Academiemanager Onderwijs en Onderzoek Academie Engineering en Automotive

Academiemanager Onderwijs en Onderzoek Academie Engineering en Automotive

Geplaatst Deadline Locatie
12 feb 11 apr Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In verband met het vertrek van de huidige academiemanager is de Academie Engineering en Automotive van de HAN via Wesselo op zoek naar een daadkrachtig, verbindend en ondernemend Academiemanager Onderzoek en Onderwijs AEA.

Functieomschrijving

Je bent lid van het managementteam van de academie dat momenteel bestaat uit drie academiemanagers, de leading lector, de academiesecretaris en de academiedirecteur. Het managementteam wil een betrokken, energiek en hecht team zijn dat zich ontwikkelt naar een geïntegreerd geheel. 

Als academiemanager geef je inhoudelijk leiding aan de onderzoeksteams waar de lectoren leiding aangeven binnen de academie. Teams bestaande uit professionals die gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen voor het onderzoek en de verbinding met het onderwijs en de praktijk onder de verantwoordelijkheid van de (associate)lector.

Je draagt actief bij aan de beleidsontwikkeling van de academie en beheert een aantal academiebrede portefeuilles; samen met de overige leden van het managementteam wordt de onderlinge verdeling afgestemd.

Je stimuleert de verbinding van werken met en tussen studenten, docenten, lectoren, onderzoekers en de contacten met het bedrijfsleven. Je ondersteunt het werken in de driehoek onderwijs-onderzoek-werkveld en verankert de ontwikkelingen uit het werkveld inhoudelijk naar modern onderwijs, passend bij een modern beroepsbeeld.

Je geeft leiding op basis van de principes van kwaliteitscultuur en (continu) leren en ontwikkelen. Kwaliteit van onderwijs en onderzoek, organisatie, cultuur en de doelmatigheid van besteding van middelen zijn hierbij kernbegrippen. Verandermanagement is een wezenlijk onderdeel van je functie. 

Nauw afgestemd op de in- en externe dynamiek geef je begeleiding en sturing aan de organisatieontwikkeling binnen de academie en draag je zorg voor veranderprocessen op academie-, team- en medewerkersniveau. 

Als academiemanager heb je scherp oog voor ‘deel en geheel’ en stuur je op verbinding en samenwerking tussen teams, de onderwijseenheden binnen de academie en binnen de HAN als geheel. Als leidinggevende bevorder je een cultuur die ontwikkelingsgericht is met een nieuwsgierige, ondernemende, onderzoekende en open houding. Je stijl van leidinggeven sluit aan bij het werken met professionals en is gebaseerd op het vertrouwen in professionaliteit en eigenaarschap. De verantwoordelijkheden en verantwoording leg je laag, passend bij de recent ingezette ontwikkeling naar resultaatverantwoordelijke teams binnen de academie. Je creëert een veilige bedding, geeft ruimte en stuurt bij waar nodig: zakelijk waar het moet, empathisch waar het kan, maar altijd in verbinding. Je rapporteert rechtstreeks aan de academiedirecteur.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

  • een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in het technisch domein of affiniteit met het technisch domein;
  • je hebt aantoonbare ervaring in het (toegepast) onderzoek in een technische context;
  • ruime managementervaring, bij voorkeur in een instelling voor hoger onderwijs en bewezen veranderkundige kwaliteiten; 
  • bekend met/affiniteit met de ontwikkelingen in het werkveld waarvoor de academie studenten opleidt;
  • je hebt een visie op onderwijs en onderzoek binnen hoger beroepsonderwijs en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
  • je hebt affiniteit met blended onderwijs en bent op de hoogte van ontwikkelingen in het technisch domein en van wat er zowel binnen als buiten de academie speelt;
  • inzicht in bestuurlijke verhoudingen en bedrijfsvoeringprocessen binnen het hoger onderwijs; 
  • een doelgerichte en ondernemende instelling met bijbehorende netwerkkwaliteiten.

Arbeidsvoorwaarden

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van Wesselo, in de persoon van Arieke Vermeulen. Via de sollicitatiebutton vindt u ook de volledige profielschets.

Werkgever

HAN University of Applied Sciences (HAN)

“In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren.” 

HAN University of Applied Sciences (HAN) behoort tot de top tien van Nederlandse hogescholen. Met ruim 4.000 medewerkers verzorgt de HAN vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 37.000 studenten 83 bachelor-, associate degree- en masteropleidingen in voltijd, deeltijd, duaal of individueel via internet. Zij bieden een breed scala aan opleidingen aan op het gebied van economie en management, gezondheid, gedrag en maatschappij, educatie, informatica, communicatie en techniek. Daarnaast richten zij zich met advies, nascholing, ruim 300 cursussen en trainingen en (post-hbo-)opleidingen op werkenden in bedrijven, instellingen en organisaties. Zij beschikken over 46 lectoraten en acht centres of expertise, waarin ze met hun partners werken aan praktijkgericht onderzoek, kennisinnovatie en -valorisatie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Techniek; Economie; Natuurwetenschappen; Recht; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • AT HAN 20240212

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Ruitenberglaan 31, 6826 CC, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interesting for you