.leidenuniv.nl.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 19—30.4 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 13506

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 4 april 2023 worden ingediend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 4 april 2023 worden ingediend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 4 apr. 2023 23:59 (Europe/Amsterdam).